Fokustema
Sundbyholm
Läs senare

Hemmaseger i styrkeprov

Markus B Svedbergs Certainly var lösningen på det välbetalda stayerloppet E3000 där hela 400.000 kronor väntade vinnaren.
– Det kändes verkligen bra hela vägen, sade hemmatränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Markus B Svedberg visade upp en fin vinnare i E3 Consolation. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Markus B Svedberg visade upp en fin vinnare i E3 Consolation. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Styrkeprovet avslutade lördagens V75-omgång och hade de från 40 meter startande elithästarna Milliondollarrhyme (e. Ready Cash) samt Selected News (e. Maharajah) som förhandsfavoriter, men ingen av dem hade något med utgången att göra.
Den förstnämnde fick lägga en speed fram till dödspositonen dryga varvet före mål, men hissade nödflagg redan i slutkurvan medan Selected News hamnade i en trött rygg och fick på tok för långt fram.

Certainly och Markus B Svedberg. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Istället var det hästar från den främre volten som gjorde upp om pallplatserna bland vilka Certainly (e. Readly Express) var bäst.
Markus B Svedberg hamnade som tvåa i andraspår med sin springare som attackerade halvvarvet före mål och snabbt rundade Milliondollarrhyme.

Markus B Svedberg. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Santos de Castella (e. Readly Express) var utan chans att stå emot från ledningen och inte heller Dream Creation (e. Orlando Vici) som hade tassat med i rygg kunde matcha Certainly in till linjen.
Storsegern togs på 1.14,1/3.140 meter och fick Certainly att passera miljonen kronor i intjänade prispengar.
– Jag har alltid gillat den här hästen och trott att han är riktigt bra. Han har fortsatt utvecklas trots at han gjort en del starter. Idag hamnade vi i andra utvändigt vilket inte alltid är den bästa positionen eftersom man riskerar att få dra tåget, men vi kunde sitta länge i rygg denna gång, sade Markus B Svedberg till TV4.

Roy Cajback ropade in Certainly på Elitauktionen 2018 på Elitauktionen 2018 för 375.000 kronor och hästen är den med råge mest framgångsrika avkomman till Really and Truly (e. Varenne).
Mormor Itty Bitty (e. Zoot Suit) 1.12,5ak/792.039 kr vann en Klass I-final som fyraårig och är halvsyster till Garros (e. Coktail Jet) 1.12,9am/1.914.932 kr.