Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Intervjuer: Gocciadoro om helgens 18 hästar

Måndagen är här och som vanligt serverar vi på Sulkysport intervjuer med Alessandro Gocciadoro inför den kommande veckan.
Inte mindre än 18 hästar från stallet kommer till start på Solvalla under Elitloppshelgen!
Av
Emil Persson
Vivid Wise As och Alessandro Gocciadoro efter försöksvinsten i Elitloppet ifjol. På söndag är hästen tillbaka i hetluften. Foto: Mathias Hedlund
Vivid Wise As och Alessandro Gocciadoro efter försöksvinsten i Elitloppet ifjol. På söndag är hästen tillbaka i hetluften. Foto: Mathias Hedlund

Solvalla fredag 27 maj

Cinderella Jet (lopp 1) gjorde ett bra lopp senast på Solvalla. Det var en väldigt tung bana, hon fick gå utvändigt ledaren och jag var nöjd med den insats hon gjorde. Jag tror att hon kommer vara ännu bättre på fredag, men förstår att det är några bra konkurrenter i loppet. Hon har aldrig behövt öppna särskilt snabbt, men jag tror att hon kan öppna snabbt om jag väljer att köra från början. Hon kommer att tävla barfota fram, med helstängt huvudlag och jänkarvagn precis som senast, säger Alessandro Gocciadoro.

Bonne Nuit Bi (lopp 3) gjorde ett bra lopp senast på Åby. Hon kan öppna snabbt även med spår långt ut bakom startbilsvingen och jag tror startspåret till trots att hon kan ta sig till ledningen. Hon kommer att tävla barfota fram, med öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Goccidoro.

– Abbys Wise As (lopp 5) har blivit köpt av svenska ägare. Han har varit i Sverige sedan två veckor tillbaka och även om han varit mer av en häst för längre distanser så har han även gjort bra insatser över 1.600 meter. Från start är han inte så snabb, men jag är inte rädd att låta honom gå i andraspår utan han tål ett sådant upplägg. Hästen kommer att tävla helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.

– Dream Time Bi (lopp 9) var jag mån om att komma ut och tävla med igen så fort som möjligt. Han gick riktigt fort sista kilometern efter galoppen senast på Solvalla och är i bra form. Däremot är det en speciell häst, men han är väldigt snabb. Det här är inget enkelt lopp – jag har noterat att han möter bra hästar – men är hästen på rätt humör så kan han sluta bland de tre främsta. Han kommer att tävla barfota fram, med öppet huvudlag och öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

– Birbone Gual (lopp 10) tycker jag gjorde ett väldigt bra lopp senast. I Italien har han aldrig gjort ett sådant lopp där han gått utvändigt ledaren så lång bit så det var bra att han klarade av det. Hästen har tävlat med väldigt tunga skor, men nu ska jag lätta honom i balansen även om det fortsatt blir skor runt om. Jag hoppas att han det ska göra honom snabbare och jag har förhoppningar om att han ska ha bra segerchans trots det här startspåret. Det blir öppet huvudlag och jänkarvagn precis som senast, säger Alessandro Gocciadoro.

Solvalla lördag 28 maj

Zaccaria Bar (lopp 1) gjorde ett väldigt bra lopp senast på Vincennes och är i toppform. Hästen kommer till Sverige under tisdagen precis som många av mina hästar som startar denna helg. Om jag vill så kan hästen öppna snabbt och jag ska försöka vara med så gott jag kan från börja. Det blir helstängt huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn. Senast var det vanlig vagn i Frankrike, säger Alessandro Gocciadoro.

Bepi Bi (lopp 2) fick jag ett bra känsla av i torsdagens snabbjobb på Solvalla. Det känns som att han är är i väldigt bra form och jag ser fram emot det här loppet. Han kommer att tävla barfota fram, med öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Vitruvio (lopp 3) gjorde ett bra lopp i Copenhagen Cup. Han var femma utan att få helt fritt och Örjan Kihlström som körde var var väldigt nöjd med hur hästen kändes, både vad det hur mycket krafter det var kvar i hästen och hur hästen rörde sig. Efter det loppet gick han upp till Sverige. Startspåret är bra, men jag tror att han går väl så bra även bakifrån. Oftast har han gjort sina bästa lopp när han fått gå för fullt de sista 500 meterna. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Zeudi Amg (lopp 8) tror jag är ”min häst för säsongen”. Hon var jättebra i Köpenhamn och är i strålande form, men det var tråkigt med det här startspåret. Hon är dock väldigt startsnabb så jag får försöka nå en bra position trots spår och kommer försöka ta mig till ledningen. Hon kommer att tävla barfota runt om, med jänkarvagn och öppet huvudlag precis som senast, säger Alessandro Gocciadoro.

