Fokustema
Kallblod
Läs senare

Järvsöfaks mor död

Elitstoet Järvsö Anna har somnat in. Kallblodsstjärnan Järvsöfaks mor blev 29 år gammal.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Järvsöfaks ledde defileringen till Elitkampen i år.
Foto Micke Gustafsson/ALN
Järvsöfaks ledde defileringen till Elitkampen i år. Foto Micke Gustafsson/ALN

Järvsö Anna (e. Lapp Nils-Vinjänta) ägdes av Jessica Olsson i Järvsö och Stall Klacken (Jessica Olsson och Joakim Reiser) skrev på sin Facebook-sida under onsdagen:

Idag fick vår älskade Järvsö Anna somna in. Tung dag, men oerhört tacksam att få delat 29 år tillsammans med henne. Från den dag hon föddes och fram till idag. Stor personlighet och en riktig familjemedlem. Nu har hon en egen plats här hemma på gården. Tack för allt du berikat vårt liv med.”

Järvsö Annas blod lever vidare hos Jessica Olsson och Joakim Reiser. Bland annat genom femåriga dotterdottern Klack Vilja som nyligen vann ett 100.000-kronorslopp på Färjestad. Foto Urban Kihlman/ALN

– Vi hade bestämt att det här skulle bli Järvsö Annas sista sommar. Hon har haft det mycket bra i sin stora hage med sin avkommor och barnbarn och ätit gräs på sistone, men tänderna har blivit sämre och vi vill inte att hon skulle få en vinter till, utvecklar Jessica Olsson till Sulkysport.

Snabba generationsväxlingar

Järvsö Anna föddes den 9 juni 1988. Stoet ägdes då och är uppfödd av Ingemar Persson, Hagmyrens Jan-Olov Perssons storebror. Ingemar satsade hårt på kallblodsuppfödning på den tiden och gjorde allt få att få fram sin drömhäst. Järvsö Anna startade aldrig utan gick till avel redan som tvååring.

Järvsöfaks och Jan-Olov Persson – ett par som tjusat travpubliken i flera länder. Foto Stalltz.se

– Björn Hagen i Norge övertygade mig att satsa på snabba generationsväxlingar med starka stolinjer. Efter två nätter hade han fått mig att inse att det var rätt väg att gå. Annas mor Vinjänta (e. Svintor-Steggjänta) var också ostartad. Järvsö Anna är en av de viktigaste hästarna för svensk kallblodsavel och för drygt en-två veckor sedan var jag förbi och klappade på stoet, berättar Ingemar Persson.

Jan-Olov Persson visste att Olsson gillade hästen skarpt och gav bort stoet mot en avkomma.
– Dealen var att jag skulle få stoet mot ett föl och den avkomman var Järvsöfaks. Jag och Järvsö Anna har följts åt under 29 år. En fantastiskt resa och vi har haft mycket roligt, säger Jessica Olsson.

Fakta

Järvsö Annas främsta avkommor

 • Järvsöfaks (e. Trollfakas), 21.288-570 kr, 1.17,9ak
 • Järvsö Troll (e. Perle Troll), 1.249.600 kr, 1.23,8ak
 • Klack Jo (e. Rigel Jo), 963.031 kr, 1.24,1
 • Klack Ella (e. Elding), 472.200 kr, 1.25,4am
 • Klack Odin (e. Moe Odin), 323.750 kr, 1.28,1ak

Fölstoet fick 16 avkommor.

Expandera
Fokustema
Kallblodskriteriet
Läs senare

”Jag trodde det var slut på dominansen”

Persson först ut och i särklass, går i storebrors hovspår, Tjomsland litar på svenskar och blågul dominans bryts?
Det är några av punkterna i ”Smått och gott om hästarna i Kallblodskriteriet” på Dannero under söndagen.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Jan-Olov Persson har två finalister och ställs bland annat mot obesegrade Bäcklös Faron i Kallblodskriteriet. Foto Jeannie Karlsson & Mathias Hedlund/Sulkysport
Jan-Olov Persson har två finalister och ställs bland annat mot obesegrade Bäcklös Faron i Kallblodskriteriet. Foto Jeannie Karlsson & Mathias Hedlund/Sulkysport

Den norska dominansen är stor inför Svenskt Kallblodskriterium. Med Öystein Tjomslands fem (!) finalister i spetsen så är nio av tolv finalister födda i Norge och visst talar mycket för att den svenska sviten på tre raka segrar i loppet bryts? Jan-Olov Perssons helbröder Tekno Eld och Eld Rask (e. Tekno Odin-Eldsiri e. Järvsöfaks) vann 2017 och 2018, medan Nicklas Blom-tränade Bäcklös Uriel (e. Smedheim Solan) segrade ifjol tillsammans med Wiktor Kylin-Blom.

