Fokustema
Italien (uppdaterad)
Läs senare

Bepi Bi åter en vinnare

Sweden Cup-vinnaren Bepi Bi föll i sitt försökslopp till Gran Premio Coppa di Milano (€40.400), men revanscherade sig i finalen.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sweden Cup-vinnaren Bepi Bi var tillbaka som en vinnare i finalen av Gran Premio Coppa di Milano. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Sweden Cup-vinnaren Bepi Bi var tillbaka som en vinnare i finalen av Gran Premio Coppa di Milano. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Försök och final var upplägget i Grupp III-klassade Gran Premio Coppa di Milano (€40.400) som avgjordes på La Maura-banan i just Milano under onsdagen.

Alessandro Gocciadoro hade de två stora favoriterna på förhand i försöksloppen, men brände med Sweden Cup-vinnaren Bepi Bi (e. Donato Hanover) i det inledande.
Trots bakspår kom hästen tidigt till ledningen, men ringrosten var påtaglig då han inte startat på fem månader och sista biten fick han se sig passerad av Giuseppe de Filippis-styrde Back On Top (e. Exploit Caf) som gått med i rygg.
En häst som blott hade tjänat 46.786 euro före onsdagens start och som med andra ord är startberättigad i Klass I på svensk mark!

Back On Top vann loppet på 1.13,2a/1.650 meter medan den andra försöksvinnaren Zorro Wind kom hem på 1.12,5.
Alessandro Gocciadoros häst som vann Big Noon Pokalen på Bjerke i november fick ett perfekt lopp i andra utvändigt, attackerade i slutkurvan och plockade ner stallkamraten Generaal Bianco (e. Ufo Kievitshof) med lätthet sista 50 meterna.

Till finalen ströks dock Zorro Wind och det lämnade manegen öppen för Bepi Bi. Alessandro Gocciadoro valde att köra bakifrån och fick en perfekt resa i andra utvändigt med sin femårig.
När 400 meter återstod spelade han ut attacken och Bepi Bi vann loppet lekande lätt på 1.12,2a/1.650 meter vilket gav 8.523 euro i belöning.
Agrado (e. Ganymede) slutade tvåa och Bessie di Poggio (e. Sebastian K.) nöp tredjeplatsen.