Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Grappelli mot Klass II-start?

Efter en övertygade seger med sju längder har Mats Rånlund all anledning att sikta mot Klass II-försöket hemma på Bodentravet om tre veckor med sin kapabla fyraåring Grappelli.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Nej, torsdagskvällens motståndare höll inte STL-klass, men det förtar på intet vis den prestation som Django Riff-sonen stod för.
Trots att han fick inleda de första 600 meterna i tredjespår innan ledningen togs över var han bara bäst. När körande Jorma Särkiniva lättade på tömmarna vid utgången av slutkurvan så försvann Grappelli ifrån till överlägsen seger med sju längder som marginal på 1.15,5a/2.140 meter.

Fakta

Grappelli

Fyraårig ljusbrun valack e. Django Riff–Super Grace e. Alf Palema

St: 26: 3–5–2, 1.14,6ak, 241.100 kr

Ägare: Mats Rånlund AB, Saxtorp.
Uppfödare: Mats Rånlund AB&Saxtorps Hästklinik AB.

Tränare: Mats Rånlund, Boden.

Att hästen hade kunnat gå minst en halvsekund fortare råder ingen som helst tvivel om och nu har Grappelli två segrar i resultatraden efter att gått utan fullträff under ett års tid.
– Det var häftigt. Det kändes som att han bara joggade runt idag, sade Jorma Särkiniva i segerintervjun på Bodentravet och fortsatte:
– Jag hittade ingen position, men de släppte mig till spets och det var lugnt. Han har varit mycket lugnare de sista två starterna och är inte så stressad före loppen heller.

Rånlund-produkter

Modern Super Grace (e. Alf Palema) 1.14,0k/226.000 kr tävlade karriären igenom i Mats Rånlunds regi likaså, men mäktade bara med att ta en seger på 35 starter.
I aveln har hon inlett med tre avkommor som samtliga tjänat över 200.000 kronor. Först ut var Cold Cash (e. Ready Cash) 1.15,1al/224.509 kr följd av Super Alice (e. Quite Easy U.S.) 1.13,4ak/210.600 kr och därefter är just Grappelli 1.14,6ak/241.100 kr hennes tredje avkomma.
Samtliga har inlett sin tävlingskarriär hos just Rånlund och i Bodentränarens stall finns även det tvååriga stoet Playa del Sol (e. Tobin Kronos).
Super Grace är själv halvsyster till April April (e. Skogans Orlov) 1.13,5ak/448.567 kr som vann ett försök till Diamantstoet och slutade tvåa i dess final, men i övrigt är sex av de nio hästarna i syskonskaran ostartade.