Fokustema
STL Bergsåker 11 november
Läs senare

Inför V75: Finaler och femte raka

Great Skills jakt på femte raka segern och penningstinna finaler av Kallblodsdivisionen samt Norrlands Elitserien för ston är lördagens höjdpunkter när lördagscirkusen rullar vidare till Sundsvall.
Av
Emil Persson
Great Skills är en av tre svenskfödda travare som jagar en biljett till Prix d'Amérique idag på Vincennes. Foto Adam Ström/StallTZ.se.
Great Skills är en av tre svenskfödda travare som jagar en biljett till Prix d'Amérique idag på Vincennes. Foto Adam Ström/StallTZ.se.

Det är med andra ord Bergsåker som dukar upp till veckans travfest där hemmastjärnan Great Skills (e. Ready Cash) spelar huvudrollen.
Daniel Wäjerstens femåriga sto kommer närmast från triumfer i European Championship for Mares på Solvalla och Sto-SM på Åby och möter ett överkomligt gäng i vad som nu blir hennes debut i Gulddivisionen.

Två konkurrenter har vunnit lopp i den nämnda klassen under året i form av Pär Ländins Axel Ruda (e. Formula One) och Svante Ericssons Phoenix Photo (e. Super Photo Kosmos), men båda har spår utvändigt om Great Skills i lördagens lopp.

Wäjersten låter även Dear Friend (e. Orlando Vici) starta i Stoeliten samma tävlingsdag, men det loppet har placerats utanför V75-spelet då det tioåriga stoet kommer bli favorit av ”Järvsöfaks-mått” i svag konkurrens.

Finaljakt

Lördagens mest penningstinna lopp är finalen av Kallblodsdivisionen. En på förhand öppen historia där det är extra noterbart att Olle Alsén bidrar med två starka kort från sitt formstall.

Pilsnabba Dån Klara (e. Klack Jo) är en hans egna val trots att hon står hårt inne på startvolten och från dubbla tillägg jagar stallkamraten Nordby Elde (e. Norheim Faksen) i lag med Tomas Pettersson.
Åttaåringen vann Dubbelcupens final på just Bergsåker den 11 oktober och jagar nu en ny seger värd 200.000 kronor.

När Stoeliten inte fick plats på kupongen tar andra ston deras plats. Damer från tre klasser gör upp i Norrlands Elitserie där Ann-Catrin Frisk och Ove A Lindqvists Olly Håleryd (e. Trixton) lär få bära på favoritskapet från mellanvolten i lag med Fredrik Wallins Sayonara (e. Donato Hanover) efter hennes fina seger i Sundsvall så nyligen som i onsdags.

Noterbart är även att lördagens V75-omgång är jackpotkryddad och prognosen säger att sjurättspotten ska innehålla 46 miljoner kronor.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Bergsåker.