Fokustema
Solvalla
Läs senare

Grupp I-meriterad duo till Solvalla

Topphästarnas årsdebuter avlöser varandra.
På onsdag är det dags för Stefan Melanders Breeders Crown-trea Imhatra Am samt Claes Sjöströms E3-tvåa Breeze att äntra ovalen för första gången detta år.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Imhatra Am och Mats E Djuse. Foto Adam Ström/stalltz.se
Imhatra Am och Mats E Djuse. Foto Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det superstammade Muscle Hill-stoet Imhatra Am med åttafaldiga miljonärskan Tamla Celeber (e. Cantab Hall) som mor tävlade i födelselandet Sverige under fjolårets andra halva och gjorde tydliga avtryck.
Det blev segrar i såväl Oaks Consolation, Powers Treåringslopp, Oaksrevanschen som E3 Revanschen och därtill var hon trea i Breeders Crown-finalen för treåriga ston bakom Glamorous Rain (e. Muscle Hill) och Lara Boko (e. Djali Boko).

På onsdag ska det av Stall Courant-ägda stoet göra årsdebut på Solvalla i ett renodlat fyraåringslopp för ston vilket även innehåller Claes Sjöströms Breeze (e. Broad Bahn) som slutade tvåa bakom Islay Mist Sisu (e. Beer Summit) i korta E3-finalen för ston, men även vann en etapp av Margaretas Tidiga Unghästserie.

På Solvalla avgörs även årets andra lopp ingående i Kriterieserien och då handlar det om Pamir Broddes lopp. Roger Walmanns Coquaholy (e. Orlando Vici) vann det föregående då det handlade om Grains lopp och finns med på nytt liksom Drake Kronos (e. Muscle Hill) som galopperade dubbelt vid just deras senaste möte, men som revanscherade sig med seger i onsdags.
Bland deltagarna syns även Urban Africa (e. Mosaique Face) som vann ett Breeders Crown-lopp som tvååring i Adrian Kolgjinis regi. Nu gör hästen tävlingsdebut för Jim Oscarsson efter att köpts in av hästägare i hans stall.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna på Solvalla.