Fokustema
Momarken
Läs senare

”Jag har bokat hotell”

Bakom Todin gjorde Vidar Hop ett ordentligt försök att fälla Odd Herakles i lördagens Östfoldpokalen på Momarken, men det var lönlöst.
Världens bästa kallblod var bara bäst trots att han fick göra allt jobb själv!
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Odd Herakles vann Östfoldpokalen på Momarken trots att han fick vandra den tunga vägen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Odd Herakles vann Östfoldpokalen på Momarken trots att han fick vandra den tunga vägen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

I sin andra start efter skadefrånvaro togs Odd Herakles (e. Moe Odin) emot med varma servetter. Från tillägg fick Tom Erik Solberg en bra start bakom tolvåringen, men Vidar Hop valde bestämt att köra i ledningen md Todin (e. Lome Elden) som suttit fast bakom just Odd Herakles i starten innan.
De extrakrafterna var långt ifrån tillräckliga för att stoppa Odd Herakles. De sista 1.200 meterna fick han trava på Todins utsida och Tom Erik Solberg hade två extraväxlar att lägga in sista halvvarvet. Först nyttjades rycktussarna 500 meter före mål och därtill drogs det norska huvudlaget ner 150 meter före mål. Nej, det var inte på spända linor som Odd Herakles vann, men han gjorde det på ett rejält vis och noterades för starka 1.22,5/2.160 meter. Segern värd 125.000 norska kronor var Odd Herakles 64:e i karriärens 135:e start.
– Det blev ett tufft lopp som vi visste på förhand, men han avgjorde på klass. Han är inte i toppform än, men är på rätt väg. Jag tror den kommer med ett par lopp till innanför västen, sade Tom Erik Solberg till TV12.

Tränaren Odd Paulsen bubblade efter loppet och var påtagligt stolt över hur fint hans häst kommit tillbaka efter uppehållet.
– Jag har inte helt landat än. Det är en fantastisk häst och personlighet. Jag har beställt hotell i Stockholm; vi är klara för att göra resan, sade Paulsen som givetvis syftade på att man avser att försöka bärga sin tredje raka seger i Elitkampen.
De tidigare två triumferna har gett 500.000 kronor styck, men i år är förstapriset det dubbla!

Troll Solen (e. Voje Faks) gick en stark slutrunda från femte utvändigt till andraplatsen och Emil Mollyn (e. Järvsöfaks) stod för en superupphämtning efter galopp som trea.

”Sparar till nästa…”

Petri Puros Maestro Crowe (e. Love You) gjordes till klar favorit i ett stayerlopp, men precis som vid mötet med Oracle Tile (e. Ready Cash) på Åby i augusti så fick han se sig besegrad av Kristian Malmins springare. De snäva kurvorna såg inte ut att falla Maestro Crowe i smaken som lade bort vikt mark vid galopp efter 800 meter. Därefter kom han förvisso ikapp fältet relativt smärtfritt och kunde ta dödens på Oracle Tile in på slutvarvet, men faktum var att Maestro Crowe var helt chanslös att utmana Oracle Tile över spurtrakan.
– Rycktussarna hästen var utrustad med behövde jag aldrig dra utan de sparar vi till nästa gång. Jag har hållit den här hästen väldigt högt hela vägen, men när man nått upp till denna nivå och tjänat en miljon kommer inte segrarna lika tätt, sade Kristian Malmin i ATG Live.

Chans på Elitloppet!