Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Inte tagit i någon gång”

Storebror har tjänat över 3,2 miljoner kronor.
Dit lär inte Nappa Hall nå.
– Om det är hans sista seger så har han ändå gjort det. Det är mer än vad jag trott under resans gång, sade Per Lennartsson efter fredagens debutseger.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Per Lennartsson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Per Lennartsson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Nappa Scar (e. Scarlet Knight), 1.10,1ak/3.239.199 kr, har under många år varit ett affischnamn hos Per Lennartsson. 99 starter har slutat med 13 segrar för hästen som blivit 13 år och i karriärens linda bland annat slutade femma i Svensk Travkriterium.

Skador har dock gäckat under årens lopp, men Nappa Scar har alltid kommit tillbaka.
– Nappa Scar är en av mina favoriter som jag tränat genom åren. Han har alltid legat varmt om hjärtat ända från treåringssäsongen. Han hade skador, men kom alltid tillbaka, sade Per Lennartsson i vinnarcirkeln på Romme sedan Nappa Scars fyraårige lillebror Nappa Hall (e. S.J.’s Caviar) tävlingsdebuterat med seger.

Nappa Scar och Per Lennartsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

I slutet av förra året lämnade Nappa Scar Per Lennartssons stall och återfinns numera hos Kalmartränaren Emma E Johansson, där han kämpar för att komma tillbaka ännu en gång. 

Den inställningen har inte Lennartsson sett hos lillebror Nappa Hall. Istället har vägen varit lång och krokig till det som landade i enkel seger från ledningen i tävlingsdebuten.
– De har fyra ben och ett huvud, sedan är de olika på alla sätt. Nappa Hall har en annan inställning och annan gång och han är inte alls lika positiv till sitt jobb som brodern. Han har varit mer än lovligt dålig i träning och inte tagit i någon gång, sade Lennartsson.

Fakta

Nappa Hall

Valack 4 år e. S.J.’s Caviar – Butterfly Player e. Pearsall Hanover
Resultat: 1 st: 1-0-0
Rekord: 1.19,2m*
Intjänat: 30.000 kr
Uppfödare: Easy KB, Uppsala
Ägare: Easy KB, Uppsala
Tränare: Per Lennartsson, Eskilstuna
Körsven: Per Lennartsson, Eskilstuna
Skötare: Lovisa Wahlström

Likväl började det med seger.
– Han överraskade positivt på mig i kvalet, där jag körde 1.17/1.500 meter efter galopp och det hade han inte varit i närheten av innan. Nu var han bra när han hade sällskap på utsidan, men när det försvann mitt i loppet och han blev själv sprang han mest och klippte med öronen. Det blev bättre när han fick sällskap igen, men det tog 200 meter innan han förstod att han skulle tävla igen.

Det gjorde Nappa Hall, som på fint sätt stack ifrån över upploppet.

Mamma en tuffing i kulltoppen

Butterfly Player (e. Pearsall Hanover) är mamma till Nappa Scar och Nappa Hall. Själv tävlade Butterfly Player framgångsrikt i Roger Walmanns regi, där det blev 56 starter (6-13-8) och 1.808.925 kronor insprunget. Vassa rekordet 1.11,2a/1.640 meter noterades när hon var knappt slagen tvåa bakom Dig For Dollars i Fyraåringsstjärnan i Gävle 2007.

Som treåring radade Butterfly Player upp finalplatser. Andraplatsen i korta E3 lyste starkast, men hon kvalade även in till långa E3 och Breeders Crown, samt slutade tvåa i Guldstoet under sin första tävlingssäsong som märkligt nog slutade utan seger.
Stoet fortsatte starkt som fyraåring med nya finalplatser i kullens stora finaler. Fyra i Sprinterstoet och femma i Breeders Crown toppades av andraplatsen i Derbystoet bakom Stargirl (e. Juliano Star).  

I avelsboxen är Nappa Scar första avkomman. Sedan har Butterfly Player lämnat Ten Penny (e. Pojke Kronos), 1.16,1am/43.000 kr, gårdagens vinnare Nappa Hall och treårige Molson Ice (e. Pojke Kronos), 1.21,9m/5.500 kr. Ifjol fick hon stoet Bohemian Maid (e. Perfect Spirit).

Nappa Hall. Källa breedersbible.com