Fokustema
V86
Läs senare

Inför V86: ”Två segrar är målsättningen”

Han gör sulkydebut för året.
Med en blytung favorit – och ytterligare en häst som kan vinna.
Möt 39-årige italienaren Bernardo Grasso – som kan göra skillnaden i kvällens V86-jackpot.
Av
Ola Lernå
Jägersrolärlingen Bernardo Grasso kan hjälpa eller stjälpa många V86-system när det ikväll vankas jackpotomgång på Solvalla och Åby. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Jägersrolärlingen Bernardo Grasso kan hjälpa eller stjälpa många V86-system när det ikväll vankas jackpotomgång på Solvalla och Åby. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Bernardo Grasso är försteman hos Joakim Lövgren och har jobbat hos Jägersro-tränaren i fyra år. Innan dess var han en sväng i Kalmar och har även hunnit med en period hos Conrad Lugauer. När chefen är på skidsemester får Bernardo Grasso ta över tömmarna bakom två vettiga segerchanser.
Eller i fallet Illuminati (V86-1) är ordet ”vettig” en kraftig underdrift.
– Allt verkar bra med hästen och självklart ska det bli väldigt spännande ikväll. Han är ju ingen startraket och jag kommer ta det safety från start. Sedan beror det på vem som kommer till ledningen och vilket tempo det blir. Går det sakta måste jag ta initiativ.
Har du kört Illuminati i jobb?
– Det var länge sedan, men jag kör ju in alla unghästar hos Lövgren och har även kört Illuminati. Hans utveckling de senaste månaderna har varit fantastisk.
Har det kommit någon nervositet ännu inför kvällen? Illuminati är jättefavorit i skrivande stund.
– Nej. Jag är rätt så lugn så. Förvisso var det ett tag sedan, men jag vann ju V75 med Gordonston när han var spelad till 18-för-10. Inte heller den gången var jag nervös på förhand.

”Två segrar är målsättningen”

Grasso fortsätter med Marions Ivory (V86-7) som gjorde en rejäl insats senast och på nytt är ute över stayerdistans.
– Det är samma sak här. Hon går inte att stressa från start, men är väldigt rejäl. Jag måste ta initativ om tempot blir lågt. Det är framförallt Pippi Roc och Up North som jag har respekt för, men även Marions Ivory måste ha segerchans.
Hur ska kvällen varit för att du ska åka hem med ett leende?
– Två segrar. Det måste jag har som målsättning på förhand. Allt ser ju i alla fall bra ut och jag måste tro på hästarna.
Grasso trivs med sin tillvaro och har inga planer på någon nära förestående förändring.
– Jag trivs jättebra hos Joakim och med mitt jobb. Att få sådana här chanser är en extra krydda på tillvaron.

Fokustema
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

ATG erbjuder spelrabatt

ATG är generösa imorgon och erbjuder sina kunder i det egenägda spelbolaget Bet25.dk spelrabatt. Spelarna har möjlighet att få upp till 1.000 kronor i bonus under Charlottenlunds Kriteriesöndag.
Av
Claes Freidenvall
Nu är det klart med ATG:s köp av danska spelbolagskoncernen Ecosys.
Nu är det klart med ATG:s köp av danska spelbolagskoncernen Ecosys.

ATG har tidigare varit tydliga med bolagets internationella partners inte får erbjuda sina kunder rabatt, men nu går det tydligen bra när ATG själv står som avsändare.

Imorgon erbjuder ATG-ägda spelbolaget Bet25.dk erbjuder sina danska kunder tio procent i spelrabatt, så kallad rakeback, till söndagens tävlingar på Charlottenlund.

r kan ni se hur det går till för att skaffa sig bonusen.

Tidigare i år köpte ATG den danska spelbolagskoncernen Ecosys A/S och i den portfölj ATG förvärvade ingår inte bara Bet25.dk, utan också Röd25.dk, casinogo.dk och Café Bet25. Då sade ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth i ett uttalande:

– I och med förvärvet av Ecosys får våra kunder möjlighet till större vinstpooler och en ännu mer attraktiv spelupplevelse.

Och visst har kunderna fått nya upplevelser. Bonus upp till 1.000 danska kronor imorgon…

Fokustema
Spelbolag
Läs senare

ATG skruvade upp medieinvesteringar

Tidningen Resumé redovisar vilka bolag som gjort största medieinvesteringarna under året.
I juni till augusti ökade ATG sina investeringar med drygt 30 procent jämfört med samma period året innan.
Av
Ola Lernå
ATG har ökat sina medieinvesteringar berättar tidningen Resumé.
ATG har ökat sina medieinvesteringar berättar tidningen Resumé.

Fyra av de fem tyngsta spelbolagen har annars minskat sina medieinvesteringar, vilket kan härledas till att 2018 spelades fotbolls-VM som givetvis var ett tungt och viktigt evenemang. Ett enda spelbolag sticker ut; ATG som ökat sina medieinvesteringar med hisnande 32 procent.

Alltjämt gör dock Kindred (Unibet) och Cherry större medieinvesteringar än ATG, även om båda har minskat jämfört med samma period 2018, skriver Resumé som har sin källa i Kantar Sifo.
ATG tar sig också upp på listan över de bolag som ökar sina mediainvesteringar mest, med placering sju.

– Vi låg medvetet lågt i medieinvesteringar under den här perioden 2018 eftersom fotbolls-VM pågick då och vi vid tillfället inte erbjöd sportspel. 2019 tillkom sportspel i vårt erbjudande och därför har vi i år investerat inför höstens ligastarter. Värt att tillägga är att vi ändå underinvesterar kraftigt, det vill säga, vi står för åtta procent av spelbolagens totala medieinvestering samtidigt som vi har 18 procent av spelmarknaden, säger Stefan Serrrander, press officer på ATG.

Så här ser det ut för spelbolagens mediainvestering juni-augusti
Alla belopp i miljoner kronor

  1. Kindred 227 (- 20)
  2. Cherry 150 (-319)
  3. ATG 111 (+26)
  4. Svenska Spel 104 (-18)
  5. Postkodlotteriet 50 (-2,5)
  6. Leo Vegas 40 (+7,8)
  7. Folkspel 35 (+2,8)
  8. Hero Gaming 29 (+0,4)
  9. Mr Green 23 (+2,5)
  10. Betsson 21 (-23)
Fokustema
V86
Läs senare

16 miljoner extra i potten

Det var jackpot på V86-spelet under gårdagen, men ingen spelare lyckades hitta alla åtta vinnare och det bäddar för en spelmässigt högintressant omgång kommande vecka.
Av
Pär Gustafsson

Solvalla och Åby delar på V86-tävlingarna onsdag den 9 oktober och åttarättspotten är förstärkt med hela 15.890.947 kronor. I gårdagens åttarättspott låg det 7,8 miljoner extra och då nådde omsättningen nästan 31 miljoner kronor.

Högsta utdelningen för åtta rätt på V86 är 21.907.496 kronor, vilket var när Solvalla och Åby körde tävlingar den 12 september ifjol. Även då var det dubbeljackpot och åttarättspotten var förstärkt med 12.548.559 riksdaler. Den onsdagen uppgick omsättningen till 35.995.912 kronor.

Kommande onsdag kommer det vara förutsättningar för att utdelningsrekordet slås, men det kommer såklart att krävas en ensam lapp med åtta rätt. Landar omsättningen på 36 miljoner den 9 oktober kommer det i bara åttarättspotten ligga över 25 miljoner kronor.

Även Consolation till Bergh

Sport