Fokustema
Solvalla
Läs senare

Inget beslut fattat om spelform

Vad blir det för spelform på tisdagar på Solvalla? I dagsläget körs det V64 på tisdagar, men ATG:s VD Hasse Skarplöth är hemlighetsfull när Sulkysport ställer frågan om det blir V64 även 2018.
Av
Ola Lernå
Hasse Skarplöth. Foto Mickey Törnblad/Kanal75
Hasse Skarplöth. Foto Mickey Törnblad/Kanal75

– Det är inget beslut taget gällande spelform på tisdagar.
Så det blir någon annan huvudspelform än V64?
– Precis som jag sa är inget beslut taget vad det blir för spelform på tisdagar, varken om det ska vara V64 eller någon annan spelform, säger Skarplöth.

Fokustema
Tränarintervjuer
Läs senare

”Inte rädd för de bästa”

Alessandro Gocciadoro slog till med en trippel inom STL-tävlingarna på Jägersro och andas optimism även inför veckans starter på Solvalla och Örebro.
Av
Emil Persson
Clarissa vid vinterns storloppsseger i Neapel. På lördag tävlar hon på Örebrotravet. Foto Gerard Forni.
Clarissa vid vinterns storloppsseger i Neapel. På lördag tävlar hon på Örebrotravet. Foto Gerard Forni.

Solvalla onsdag 24 april

– Falcon Dany Bar (lopp 4) galopperade på ett underligt sätt senast. Jag förstod helt uppriktigt inte vad som hände, men när jag såg om reprisen såg det ut som han satte ner fel fot vid fel tillfälle. Han blev uppkollad av veterinär efter det loppet utan att det fanns något allvarligt att anmärka på. Hästen har tränat väldigt starkt efteråt och jag tror att det här är en av de bästa treåringarna jag har i stallet. Skulle det krävas tror jag att han går under 1.13 över denna distans. Hästen brukar tävla med skor, men jag ska invänta tävlingsdagen hur vi gör nu. Det blir öppet huvudlag och jänkarvagn precis som tidigare, säger Alessandro Gocciadoro.

Synergy (lopp 5) fick en lång vila i vinter och det här är en helt enkelt ett lopp som vi tar till honom för att han ska få komma igång igen. Hästen har tränat väldigt bra här hemma, men kanske är han alltjämt lite tung i kroppen. Känslan är ändå att han kommer kunna göra en bra insats för han trivdes för sadel i fjol och älskar den här distansen. Det blir barfota och helstängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Esperia Font (lopp 6) gjorde väldigt bra prestationer i Frankrike. Det kanske är så att han äntligen har vuxit till sig mentalt och sätter fokus på det hon ska göra för tidigare har hon varit tuff mentalt och tagit ut det på fel sätt på tävlingsbanan. Jag har alltid sett henne som en av mina bästa ston i denna årgång, bedömer henne till att vara i bra form och förväntar mig en stark prestation. Det blir barfota, troligtvis öppet huvudlag och så jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Destiny Effe (lopp 10) gjorde väldigt bra insatser i Frankrike och är en häst som hanterar alla olika typer av distanser. Hästen tränar fortsatt starkt och har skött sig bra i Frankrike när man vänder upp med henne. Jag behöver träna på att köra mer voltstartslopp så jag får anta utmaningen. Det blir troligtvis öppet huvudlag, barfota och så får vi köra med vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Alessandro Gocciadoro.

