Fokustema
Frankrike
Läs senare

Grupp II-vinst för Elie de Beaufour

Jean-Michel Bazires Elie de Beaufour (e. Royal Dream) tog karriärens största seger då han vann semi classique-loppet Grand Prix du Conseil Municipal (€120.000) i Vichy.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jean Michel Bazire räknade hem en Grupp III-seger i Meslay-du-Maine. Foto Simon Hagen
Jean Michel Bazire räknade hem en Grupp III-seger i Meslay-du-Maine. Foto Simon Hagen
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bazire var snabbast iväg med sin häst av de tre som stod med 25 meters tillägg och kunde forcera sin stjärnvalack till tät halvvägs in i loppet. Genom slutkurvan packade han fältet och såg ut att ha full kontroll över tillställningen; något som också visade sig över spurtrakan.

På lätta hovar joggade Elie de Beaufour undan till vinst på 1.13,5/2.975 meter vilket gav 54.000 euro i belöning.
Det här var Elie de Beaufours andra Grupp II-vinst under karriären. Ifjol vann han finalen av Grand National du Trot (€110.000), men då var det ”bara” 49.500 euro i segerpremie så detta är med andra ord Elie de Beaufours penningmässigt största seger.

Elie de Beaufour vinner med en dryg längd efter att de två utvändiga hästarna Copsi och Rebella Matters galopperat på upploppet.

Echo de Chanlecy (e. Quinoa du Gers) nådde andraplatsen på 1.14,2/2.950 meter och Diablo du Caponet (e. Korean) slutade trea på 1.14,2/2.950 meter.
Svenskfödde Tjacko Zaz (e. Crazed) slutade sexa på 1.14,3/2.950 meter vilket gav 2.400 euro i belöning, men däremot blev det galopp på upploppet för den norska titelförsvararen Rebella Matters (e. Explosive Matter).