Fokustema
Avstängning
Läs senare

Gylling överklagar ST-dom

I fredags dömdes Jonas Gylling till åtta veckors avstängning och 3.000 kronor i böter av Svensk Travsport för felaktigt bruk av körspö. I samband med tillkännagivandet av domen beslutade Jonas Gylling att lägga av som kusk, men med några dagars andrum har han tänkt om och överklagar domen!
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Digital Lucky och Jonas Gylling vid segern på Örebrotravet i torsdags. Foto Gunilla König/Stalltz.se
Digital Lucky och Jonas Gylling vid segern på Örebrotravet i torsdags. Foto Gunilla König/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Först idag har allt det här landat hos mig och nu ser jag framåt istället. Jag har anlitat advokat Jesper Arvenberg och jag har sagt till honom att nu får du visa din tuffa sida för nu kör vi. Jag kommer överklaga domen, säger Jonas Gylling.

Jonas Gylling. Foto: stalltz.se

Örebrotravets måldomarnämnd dömde Jonas Gylling för enhandsdrivning efter att han vunnit det inledande loppet med Digital Lucky i torsdags. Banans rättskipare valde dessutom att stänga av Gylling med omedelbar verkan, vilket fick till följd att Örebro-amatören inte fick köra de två hästar som han var uppsatt på senare under kvällen.

Örebrotravets måldomarnämnd ansåg att ärendet var av sådan vikt att det överlämnades för behandling till Svensk Travsport.

Svensk Travsport valde att stryka ”enhandsdrivning” och dömde Jonas Gylling för felaktigt bruk av körspö till åtta veckors avstängning och 3.000 kronor i böter.

”Nu såg de sin chans”

– Någonstans tror jag att det här är någon typ av maktmissbruk och att de som sitter och dömer har ett ont öga till mig. Nu såg de sin chans…, fortsätter Gylling.

På Örebrotravet i torsdags hade Jonas Gylling samlat 34 hästägare för olika aktiviteter.

– På mindre än elva månader har jag skaffat 18 hästar, engagerat kunder till mig och lockat flera att bli hästägare och tro på mig. Vi har gjort något roligt av allt det här tillsammans. När jag ger mig in i något så går jag all in med hjärta och allt vad det innebär, men i torsdags kändes det som att jag blev kapad vid bena när måldomarnämnden satte av mig från att köra de två andra hästarna.

Jonas Gylling vann inte bara med Digital Lucky utan fick ta emot flera utmärkelser på sin hemmabana. Digital Lucky utsågs till ”Månadens Häst” och Gylling till ”Månadens Hästägare˝ på Örebrotravet.

– Jag tror aldrig det varit en sådan stor prisceremoni på Örebrotravet tidigare i ett lopp med 10.000 kronor i förstapris.

Slår på stora trumman

Sedan kom kallduschen för Jonas Gylling när Örebrotravets måldomarnämnd stängde av honom med omedelbar verkan. Och inte blev det mycket bättre när domen från ST lästes upp i telefon i fredags vid lunchtid. I samband med det samtalet beslutade Gylling att lägga körhandskarna på hyllan, men idag har han ändrat sig.

– Nu slår vi på stora trumman och tar striden. Jag gör det för den lilla amatören, jag gör det för sporten, och för hästägarna och uppfödarna.