Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Kan bli Harpers”

Hur Alessandro Gocciadoro ser på fredagens starthästar på Solvalla samt trion som startar inom V75 på Charlottenlund kan du som vanligt läsa här på Sulkysport.
Av
Emil Persson
Alessandro Gocciadoro startar hästar på såväl Solvalla som på Charlottenlund. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro startar hästar på såväl Solvalla som på Charlottenlund. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla 13 maj

Born To Run (lopp 4) var struken på Vermo, men det var på grund av att de ansåg att programuppgifterna var felaktiga så det var inget fel på hästen. Han har inte fått något snabbjobb uppe i Sverige utan gått sin vanliga träning så det kan behövas ett lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Hästen är dock väldigt starkt och bra för klassen och har vunnit många lopp den tunga vägen. Han kommer att tävla utan framskor, med öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Shorttriptonice (lopp 8) har inte fått något snabbjobb sedan hon kom till Sverige utan har gått sin vanliga träning precis som Born to Run. Vi tar det här som ett lopp för henne att komma igång i inför E3-kvalen. Jag tror hon kommer få en bra sommar i Sverige för det här är ett starkt sto. Hon kommer att tävla med skor runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn. Jag kommer göra några ändringar till nästa start, men vi för stunden tävlar hon precis som hon har gjort tidigare, säger Alessandro Gocciadoro.

Charlottenlund 15 maj

Aztecco dei Greppi (lopp 8) vann enkelt i Cagnes-sur-Mer när det var lång distans även om det ska sägas att det var autostart i det loppet. Det här är en häst som gillar långa lopp och jag tror han kommer hantera voltstart väl. Det har han i alla fall gjort i Italien och Frankrike. Jag tycker att det här är en ganska bra häst och presterar han som jag tror han ska kunna göra här är tanken att han ska fortsätta upp till Sverige och starta i Harper Hanovers lopp. Han kommer tävla utan franskor och troligtvis med öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Vitruvio (lopp 11) tyckte Alexandre Abrivard att det var mycket kraft i senast, men det var som att hästen halkade på den dåliga banan. Startspåret är bra och hästen kan öppna riktigt snabbt. Det blir jänkarvagn samt barfota runt om som vanligt och jag tycker hästen är i så bra form att han ska ha väldigt goda möjligheter, säger Alessandro Gocciadoro.

Zeudi Amg (lopp 12) har inte varit i vårt stall så länge och jag förväntar mig inte att hon är i full form redan. Det ska dock sägas att hon har gått ett banjobb efter 1.12,5/1.600 meter som jag var väldigt nöjd med. Hon kommer att tävla barfota runt om, med öppet huvudlag och med jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

  • Kommentarer kring stallets hästar som startar på Solvalla 13 maj publiceras under fredagen.

Intervjuer för fri publicering.