Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Han är alldeles för långsam”

Jebo Smart avlade maiden i sin tredje start på Axevalla igår i ST:s Unghästserie och gjorde ett starkt intryck för sin tränare Adrian Kolgjini.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Adrian Kolgjini tog andra raka segern bakom talangen Jollywood igår i Vaggeryd. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Adrian Kolgjini tog andra raka segern bakom talangen Jollywood igår i Vaggeryd. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– En rejäl typ som fick gå ett tufft lopp idag. Jag vet att han är väldigt stark och ville utnyttja det, sade Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln efter loppet.

Adrian Kolgjini och Jebo Smart (e. Love You-Easter Smart) tog rygg på Madagascar i tredjespår 1.700 kvar. När denne rundade till dödens 200 meter senare fortsatte Kolgjini och Jebo Smart ute i tredjespår och nådde fram utvändigt om ledande Staro Quesada 1.150 meter före mål.

Jebo Smart går enkelt undan till vinst för Adrian Kolgjini.

– Först och främst gällde det att köra felfritt. Jag hade koll på att Örjan fick tredjespår genom första sväng och förstod att han var rätt sugen på att få en rygg, fortsatte Kolgjini.

Staro Quesada öppnade första kilometern på 1.19,3, men bättre fart blev det under slutrundan där Jebo Smart inte hade några större problem med att slå klorna i ledaren.

– Genom sista sväng tyckte jag att jag hade väldigt bra koll på läget och det gällde bara att ta oss igenom kurvan. Sedan blev det säkert.

”Prime season som sjuåring”

Jebo Smart gick ifrån med 2,5 längder och vann på 1.16,9/2.140 meter efter drygt 1.15 sista rundan.

– Jebo Smart får fortsätta tävla i sin egen klass. Han är inte redo för några årgångslopp än så länge och är alldeles för långsam. Men han är ju efter Love You och har väl sin prime season som sjuåring.

Fakta

Jebo Smart

Fux hingst 3 år e. Love You-Easter Smart e. Ready Cash
Rekord: 1.16,9m*
Prissumma: 58.000 kr
Resultat: 3 st: 1-0-1
Ägare: Ecurie Smart & Ecurie EBO
Uppfödare: Ecurie Smart & Ecurie EBO
Tränare: Adrian Kolgjini, Jägersro
Körsven: Adrian Kolgjini, Jägersro
Skötare: Agnes Carlsson

Expandera

Modern Easter Smart (e. Ready Cash), 1.15,7ak*/61.767 kr, tävlade för Thorsten Tietz och vann fyra lopp på åtta starter på Mariendorf-banan i Berlin.

Jebo Smart är moderns första avkomma. Hon har också en tvåårig hingst efter Orlando Vici och i år har hon nedkommit med en dotter efter Royal Dream.

Mödernet letar sig tillbaka till Florestan-dottern Maleinaise och hon är mor till trefaldiga semi-classique-vinnaren Jezabelle des Bois (€424.370), mormor till fyrfaldiga semi-classique-vinnaren Jomo du Rib (€620.408) och Nikita du Rib (€511.860). Den sistnämnda vann både Criterium des 3 och 4 ans plus att hon tog hem fyra semi-classique-löpningar.

Stamtavla Jebo Smart. Källa: breedersbible.com