– Överlag har klassen på treåringarna höjts mycket de senaste åren. Tidigare fanns det enstaka toppar, men nu är det jämnare. Tyvärr var det mycket norskt i kvalen, jag trodde det var slut på den dominansen, säger Jan-Olov Persson.

***

Att det inte är något fel på form och upplägg för Öystein Tjomsland när det kommer till unghästfinaler visade han med besked i Derbyt och Derbystoet, där han var etta-tvåa, respektive etta-tvåa-trea med sina fem startande hästar.

Hans stora hopp i Kriteriet är överlägset snabbaste kvalvinnaren Brenne Bas (e. Horgen Tore), som är obesegrad efter tre starter och vann sitt kval på 1.26,0a/2.140 meter.

Brenne Bas har minst sagt att brås på. Pappa Horgen Tore vann själv Kriteriet i Norge och mamma Brenne Järva (e. Järvsöfaks) är utsett till Elitsto i aveln. Hon har lämnat toppstona Brenne Rödi (e. Horgen Tore), 1.21,8ak/2.650.378 NOK, Brenne Blissi, 1.23,0m/2.180.300 NOK, och nybakade tvåan i Derbystoet Brenne Berna (e. Bork Odin), 1.25,3am/696.796 NOK. Brenne Rödi vann Kriteriestoet både i Sverige och Norge, Oaks och Derbystoet i Norge, medan lillasyster Brenne Blissi vann svenska Derbystoet.

Tre ston som skördat stora framgångar. Är det dags för Brenne Järvas första startande hingst att göra dem sällskap?

***

Elva av 27 gånger har ett svenskfött kallblod tagit hem Kriteriet och förutom Tekno Eld/Eld Rask har ett annat syskorpar svarat för samma bedrift, nämligen Jan Norbergs duo Troll Kevin (e. Troll Jahn-Farmesona e. Barrison) och Eld Kevin (e. Elding-Farmesona), vilka segrade 2002 och 2007.

I år kan fölstoet Bäcklös Amalia (e. Briskeby Philip) sälla sig till skaran av dubbelvinnare. Lillebrodern till fjolårets vinnare Bäcklös Uriel, fuxen Bäcklös Faron (e. Järvsö Tore), vet nämligen inte hur det känns att förlora efter fyra starter och vann sitt kval övertygande på 1.27,5a/2.140 meter.

Oskar Kylin Blom. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Oskar vann Kriteriekval som kusk för andra året i rad. Ifjol vikarierade han för storebror Wiktor i uttagningsloppet, enda gången han kört Uriel i lopp. Bäcklös Faron har han haft ögonen på sedan födseln.

– När hästen föddes och Oskar fick höra att det var en fux sade han direkt: ”Den ska jag ha”, berättar Kristin Persson som fött upp båda hästarna tillsammans med Nicklas Blom och äger och tränar Bäckös Uriel.

Bäcklös Faron drabbades av en sjukdomsperiod i början av sommaren, men visade vid segern i kvalet att han var tillbaka.

– Det är en väldigt fin häst, han är talangfull och har haft lätt för sig ända sedan dag ett, har Oskar sagt om sin kallblodstalang som enkelt vann försöket.

***

Kallblodskriteriet kördes för första gången 1993 på Dannero och kallblodskungen Jan-Olov Persson var först ut med Järvsöfuxen (e. Auvin). 1.32,9 skrevs segertiden till den gången och hästen kvitterade ut 200.000 kronor i förstapris. Med fem vinnare är Persson i särklass bland tränarna i Kriteriet och i söndagens final har han två hästar till start: försöksvinnaren Oppgårdsdrängen (e. Tekno Odin) och Guli Em (e. Moe Odin).

Jan-Olov Persson. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Oppgårdsdrängen vann sitt försök tillsammans med Mats E Djuse och är med fem segrar på sju starter och 276.500 kronor inspringet mest meriterad av alla i finalfältet.

– Det blev väldig körning i kvalen och hästen genomförde det bra. Han har visat sedan hösten som tvååring att det blir en bra häst. Han är okomplicerad, tävlar utan skydd och har aldrig en dålig dag, säger Jan-Olov Persson.

Guli Em inledde med två raka segrar och slutade trea i försöket som vanns av stallkamraten. Jan-Olov kör själv hästen i Kriteriet.

– Det är en jättetrevlig häst som kommer att bli bra. Han behöver fler lopp och mer rutin i kroppen, men uppträder på ett moget sätt och har tagit kvalet bra, säger Jan-Olov.

Fakta

Tio senaste vinnarna av Kriteriet

År/segrare (far) – Segertid – Körsven – Tränare – Ägare

 • 2010 Hågå Odin (e. Moe Odin) – 1.28,4a – Atle Jostein Owren – Atle Jostein Owren – Stall Ready
 • 2011 Lome Felix (e. Lome Kongen) – 1.29,2a – Alf Jonsson – Alf Jonsson – Alf Jonsson, Njurunda
 • 2012 B.W.Modde (e. Moe Odin) – 1.27,1a – Jan-Olov Persson – Jan-Olov Persson – B W Montage AB, Älvsjö
 • 2013 Lannem Silje (e. Åsajerven) – 1.24,6a – Tor Wollebaek – Ola M Skrugstad – Ola M Skrugstad, Norge
 • 2014 Smedheim Solan (e. Bork Odin) – 1.25,8a – Kai Johansen – Jan Ketil Brattås – Stall Circus, Norge
 • 2015 Galileo (e. Järvsöfaks) – 1.27,5a – Geir Flåten – Geir Flåten – Stall Galileo, Norge
 • 2016 Sjö Vinn (e. Lome Kongen) – 1.28,4a – Öystein Tjomsland – Öystein Tjomasland – Stall Olympic AB, Årjäng
 • 2017 Tekno Eld (e. Tekno Odin) – 1.28,0a – Ulf Ohlsson – Jan-Olov Persson – Lennart Bäwerholm, Norge
 • 2018 Eld Rask (e. Tekno Odin) – 1.25,7a – Ulf Ohlsson – Jan-Olov Persson – Lennart Bäwerholm, Norge
 • 2019 Bäcklös Uriel (e. Smedheim Solan) – 1.25,6 – Wiktor Kylin-Blom – Nicklas Blom – Kristin Persson & Nicklas Blom
Expandera

***

Bara tre svensktränade hästar, men desto fler svenska kuskar. Öystein Tjomsland kör själv Brenne Bas och sätter upp lillebror Vidar bakom Nelson August (e. Moe Odin). Sedan blir det svenskt bakom resten av hans hästar. Jorma Kontio kör Nelson Anton (e. Fjord Jerven), Ulf Ohlsson Frivoll Galilei (e. Galileo) och Rikard N Skoglund tar tömmarna bakom Tangen Svenn (e. Norheim Svenn).

Jan Roar Mjölneröd, som saknar seger i svenska Kriteriet i sin digra meritlista, är avstängd på finaldagen och Örjan Kihlström får chansen bakom Mjölner Rönner (e. Horgen Tore).

Ulf Ohlsson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Ohlsson är den av de svenska kuskarna som vet kur det känns att vinna loppet. Förutom de två raka segrarna med Tekno Eld och Eld Rask gästkörde han även norsktränade Wik Elden (e. Lome Elden), som segrade för tolv år sedan. Med tre segrar är Ohlsson bäst i Kriteriehistorien tillsammans med Jomar Blekkan. Dennes vinnare är Alm Rau Jo (e. Rigel Jo), Frisli To Jo (e. Rigel Jo) och Slått Eld (e. Lome Elden.

***

Norske avelsmatadoren Elding (e. Rappfot) håller undan som nummer ett i Kriteriehistorien bland avelshingstarna. Att ha fyra segrande avkommor (Lykke Gutten, Söstra, Eld Kevin och Elling) i loppet är han fortsatt ensam om. En av hans många avelsgodkända söner, Lome Elden, ligger bakom en trio vinnare i H.G.Balder, Slått Eld och Wik Elden.

Åtta fadershingstar finns representerade i årets Kriterium och två av dem har redan levererat vinnande avkommor. Moe Odin har tre finalister, som ska försöka skriva in sig i samma historiebok som Moe Odins vinnare Hågå Odin och B.W.Modde. Hans son Tekno Odin har i Oppgårdsdrängen sin startande avkomma och hingsten kan se tillbaka på två vinnare hittills, helsyskonen Tekno Eld och Eld Rask.

