Fokustema
Årsdebut
Läs senare

”Han känns oförskämt bra”

Igår var Per Nordström inne på Jägersro och gav Önas Prince en ordentlig genomkörare inför årsdebuten på Färjestad den 15 april i Prins Carl Philips Jubileumspokal.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Önas Prince bjöds in efter sin triumf i gulddivisionen på Örebrotravet. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Önas Prince bjöds in efter sin triumf i gulddivisionen på Örebrotravet. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– 1.13,3 full väg enligt gps-klockan. Önas Prince hade 81 i puls och det kändes som han inte behövde anstränga sig ett dugg. Dessutom var han fullständigt rytmisk och sprang ännu rakare. Jag är fantastiskt nöjd med honom, säger Per Nordström.

Per Nordström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Önas Prince hade ett fantastiskt fjolår och efter segrar i Kungapokalen, Sprintermästaren, Breeders Crown plus andraplatsen i Derbyt kom han upp 6.880.500 kronor intjänat efter ha vunnit tolv av 14 lopp.

Springer en 1.10-tid

Den 15 april aviserar Per Nordström årsdebut i Prins Carl Philips Jubileumspokal över sprinterdistans med 250.000 kronor till vinnaren.

– Det är Färjestad som gäller och sedan får vi se vad det banar vägen i år. Han känns oförskämt bra och går det som jag hoppas gör han ett kanonlopp direkt och springer en 1.10-tid. Det var därför han fick en ordentlig genomkörare igår.

Önskedrömmen

Per Nordström sticker inte under stol med att Elitloppet är målet.

– Men det beror på…naturligtvis är det önskedrömmen, att han pang-boom går ut och vinner och det känns superbra. Då kan det hända att det blir Copenhagen Cup och att vi därefter siktar på Elitloppet. Känns det bara halvhyggligt har vi ett femåringslopp på Åby om jag väljer den snälla vägen med honom. Valmöjligheter finns och därför har jag inte spikat programmet mer än att årsdebuten sker i Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad.