Fokustema
STL Åby 6 april
Läs senare

Inför V75: Emotsedd årsdebut

Utöver uttagningsloppet till Paralympiatravet sticker ett Diamantstoförsök ut lite extra inom lördagens V75-omgång på Åby.
Av
Emil Persson
D'artagnan Faces storasyster Countess Face och Adrian Kolgjini är tillbaka i hetluften på Åby. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
D'artagnan Faces storasyster Countess Face och Adrian Kolgjini är tillbaka i hetluften på Åby. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Att blott åtta hästar drabbar samman i det första uttagningsloppet till Paralympiatravet uppmärksammade vi redan under gårdagen och tyvärr är det även lite klent intresse i ett av de två Diamantstoförsök som avgörs inom V75-kupongen.

Topparna är dock riktigt vassa och namnstarka. Extra emotsedd är årsdebuten för Countess Face (e. Muscle Hill) som visade skyhög högstanivå under fjolåret med seger i såväl Klass II-försök som i ett välbetalt bonuslopp inom Breeders Course.

Nu möter hon äldre ston i årets första start och tar bland annat striden med N.Y.Moet (e. Muscle Mass) som vann fjolårets final av Jarlsberg Grand Prix för ston i Norge.

Jens Kristian Brennes sto har till skillnad från Countess Face gjort en stark i år och vann direkt.

Gäster från väst

Brenne är inte ensam om att göra resan från vårt västra grannland till Åby. Thor Borg bidrar dubbelt med spännande kort.

Pretty Devil (e. Pastor Stephen) vann V75-loppet Arne Hamres Äreslöp i Bergen i slutet av februari och ska nu försöka besegra sina svenska motståndare i Bronsdivisionen.

Borg bidrar även med den uppsnackade USA-importen Wishful Order (e. Muscle Hill) i Klass I-försöket som bland annat kamperar mot Anette Midtlyngs The Way I Am Ås (e. Walner).

Ston har propositionsfördel i Silverdivisionen, men det är Fredrik Wallin ensam om att nyttja med Global Dancer (e. Carat Williams).

Det femåriga stoet var trea i Folke Hjalmarssons Minneslopp på Färjestad i fredags och står nu med spår i första ledet till skillnad från Anders Svanstedts Combat Fighter (e. From Above) som närmast kommer från delad seger i Silverdivisionsfinalen på Solvalla.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Åby.