Örebro lördag 27 april

– First Kiss Bi (lopp 1) tror jag kommer bli ett väldigt bra, treårigt sto under det här året. Vi har arbetat mycket med hennes karaktär sedan hon kom hit och det har gett resultat. Hon har tagit tre raka segrar hos oss och det känns som jag kan göra precis vad jag vill när jag sitter bakom henne i loppen. Håller hon sig bara fortsatt lugn kan hon säkert öppna snabbt, men vi får se hur hon uppträder när bilen släpper fältet. Hon är i Sverige för att prestera och det blir förmodligen skor runt om igen, öppet huvudlag samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Don’t Say Gar (lopp 3) gjorde bra prestationer i Frankrike under vintern. Hon fick en kort vila när hon kom tillbaka till Italien, men nu har hon tränat på bra igen och jag förväntar mig en stark prestation direkt. Det blir barfota, troligtvis öppet huvudlag och så jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Clarissa (lopp 7) gjorde en utmärkt prestation på Vincennes. Efter det har hon tränat på normalt hela tiden utan avbrott. Jag tror att hon är redo att prestera en topprestation och över kort distans är jag inte alls rädd för att tävla mot de allra bästa hästarna med henne. Det blir åtminstone barfota fram, men vi ska ta veckan på oss och kolla in hennes bakhovar och se om vi även ska plocka av bakskorna. Det blir helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Dana Ek (lopp 9) fick en lugn vinter innan vi började träna igång igen. Hon gick ett snabbjobb ihop med Bengurion Jet för en månad sedan och var väldigt, väldigt bra den dagen. Hästen är i bra form direkt och kommer prestera på en hög nivå. Jag tar beslut om huvudlag under tävlingsdagen, men förmodligen blir det öppet huvudlag. I övrigt blir det barfota fram samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Dea Sprint Bar (lopp 10) har inte haft någon tur med sig när det kommer till startspåren såhär långt på svensk mark. Hon gjorde en utmärkt prestation senast och jag pressade henne inte i onödan till slut utan tyckte hon stod för en stark insats som trea i tuff omgivning. Hon har tränat på bra efteråt i Sverige och ska vara i samma form som senast. Hästen är väldigt stark och går hela vägen in till mål så kommer vi bara till i loppet kan hon sluta bland de tre främsta. Det blir jänkarvagn och barfota som senast och förmodligen öppet huvudlag på nytt, men jag vill hålla det lite öppet, säger Alessandro Gocciadoro.

Fokustema
Pokalkval
Läs senare

Tid för kunglig leverans

I Drottning Silvias Pokal har Fredrik Wallin nått stora framgångar, men i Kungapokalen saknar han alltjämt finalist.
Ikväll kan det bli ändring på den saken när Gävletränaren laddar med en högintressant trio i ”pojkarnas” klass.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Immortal Doc ska göra sin andra start för året i kvällens Pokalkval på Åby. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Immortal Doc ska göra sin andra start för året i kvällens Pokalkval på Åby. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

I Drottning Silvias Pokal har Fredrk Walllin haft fyra finalister under årens lopp. Efter att Inga in Heaven (e. Orlando Vici) slutat tvåa år 2017 vann Activated (e. Jocose) loppet två år senare. Därefter har även Sayonara (e. Donato Hanover) slutat fyra innan Jiggi (e. Raja Mirchi) nådde en sjätteplats i fjolårets upplaga.
– Det har varit stor övervikt av ston som kvalat till Drottning Silvias Pokal kontra Kungapokalen. Jag har bara prövat med några enstaka såsom Criterion till exempel, säger Wallin i transporten på väg till Åbytravet.

Klockan 09.00 började bussen rulla söderut och det hörs på Gävletränaren att han ser fram med tillförsikt mot kvällen.

En häst som förberetts under en längre period för att vara på topp till just kvällens uttagningslopp i Kungapokalen är Global Etalon (e. Brillantissime).
– Han klappade igenom i Kriteriekvalet och blev halsopererad redan veckan efter. Jag ville ge honom ett par lopp i Frankrike under vintern samtidigt som han fick träna där nere då jag ville ha svar på att halsoperationen blev lyckad och det beskedet fick jag också. Hans insats i comebacken på svensk mark blev som en dröm. Hästen vann med mycket krafter kvar och jag har en skön känsla inför kvällen, säger Wallin.

Stora ändringar

Breeders Crown-fyran Immortal Doc (e. Brillantissime) har därtill årsdebuten avklarad och Wallin var inte mindre nöjd med den prestationen.
– Han behövde loppet och få lite ”tryck i steget”. Det blev en bra avslutning och han gjorde det loppet på ett bra sätt. Hästen kommer troligtvis att tävla med skor ikväll igen, men det är inget han är så påverkad av. Från bakspår är det alltid svårt, men hästen har visat att han går bakifrån.

