Fokustema
Italien
Läs senare

Goop fyra i Turin

Det blev en fjärdeplats för Björn Goops Doyourbest (e. Walner) i lördagskvällens storlopp Gran Premio Nazionale Filly (€66.000) i italienska Turin.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Björn Goop. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Björn Goop. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

En resa utvändigt om ledarinnan – tillika segrarinnan – Due Italia (e. Adrian Chip) blev helt enkelt för mycket för Goops sto och hon var aldrig med chans på segern.

Det var ingen annan konkurrent heller utan Due Italia stod i en klass helt för sig. Mauro Baroncinis sto fick order att öka takten i slutkurvan av sin kusk Andrea Farolfi och försvann ifrån till en smått överlägsen seger på 1.12,0a/1.600 meter.

Alessandro Gocciadoros Delicious Gar (e. Father Patrick) spurtade starkt till andraplatsen från tredje utvändigt på 1.12,6 och Diletta Axe (e. Muscle Hill) slutade trea från vinnarhålet på 1.12,6.
Goops Doyourbest var snubblande nära tredjeplatsen och noterades för samma tidsnotering som fyra, en placering som var värd 3.060 euro.

För Due Italia var segern värd 23.460 euro och det var hennes andra raka Grupp II-seger då hon även vann Gran Premio Carlo Cacciari Filly (€66.000) i Modena den 15 maj.
Due Italia är undan Unique Grif (e. Varenne), 1.14,1/€16.750, och hennes första avkomma. Själv ingår modern i samma syskonskara som Italia Uno (e. Varenne), 1.12,4*/€202.397, och Lord Italia (e. Lemon Dra), 1,13,7*/€81.446.