Fokustema
Wången
Läs senare

Halberg får sparken

Efter drygt 22 år har Jan Halberg fått sparken som sportchef från Wångenskolan efter ett styrelsebeslut.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Jan Halberg är föreslagen på omval till ST:s styrelse. Foto Wången
Jan Halberg är föreslagen på omval till ST:s styrelse. Foto Wången
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

– Jag har under en tid haft planen att ta ut min tränarpension när jag fyller 60 år. När nu sportchefstjänsten försvinner kändes det som en bra lösning att avsluta anställningen istället för att gå in i andra tjänster och gå ner i tid. Jag har haft en fantastisk tid på Wången och är tacksam för den tid jag haft här, säger Jan Halberg i ett pressmeddelande till Svensk Travsport.

Ulf Hörberg, ordförande i Wången AB, säger i samma meddelande att sportchefstjänsten inte längre fyller den funktion på det sättet som det initialt var tänkt.

– I och med det så försvinner också Jan Halbergs tjänst vilket gör att arbetsbrist uppstår. Vi har tittat på olika lösningar med omplacering till andra tjänster men landat i ett gemensamt beslut att avsluta anställningen, säger Ulf Hörnberg, ordförande i Wången AB.

Under senare tid har det blåst runt Jan Halberg. Det har funnits ett utbrett missnöje mot Halberg från såväl elever som lärare och ledning på travskolan Wången. Nyligen byttes han ut som ansvarig för Wångenskolans hästar och nu är det också officiellt att han också fått lämna sin tjänst.

Men det är inte bara Jan Halberg som fått sparken på Wången. Även verkställande direktören Håkan Karlsson har fått gå i förtid.