Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Ingen som slår henne”

Glorius Rain tillhörde kullens bättre ston under våren som treåring, men fick ett rejält hack i skivan under säsongens andra halva.
Vid torsdagskvällens comebackvinst på Åby visade Donato Hanover-dottern att hon är tillbaka på rätt köl.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Johan Untersteiner har dömts för djurplågeri i Göteborgs tingsrätt. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Johan Untersteiner har dömts för djurplågeri i Göteborgs tingsrätt. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Johan Untersteiner hade en toppkväll på Åby med fyra tränarsegrar och han styrde själv samtliga till vinst. Efter att inlett med Stens Retention (e. Raja Mirchi), Segway (e. Bold Eagle) och Labyad Bros (e. Raja Mirchi) var det alltså Glorius Rain (e. Donato Hanover) tur att få vinna lopp och hon gjorde det på ett övertygande vis.
Det ska sägas att vägen fram till ledningen blev smärtfritt då hon vinkades fram utan att behöva lägga kraft, men sättet hon lämnade sina konkurrenter på de sista 300 meterna lovade mer. Åbybanan verkade inte särskilt snabbsprungen och via 1.12,3 sista 500 meterna kom Glorious Rain hem på 1.14,6a/2.140 meter, en triumf som gav 40.000 kronor i belöning.

Fakta

Glorius Rain

Fyraårigt brunt sto e. Donato Hanover–Burning Rain e. Muscle Hill

St: 11: 3–0–1, 1.14,3am, 177.774 kr

Ägare & uppfödare: Thomas Lind-Holm, Danmark.
Tränare: Johan Untersteiner, Halmstad.

– Det är en häst som började väldigt fint förra året och som jag hade höga tankar om. Sedan blev det strul och bara galopper. Vi hittade en lös benbit i en kota, valde att operera bort den och börja om på nytt. Nu är vi här igen och det känns bra att det börjat såhär bra, sade Johan Untersteiner i Åbys vinnarcirkel och tillalade:
– Hon har känts fin i uppträningen och jobben så även om hon inte var maxad inför det här loppet hade jag en bra känsla inför det här loppet. Hon har lite pengar på sig kontra kapaciteten. Det löste sig bra idag när vi kunde glida till ledningen. Jag kände att är hon bara frisk så är det ingen som slår henne.

Guldkantat möderne

Glorius Rain inledde sin karriär i ägaren tillika uppfödaren Thomas Lind-Holms regi i Danmark, men sattes i träning hos Johan Untersteiner efter två galoppmisslyckande som tvååring.
Hos Halmstadtränaren började stoet med två segrar på de tre första starterna vilket följdes av en tredjeplats i ett Breeders Crown-lopp.
Då var Glorius Rain blott en längd efter kulltopparna Lacille Boko (e. Readly Express) och Islay Mist Sisu (e. Beer Summit), men därefter började galopperade dugga tätt.
Efter felsteg i såväl Guldstoet, Coccinelles lopp, EURO Classic Trot next Year och ett Treåringslopp för ston på Charlottelund togs beslutet att operera stoet vilket av torsdagens insats att döma fallit väl ut.

Hennes mor Burning Rain (e. Muscle Hill) har sex avkommor varav fyra är i startbar ålder och bland dem utmärker sig Flower Dust (e. Love You) 1.11,8ak/974.865 ddk som under fjolåret vann såväl det danska Derbystoet som Grand Circle 4-åringschampionat för ston i Bent Svendsens regi.

Burning Rain (e. Muscle Hill) – som inte längre är i livet – är undan storstjärnan och trefaldiga världsrekordhållaren Mystical Sunshine (e. Yankee Glide), 1.08,7ak*/12.190.718 kr.

Mystical Sunshine har förutom Burning Rain lämnat Odds On Amethyst (e. Muscle Hill), 1.09,6&$720.282, och Power Play (e. Donato Hanover), 1.11,1/$185.677.