Fokustema
Halmstadtravet
Läs senare

”Inte så bråttom”

Någon ny sportchef har inte Halmstadtravet klart med efter avgående René Jensen. Han ska börja som sportchef för dansk travsport och slutar efter 19 år i Halmstad.
Av
Claes Freidenvall

– René Jensen skulle bestämma sig senast idag om han skulle vara kvar på Halmstadtravet och vi har inte känt att vi har bråttom att rekrytera en ny sportchef även om vi vetat om Renés planer i några veckor. Dessutom har René sex månaders uppsägningstid, säger Halmstadtravets vd Dag Ekner.

Halmstadtravet borde vara en intressant arbetsplats idag, inte minst med tanke på de sportliga framgångarna som banans tränare har runt om i Sverige och i Europa. Så sent som för några veckor sedan vann Johan Untersteiner Svenskt Travderby med Cyber Lane.

– Jobbet som sportchef på Halmstadtravet borde vara oerhört spännande och det ska nog kunna attrahera flera personer. Nu går processen igång inom kort att leta efter en ny sportchef och jag hoppas att det finns många personer som har lust att söka sig hit, säger Dag Ekner.

Fokustema
Efter tre år
Läs senare

Solvallas banchef slutar

Solvallas banchef Marcus Stjernström har sagt upp sig.
Av
Lars G Dahlgren

– Jag väljer att flytta till kärleken som bor i Skåne, säger Marcus Stjernström till travronden.se.

Marcus Stjernström blev banchef på Solvalla i februari 2017. Hans tid på posten blir precis tre år lång – han ska nämligen jobba kvar till månadsskiftet februar-imars nästa år.

Enligt Solvallas verkställande direktör Jörgen Forsberg är arbetet med att rekrytera en ny banchef igång.

Fokustema
V75 Gävle
Läs senare

”Piraten” stannar hemma

Hans R Strömbergs stjärna On Track Piraten kommer inte till start i Gävle Stora Pris i morgon. Elvaåringen är struken för karledsinflammation.
Av
Pär Gustafsson
On Track Piraten och Hans R Strömberg.
Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
On Track Piraten och Hans R Strömberg. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Fokustema
Ny utbildning
Läs senare

Travstall ska bli bättre arbetsplatser

En ny utbildning ska förbättra arbetsmiljön i travstallen. Och då avses inte den rent fysiska miljön, utan hur arbetet är organiserat och planeras.
Av
Lars G Dahlgren

– I travsporten har både arbetstagare och arbetsgivare passion för sitt jobb. Samtidigt ser vi att det krävs både ökade kunskaper hos arbetsgivare kring arbetsmiljö och effektivare arbetsmetoder, men också strukturella förändringar på branschnivå, säger Sara Westholm, ansvarig för arbetsmarknadsfrågor på Hästnäringens Nationella Stiftelse.

Hästsportens Folkhögskola har i samverkan med Svensk Travsport, hästnäringens stiftelse och Travtränarnas Riksförbund nu gjort en utbildning riktad till arbetsgivare (alltså travtränare) och personalrepresentanter från travstall, som handlar om arbetsmiljö, organisation och personalplanering.

Utbildningen består av tre träffar under våren med en återträff under hösten plus telefoncoachning och hembesök.

– Det är en utveckling av den utbildning vi genomfört för arbetsgivare inom ESF-projektet Kompetens i samverkan där åtta travtränare medverkat, säger Sara Westholm.