Fokustema
Solvalla
Läs senare

Inför MTU: ”Lika talangfull”

Med en Breeders Crown-finalist samt syster till en Oaksvinnare beger sig Erwin Bot till Solvallas topptävlingar under lördagseftermiddagen.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Oakstvåan Ninetta Boko. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Oakstvåan Ninetta Boko. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Margaretas Tidiga Unghästserie lockar med 300.000 kronor i segerpremie i varje klass och det lockar deltagare från när och fjärran.

En sådan är Erwin Bot som sänder upp en svenskfödd duo från Holland. Nelson Greenwood (e. Tobin Kronos) visade framhovarna i Sverige redan ifjol då han vann såväl Quick Pay Pokalen som ett försökslopp i Breeders Crown.
Inför lördagens årsdebut ligger dock Bot en smula lågt.
– Han har haft en bra vinter, men kommer behöva det här loppet i kroppen. Jag tycker inte att hästen är redo ännu även om han har gått ett par banjobb i Halmstad. Förhoppningen är att han kan ta ledningen och släppa till någon bra. Det är uttagningslopp till Kungapokalen på Åby i mitten av april som är nästa uppgift så det viktiga är att han får ett lopp i kroppen inför det, säger Erwin Bot.

”Riktigt bra lopp”

Desto mer ”påställt” låter det kring Ochag Vera Boko (e. Tactical Landing) i Margareta-loppet för treåriga ston. Även där handlar det om årsdebut, men lillasystern till fjolårets Oakstvåa Ninetta Boko (e. Father Patrick) 1.12,6am/2.977.076 kronor visade viss talang under en tvååringssäsong som innehöll en seger på sex försök.
– Hon har gjort riktigt bra lopp i Holland och gick ett kvallopp i Gelsenkirchen i förra veckan. Då gick det 1.19 första kilometern och 1.13 den sista. Jag tror att hon är lika talangfull som Ninetta Boko, men sedan får vi se om hon har samma inställning. Det blir en annan nivå att tävla på nu för hennes del och hon har bara varit ”mediumsnabb” från start såhär långt.

Hur fort tror du att hon kan springa?
– Oj, det är en svår fråga. Kanske kan hon redan nu gå runt 1.15 eller strax där under. Jag kommer inte ändra något i utrustningen på henne mer än att jag eventuellt tar bort checkremmen, men det bestämmer vi först under tävlingsdagen.

Och hur är läget med Ninetta Boko som presterade så bra i Sverige ifjol?
– Hon går ett kvallopp i Wolvega på lördag och kommer få ytterligare ett i kroppen därefter. Verkar allt bra i de här kvalen så siktar vi mot start i kval till Drottning Silvias Pokal på Åby i mitten av april, avslutar Erwin Bot.