Galileo (e. Järvsöfaks) och H.G.Balder (e. Lome Elden) har varsin avkomma i Kriteriet i norskfödda duon Frivoll Galilei och Langelands Hövding och de är ensamma bland fäderna att själva ha vunnit svenska Kriteriet. 2004 var unghäststjärnan H.G.Balder förkrossande överlägsen tillsammans med Vidar Hop och vann med 50-talet meter! Desto tajtare var det när Galileo hade nosen först i en tät slutstrid mot Tangen Piril elva år senare. Segertiderna var faktiskt identiska: 1.27,5/2.140 meter.

En svenskfödd avelshingst finns representerad i Kriteriet, nämligen Järvsö Tore (Horgen Tore-Tumlan e. Järvsöfaks). Denne har sin första kull treåringar på banan i år – 21 avkommor – och Bäcklös Faron toppar med sina fyra segrar och ytterligare tre avkommor har vunnit lopp i år. Själv inledde Järvsö Tore med sju (!) raka segrar och tog största segern i Prinsessan Madeleines Pokal som fyraåring.

Här är avelshingstarna bakom finalisterna i Svenskt Kallblodskriterium:

 • Horgen Tore – 3 (Brenne Bas, Mjölner Mjölner, Rönner Röder)
 • Moe Odin – 3 (Balder Odin, Guli Em, Nelson August)
 • Fjord Jerven – 1 (Nelson Anton)
 • Galileo – 1 (Frivoll Galilei)
 • H.G.Balder – 1 (Langelands Hövding)
 • Järvsö Tore – 1 (Bäcklös Faron)
 • Norheim Svenn – 1 (Tangen Svenn)
 • Tekno Odin – 1 (Oppgårdsdrängen)
Fokustema
Kallblod
Läs senare

Montéstjärnan missar sitt eget lopp

Wilda Filles lopp för kallblod på Hagmyren på tisdag – då skulle Sveriges bästa montéhäst på kallblodssidan ha varit med.
Så blir det inte.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant

Wilda Fille (e. Bork Odin), 1.22,5ak/1.456.750 kr, har gått fram som en ångvält i kallblodens montélopp sedan tränaren Jan-Olov Persson valde att satsa på disciplinen med valacken och två år i rad har han vunnit Monté-SM på Bergsåker. 37 starter har hästen gjort under sadel och vunnit hela 24 av dem!

Jan-Olov Persson, Travkusk, Travtränare, Sulkysport, Travsport
Jan-Olov Persson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

I senaste starten i Arvika i början av månaden tappade dock hästen spänsten varvet från mål, togs upp och utgick felfri.

– Wilda Fille brukar aldrig bli trött och jag blev fundersam. Han har dragits med infektioner och visade sig ha en kraftig sådan i kroppen efter loppet. Nytt blodprov togs idag och jag fick beskedet att alla värden är bra igen, säger Jan-Olov Persson efter den glädjande beskedet från veterinären.

Wilda Filles lopp med 50.000 kronor i förstapris rids på hemmabanan Hagmyren på tisdag. Dock utan rubrikhästen som istället får sikta på att hitta formen till årets monté-SM, som avgörs på Bergsåker den 25 september med 150.000 kronor i förstapris. Den tävlingsdagen går helt i kallblodens tecken med tio kallblodslopp och höga prissummor på programmet.

Hail Mary vässar Derbyformen

”Wilda Filles lopp” nästa vecka då? Ja, 2018 års svenske Derbyvinnare Philip Ess (e. Briskeby Philip), 1.21,7am/1.925.765 kr, får prova monté för andra gången i livet och Emilia Leo sitter upp i sadeln. Philip Ess slutade tvåa i montédebuten på Jarlsberg i början av juli. För Wilda Filles ägare kan det bli seger ändå – Wilma HB (Bergsåkers förre ordförande Leif Lindholm) deläger nämligen även Philip Ess!

Hagmyren får även besök av ett tänkt svenskt Derbyhopp i höst, nämligen Robert Bergh-tränade Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) som i ett fyraåringslopp ska försöka återuppta segerraden efter två raka förluster, den senaste som tvåa på topptiden 1.11,3am bakom Aramis Bar (e. Napoleon Bar) i Norrlands Grand Prix.