Cointreau (lopp 13) är en häst som är bättre än vad han har samlat på sig i prispengar såhär långt. Han har inte varit i mitt stall så länge, men jag tror att han är i sin bästa form hittills just nu. Normalt sett tävlar han i GP-loppen hemma i Italien så jag får tro att det här är en lämpligare klass för hans del. Att anfalla bakifrån är inte det enklaste, men jag uppfattar honom som en position som klarar alla positioner. Förmodligen kommer han att tävla barfota runt om, med öppet hvuudlag samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Solvalla söndag 29 maj

Don’t Say Gar (lopp 2) är tillsammans med Delicious Gar mitt bästa sto i stallet. Hon har gått från alla positioner, är modig och stark och även om det här startspåret inte blev det bästa så klarar hon av att gå utvändigt ledaren. Det har hon redan visat. Senast avslutade hon 1.11 sista kilometern enkelt och jag tror att hon kan gå en tid neråt 1.11 lätt över den här distansen på Solvalla. Jag har varierat huvudlag på henne mellan öppet och helstängt utifrån hur hon varit i uppvärmningen och tar beslut även denna gång efter uppvärmningen. Det blir jänkarvagn och skor som vanligt, säger Alessandro Gocciadoro.

Vaprio (lopp 4) hade vunnit senast i Neapel om loppet hade varit tio meter längre. Han gjorde ett strålande lopp. I Frankrike blev han diskvalificerad i två montélopp som han hade kunnat vinna annars så jag tror det finns mer i honom än vad vi fick ut där för hästen gillar verkligen att tävla med sadel. Hästen kommer upp till Sverige under tisdagen och ska tävla barfota fram samt med öppet hvuudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Vernissage Grif (lopp 6) tycker jag var svårbedömd senast på Solvalla. Precis som alla såg så var banan tung och svårsprungen. Det kändes som att han behövde det loppet och jag tycker ändå att han höll bra samtidigt som jag inte krävde allt från hästen. På söndag tror jag att han kommer kunna prestera på samma nivå som när han vann Gran Premio Costa Azzurra på nytt banrekord. Den dagen öppnade han första 400 meterna på 26,5 sekunder (06,6, red.anm.) och han kan öppna riktigt snabbt om jag laddar iväg med honom, men det bestämmer jag utifrån hur det känns bakom bilen. Jag körde honom i träningen i torsdags och jag gillade verkligen vad jag kände i hästen och är även på plats i Sverige under tisdagens för hans sista jobb. Hästen kommer tävla barfota fram, med öppet hvuudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Vivid Wise As (lopp 7) gjorde ett väldigt bra lopp senast på Enghien och visade ännu en gång att han är en fantastisk häst. Efter det loppet har han tränat normalt. Han har inte gått några snabbjobb, men har känts precis som han ska i de vanliga träningsjobben. Precis som ifjol kommer Vivid Wise As med flygplanet från Frankrike. Han kommer att tävla med öppet huvudlag, barfota runt om samt vanlig sulky som vanligt, säger Alessandro Gocciadoro.

Caramel Club (lopp 9) är en nervös häst och det kan faktiskt vara bättre för henne med spår åtta än spår ett som hon hade i senaste starten. Hon tränar väldigt bra, men det handlar om att hon ska hålla sig lugn. Är hon på rätt humör så är hon inte sämre än Clarissa. Vi ändrar ingenting utan det blir barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Clarissa (lopp 9) var det verkligen ett wow-intryck att sitta bakom senast. Hon har hela tiden varit det starkaste stoet i sin kull i Italien, men hon har utvecklats ytterligare från tre- till fyraåringssäsongen. Nu är hon ännu starkare fysiskt och mentalt. Det här är ingen snabbstartare så spår nio gör inte så mycket för henne. Jag får försöka ta mig fram mot en bra position så fort som möjligt. Över 1.600 meter på Solvalla så tror jag att hon enkelt kan gå en tid kring 1.10. Det blir barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn precis som senast, säger Alessandro Gocciadoro.

Colibri Jet (lopp 10) hade problem med banan senast på Vermo. Han kämpade med den hela loppet, men kändes annars stark och jag tror att han hade varit bland de tre främsta utan den andra galoppen. Han gick äntligen så pass bra träningsjobb i torsdags på Solvalla att jag känner att jag verkligen kan tro helhjärtat på en stark insats. Han kommer att tävla barfota fram, med helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Zorro Wind (lopp 12) har börjat komma igång nu på allvar efter ett långt uppehåll. Det känns som han är tillbaka nu där han var ifjol formmässigt. Senast blev det mer som ett snabbjobb än ett vanligt lopp, men han vann enkelt och nu tror jag att han är tillbaka i hundraprocentig form. Senast tävlade han bra med skor så vi kör med det även här och så blir det öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering.