Fokustema
Solvalla
Läs senare

Inför V86: Byter taktik

Den forne E3-finalisten Maestro Zon kommer med seger i bagaget och gör en intressant start inom onsdagens V86-spel.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Oskar J Andersson startar Maestro Zon på Solvalla. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Oskar J Andersson startar Maestro Zon på Solvalla. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Oskar J Andersson tog över träningen av Readly Express-sonen från Michael Larsson i mitten av januari och har fått starka resultat med valacken.
Efter att inlett med två andraplatser i somras kom dock ett ett tre månader långt uppehåll innan comebacken ägde rum på Färjestad den 22 november och resulterade i seger.
– Hästen blev halsopererad under uppehållet. Vi gjorde vad vi kunde på det området för att få upp moralen. På Färjestad ledde han hela vägen och var mycket fin aktionsmässigt, men tyvärr var det ändå inte riktigt rätta trycket i honom i avslutningen. Jag vet inte om det är ett invant mönster eller om det var den krävande banan som påverkade, men nu ändrar vi taktik, säger Oskar J Andersson.

Eskilstunatränaren har medvetet sökt upp en spårtrappa där han visste om att Maestro Zon skulle hamna på ett bakspår.
– Jag hoppas vi kan få en spurt i honom. När han attackerade bakifrån i Rättvik i somras så kändes det som han gillade att anfalla bakifrån, men då flöt inte travet helt perfekt. Jag tycker att han gick väldigt bra den dagen fram tills 100 kvar.

”En av tre”

Den dryga distansen ser Andersson bara som positiv och några ändringar är inte planerade till onsdagens lopp.
Andersson lastar ytterligare två hästar för start på huvudstadsbanan. Uncle Lasse-sonen Spitfire P.C. har tagit stora steg under säsongen avslutande tredjedel och plockat tre segrar på de fyra senaste starterna.
– Glöm loppet näst senast i Eskilstuna då det blev massa omstarter och påverkade honom negativt. Hästen har fått den tid på sig som han behövt och vann enkelt senast. Som jag läser loppet sticker tre hästar ut och han är en av dem.

Sansa Star (e. Super Photo Kosmos) behöver inte heller skämmas för sin start på karriären. Efter seger i debuten har det blivit två andraplatser.
– Jag tycker att hon gjort en godkänd inledning med extraplus för segern i debuten. Senast kanske hon borde ha vunnit från ledningen, men nu smyger vi i rygg och hoppas på högt tempo istället, avslutar Oskar J Andersson.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sullkysport lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck