Fokustema
Frankrike (uppdaterad)
Läs senare

Ingo tvåa i Paris

Christoffer Eriksson-tränade Ingo (e. Infinitif) stod inte pall för favoritskapet i torsdagens High Five-lopp Prix de la Thierache (€59.000), men blev likväl rikligt belönad som tvåa.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Christoffer Eriksson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Christoffer Eriksson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Alexandre Abrivard satt som vanligt på fransk mark bakom sjuåringen som släpptes till ledningen 1.600 meter före mål utan att han behövde lägga någon direkt speed. Tempot ökades från att varit i underkant av 1.15 till 1.14,1 första 2.350 meterna och vid utgången av slutkurvan syntes det tydligt att utvändige Falco d’Havaroche (e. First de Retz) hade mer krafter i behåll.

Den sistnämnde gick undan till en klar seger på 1.13,4/2.850 meter medan Ingo kom i mål på 1.13,6.
Placeringen gav 14.750 euro vilket innebär att Ingo nu har tjänat 117.120 euro på tolv starter i Frankrike.

Björn Goop fanns med i loppet med egentränade Önas Nougat (e. Chocolatier). Från femte invändigt fick hästen chansen över spurtrakan och sköt till godkänt, men blev utan prispengar som åtta i mål.

Svenskt favoritfall

Magnus Dahlén-tränade Vincent As (e. Muscle Massive) var på jakt efter sin andra raka montéseger på Vincennes i Prix des Baleares (€51.000), men fick inte alls aktionen att stämma utan galopperade halvvägs in i loppet tillsammans med Alexandre Abrivard.

Svenskt blev det likväl på andraplats då den forne derbyfinalisten Kennedy (e. Joke Face) slutade tvåa på behörigt avstånd tillsammans med Adrien Lamy.
Silverpengen var värd 12.570 euro och Kennedy kom i mål på 1.12,2/2.200 meter, men var fjärran från segern då Jean-Michel Bazire-tränade Fulton (e. Royal Dream) stod i en klass för sig på 1.11,8 i lag med det norska stjärnskottet Matilde Herleiksplass.

Även Jarmo Niskanens Quite E.Wood (e. Quite Easy U.S.) startade i loppet, men var tidigt slagen efter en invändig ritt och blev utan prispengar.