Fokustema
Solvalla
Läs senare

”Ikväll sprang hon för sin mamma”

Aries imponerade från ledningen i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga ston ikväll på Solvalla och Emilie Perssons sto hade lekstuga från ledningen.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Emelie Persson tränar Aries. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Emelie Persson tränar Aries. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

På upploppet satt Kim Eriksson bara och tittade bakåt innan han släppte loss Aries (e. From Above-Starscape) och det treåriga stoet stack enkelt undan på 1.15,0a/2.140 meter.

– Hon har bara gjort bra lopp och har styrka och mycket fart plus en jäkla moral. Ikväll var det första gången Aries lyckades hamna i ledningen och det var ett bra tillfälle, sade Kim Eriksson i vinnarcirkeln.

Aries vinner enkelt för Kim Eriksson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Kim Eriksson skruvade upp tempot i ledningen 600 kvar och motståndarna fick jobba hårt ute i spåren för att hänga med i det högt uppskruvade tempot. På upploppet dansade stoet enkelt undan med två längder till seger.

Rommeamatören Emelie Persson är också delägare och uppfödare till stoet tillsammans med Åsa Axéll.

– Man tror knappt att det är sant och är lite i chock, sade Emelie Persson, som trodde att det skulle bli lite långt mellan starterna.

Extra skönt

Segern kändes förstås lite extra, inte bara för att checken skrevs på 300.000 kronor, utan av helt andra skäl.

– Tyvärr gick hennes mamma bort förra veckan och det har varit mycket upp och ner och ikväll tror jag Aries sprang för sin mamma.

Glada miner efter vinsten i Margaretas Tidiga Unghästserie. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Aries är undan Starscape (e. Going Kronos), 1.15,7am/94.300 kr, som vann ett lopp på 36 starter. Förutom Aries har hon lämnat Sagittarus (e. S.J.’s Caviar), 1.16,6m/41.400 kr, som startat tre gånger och varit tvåa vid två tillfällen.

Mormor Spacelane (e. Lindy Lane), 1.17,9m/28.500 kr, har sin främsta avkommor i Bryssel (e. Ready Cash), 1.11,4am*/2.888.439 kr, och Skymaster (e. Adams Hall), 1.13,1ak/601.350 kr.