Fokustema
Frankrike
Läs senare

Grupp I-seger för Malmqvist

Intuition (e. Brillantissime) ordnade Tomas Malmqvists första Grupp I-seger på fransk mark sedan 2014 då hon var förkrossande överlägsen i Prix du President de la Republique (€240.000).
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tomas Malmqvists Intuition vann Prix du President de la Republique. Foto: Gerard Forni.
Tomas Malmqvists Intuition vann Prix du President de la Republique. Foto: Gerard Forni.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Söndagens andra Grupp I-lopp på Vincennes av totalt fem var även det ett sadellopp. Nu handlade det om Prix du President de la Republique för fyraåriga, inhemska hästar och det var Tomas Malmqvists Intuition (e. Brillantissime) som stod som överlägsen vinnare i lag med Adrién Lamy.

Efter att ridit till tät direkt släppte han ledningen efter 600 meter till favoritspelade Ideale du Chene (e. Bird Parker). När halvvarvet återstod flyttade Lamy ut stoet som direkt kopplade greppet och försvann ifrån de övriga för att komma hem på 1.12,8/2.850 meter.

Intuition vann Prix du President de la Republique. Foto: Gerard Forni.

Segern var värd 108.000 euro och togs närmast för Ines des Rioults (e. Carat Williams) samt Icare des Valois (e. Tornado Bello).
Ideale du Chene höll till fjädeplatsen på avstånd och andrahandsfavoriten Ici C’est Paris (e. Dollar Macker) var akterseglad som femma.

För Tomas Malmqvist var det här hans andra Grupp I-seger på fransk mark. Den föregående togs av Tumble Dust (e. Crazed) i 2014 års upplaga av Criterium Continental (€240.000).
Malmqvists Iron Jet (e. Charly du Noyer) gjorde sadeldebut i loppet tog en sjätteplats värd 4.800 euro.

Mamman kulltopp

Intuition är Combattante (e. Sam Bourbon) 1.12,4/€267.740 förstfödda avkomma av tre. Ett år yngre J’Imagine (e. Bold Eagle) 1.15,6/€15.220 har inlett karriären med en seger på sex starter i Louis Baudrons regi.

Combattante var själv en framgångsrik unghäst med dubbla semi classique-segrar i Prix Gaston de Wazieres (€120.000) samt Prix Reine du Corta (€120.000) samt en tredjeplats i Criterium des 3 ans (€240.000).