Maserati Hall (e. Twister Bi) kommer från en andraplats i ett V75-lopp hemma i Gävle, men får ändå anses vara den av Wallins tre hopp i Kungapokalskvalen som har det svagaste cv:et.
– Jag tycker att han var lite klen i senaste starten. Han vek ner sig lite för mycket till slut. Vi har inte dragit några växlar på honom ännu, men ikväll gör jag det för han behöver helt enkelt bli bättre för att räcka till här. Nu blir det barfota runt om, jänkarvagn och eventuellt också rycktussar för första gången. Hästen är stor i kroppen och behöver lära sig att hålla tempot uppe.

För ovanlighetens skull har Wallin enbart ett kort i kvalen till Drottning Silvias Pokal, men kring Blast Pad (e. Uncle Lasse) ligger han lågt.
– Hon hamnade lite illa till i årsdebuten, men det bet bara sådär till slut. Jag tycker att det känns som en bra häst, men hon har ingen toppform och behöver tur för att kvala in när det bara är två ordinarie platser man går vidare på till finalen. Spurtar hon bra och visar förbättrad form igen är jag nöjd med henne ikväll, avslutar Fredrik Wallin.

Fokustema
Solvalla/Åby
Läs senare

V86: Unghästar i fokus

Joakim Lövgren inleder en intensiv tävlingsvecka med att starta högintressanta unghästar såväl onsdag som torsdag.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren har en spännande vecka framför sig. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren har en spännande vecka framför sig. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Idag stundar tävling på Solvalla dit Muscle Hill-dottern Tamburine Tile får bege sig för andra gången detta år.

För två år sedan ropades stoet in för 300.000 kronor på Solvalla Yearling Sale och vid seger idag har hon redan passerat den summan vad det gäller intjänade prispengar.
– Hon har lätt för sig och har varit tidig. Det är en häst med snabba fötter som bara gjort bra insatser bortsett från senaste insatsen på Åby som inte var lika bra. Jag hade dock gett henne en liten paus efter utflykten till Solvalla i februari och jag förväntar mig att hon är bättre nu kontra vad hon var där dagen, säger Joakim Lövgren.

I dagens lopp möter Tamburine Tile flera bekanta hästar.
– Charma tror jag hon tävlar emot för fjärde gången. Hon har 2-1 i inbördes möten gentemot min häst och Ballerina Girl var före oss i mål på Solvalla i februari. Hon övertygade på mig vid segern senast på Färjestad, men med de prispengar min häst har tjänat så är det ju sådana här lopp hon är förvisad till. Hon står sig i den här omgivningen och jag gör inga ändringar i balans eller utrustning.

”Intressantare”

Jägersrotränaren har startat 13 treåringar såhär långt och luftar även Sheispropulsion (e. Propulsion) på Solvalla.
– Hon fick tävlingsdebutera mot äldre hästar, var med i en spetsrusning med 1.15 första 500 meterna och var tvåa bakom en äldre häst. Hon kvalade på ett fint sätt redan i höstas och känns som en plusvariant. Däremot är det en stor häst som kan vara missgynnad av spår fyra. Det är risk att vi bjuder på några längder direkt.

Hur ser du på din treåringskull totalt sett?
– Den ser så spännande ut som den måste göra. Det finns talang, blod och exteriör för att vi ska lyckas. Några har redan kommit igång och visat sitt kunnande och totalt sett tycker jag det är många plusvarianter. Jag tycker att detta är en intressantare kull än vad snittkullen varit under de senaste fem åren.

I morgon tävlar Lövgren på Åby. Då handlar det om Pokalkval och i Kungakannan är hans hopp tyskfödde Remember Me D.E. (e. Maharajah).
– Jag var mer nöjd med honom i årsdebuten än man kanske bruka låta efter en fjärdeplats. Jag fick dock rätt svar från honom och det var en genomkörare som hästen behövde. Han lyfte sig markant ifjol på barfotabalans och ska tävla så på nytt. Jag tror det finns mycket utveckling kvar i den här hästen och de kommer inte springa ifrån honom här. Oavsett resultat i detta lopp så tror jag att han kommer ha nytta av det här loppet framöver och det är givetvis tyska derbyt som är hans huvudmål i år, avslutar Joakim Lövgren.

***

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport kan du välja mellan följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 95 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck