Fokustema
Rättvik
Läs senare

Inför BC: ”Verkligen utvecklats”

Efter ett sju veckor långt tävlingsuppehåll är Kungapokalstvåan Power Doc tillbaka på tävlingsbanan vid eftermiddagens Breeders Crown-kval i Rättvik.
– Jag tycker loppet ser hårt ut, men min häst är inte sämre än någon annan, säger Örebrotränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Åke Lindblom beger sig till Rättvik för att starta Power Doc i Breeders Crown. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Åke Lindblom beger sig till Rättvik för att starta Power Doc i Breeders Crown. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Att Power Doc (e. Muscle Massive) skulle spurta in som tvåa i finalen av Kungapokalen bakom Francesco Zet (e. Father Patrick) var det inte särskilt många som trodde.
Åke Lindbloms häst besegrade dock oddsen spelad till 204 gånger pengarna (!) och tog steget in i kullens absoluta toppskikt.
– Han var ju i final i E3 som treåring också och har gjort det fantastiskt bra även tidigare, men visst har han utvecklats som fyraåring, medger Åke Lindblom som minns tillbaka till storloppet på Åby med glädje:
– Jag har nog aldrig varit så nöjd med en andraplats som jag var den dagen. Det var verkligen en skön känsla och fantastiskt roligt att vi lyckades nå ett så bra resultat från sämsta spåret. Att kunna runda alla utom Francesco Zet var starkt gjort.

Mot just dagens lopp i Rättvik har siktet därefter ställts in.
– Han fick ta det lugnt en vecka efter Kungapokalen och gå i hagen, men har tränat på normalt efter det. Han är inget träningslejon, men känns fräsch och fin. Det här loppet kommer rätt i tiden för honom.

”Förhoppningar om Derbyt”

Tolftespåret i Kungapokalen har byts ut mot ett betydligt smaskigare andraspår i dagens lopp.
– Jag tycker loppet ser hårt ut – det är bra hästar med – men det blir sådana här lopp han får gå i nu helt enkelt. Å andra sidan är han inte sämre än någon annan här och vi har förhoppningar om Derbyt med den här hästen; det är ingen tvivel om den saken.

För att kvala in till Breeders Crown-semifinalen behöver Power Doc vara bland de fem främsta. En bedrift som stallkamraten Nail’em (e. Trixton) lyckades med i april, men därefter har det inte gått som på räls.
– Han blev väldigt besvärlig vid sidan om tävlingsbanan och fick kastreras. Det var tråkigt, men så är det. Vi ska ha honom som tävlingshäst och då måste man kunna hantera honom. Han tappade dessutom rätt mycket vikt i samband med kastrationen så det dröjer innan han kommer ut igen. Vi får sikta mot hösten för han är ju som sagt redan inkvalad till Breeders Crown-semifinalen, avslutar Åke Lindblom.