Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Islossning för Kriteriefinalisten?

Är det på väg att vända ordentligt för den forne Kriteriefinalisten Criterion?
Av torsdagens segerlopp att döma så talar mycket för den saken då Jocose-sonen blev dagssnabbast med sina 1.12,4a/1.640 meter på den smått vintriga Bergsåkerksovalen.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Fredrik Wallin-tränade Criterion. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Fredrik Wallin-tränade Criterion. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Motståndet var inte det tuffaste i tisdagens lunchlopp på Bergsåker och det stämde bra positionsmässigt för Fredrik Wallin-tränade Criterion, men det var inget som han behövde be om ursäkt för.

Fakta

Criterion

Femårig brun valack e. Jocose-Nina e. Turbo Thrust

St: 33: 3–3–6, 1.11,3ak, 917.300 kr

Ägare: Wallin Fredrik, m fl.
Uppfödare: Eriksson Patrik T, Ljusdal.

Tränare: Fredrik Wallin, Gävle.

Från tredje utvändigt följdes Speedy Tillys (e. Up and Quick) attack i slutkurvan och över upploppet lät körande Mats E Djuse den nu femårige Jocoe-sonen spela ut sin speed.
Grepp kopplades per omgående och i slutfasen svarades även höstens framgångsrika STL-häst Tale of Jacks (e. Intoxicated) ut bestämt.
– En jättefin häst. Han har kanske inte fått jättebra utdelning i år sett till sitt kunnande, men jag hoppas han kan få bra utdelning nästa år för det känns att det finns bra resurser i honom, sade körande Mats E Djuse i intervju på Bergsåker.

Fina unghästmeriter

Criterion är son till Turbo Thrust-dottern Nina 1.17,3am/32.000 kr och den klart mest framgångsrika i en syskonskara bestånde av åtta hästar i tävlingsbar ålder.
Fredrik Wallin har tränat hästen karriären igenom vilken inledes redan som tvååring. Då slutade hästen tvåa i Vinterfavoriten på Solvalla bakom dåvarande kullettan Belker och följde upp det med en femteplats i Breeders Crown-finalen som treåring samt en sjätteplats i långa E3-finalen.
Criterion var även tvåa i Nahars lopp samma säsong samt tvåa i sitt uttagningslopp till Svenskt Travkriterium, men ströks i finalen på grund av dåliga blodvärden.
Segrarna har däremot inte duggat tätt. Torsdagens triumf var karriärens blott tredje i den 33:e starten och innan han slog till på Solvalla den 9 augusti i år hade han faktiskt gått segerlös i 999 dagar!
Nu skiljde det bara 94 dagar mellan triumferna och som Criterion såg ut stundar fler inom närtid.