Här är startlistorna till Hagmyrens tävlingar på tisdag.

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Persson jagar segerrekordet

V75-jackpot, Persson mot segerrekord, siktar mot stjärnorna, tonåring gör comeback och segermaskinens första på 13 månader.
Det är några av punkterna i ”Sju nyheter vid sju”.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Jan-Olov Persson. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Jan-Olov Persson. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

1Bollnästravet är värd för dagens V75-tävlingar och det är en mindre jackpot på banan i Hälsingland. Femrättspotten på Axevalla i söndags frös inne och dagens sjurättspott är förstärkt med nästan åtta miljoner kronor. Sulkysports drag i kallblodsloppet tränas i Norge och får Jorma Kontio i sulkyn.

Rappnor (V75-4) är i toppform och tränar som han gjorde vid insatserna innan de två senaste missarna. I Årjäng blev det fel med det stängda huvudlaget, som petade honom i ögat och han såg inte mycket. Hästen bra statistik på lång distans, men klarar alla uppgifter och går alltid in i mål. Han tävlar barfota bak som han gjort en längre tid. Jag hoppas att han är bland de tre bästa, men han behöver lite klaff och ha en toppdag för att vara med i toppen, säger Ole Johan Östre som själv tävlar på Biri under lördagen.

Här finner ni Sulkysports V75-paket med analyser och intervjuer.

***

2Öystein Tjomslands fem kallblod i Derbyt respektive Derbystoet sprang in maximala 1.837.500 kronor när ingen lyckades besegra någon av dem. Men när det gäller tränarligan för kallblod har norrmannen fortfarande en bra bit upp till suveränen Jan-Olov Persson, 5,9 miljoner kronor på svenska banor för Persson jämfört med Tjomslands årsinkomst på 3,8 miljoner.

Dessa är ensamma över miljonen med kallblod under 2020, men Björn Karlsson kan spränga sjusiffrorsvallen med Spang Viktor i V75 i eftermiddag.

Jan-Olov Perssons dryga första halva av 2020 är mycket stark. Hagmyrentränaren är redan uppe i 82 segrar på svensk mark och håller han samma tempo året ut är rekordsiffran 150 från 2018 i fara. Det året sprang hans kallblod in över 15 miljoner kronor!

Järvsöamatören Lars-Erik Karlsson var bäste svensk i både Derbyt (trea med Mustang) och Derbystoet (fyra med Alfa Lina) och hans fina framgångar under året har hittills givit 831.700 kronor. Det innebär en femteplats i tabellen och positionen som främste amatörtränare.

Framgångsrikaste kallblodstränare i Sverige 2020

Tränare, bana – Resultat – Inkört (kr)

 1. Jan-Olov Persson, Hagmyren – 436 st: 82–44–50 – 5.955.650
 2. Öystein Tjomsland, Norge/Bergsåker – 105 st: 27–18–16 – 3.832.500
 3. Lars O Romtveit, Norge – 4 st: 4–0–0 – 985.000
 4. Björn Karlsson, Solänget – 38 st: 7–3–7 – 953.100
 5. Lars-Erik Karlsson (a), Bollnäs – 51 st: 4–8–6 – 831.700
 6. Gunnar Melander, Bollnäs – 14 st: 6–6–0 – 773.700
 7. Joakim Reiser (a), Bollnäs – 97 st: 6–7–10 – 702.600
 8. Jan Roar Mjölneröd, Norge – 52 st: 10–5–5 – 690.300
 9. Jan Ove Olsen, Hagmyren – 97 st: 9–8–6 – 591.100
 10. Robert Skoglund, Bergsåker – 112 st: 9–5–12 – 580.300

Statistiken gäller på svenska banor.

***

3Bollnäs (första start 14.45) på seneftermiddagen och kvällsgiven på Mantorptravet (18.30) – så ser det ut på svenska banor under lördagen.

I Mantorp väntar sjätte försöket av totalt sju i banans treåringsserie Sikta Mot Stjärnorna. Finalen, med 200.000 kronor till vinnaren, avgörs måndag den 21 september och de tolv hästar som samlat flest poäng i de sju försöken för vara med. Fem olika hästar har vunnit hittills och det blir en sjätte ikväll när det bara handlar om ston. Tidigare vinnare är nämligen den här kvintetten hingstar: Bitcoind’ Arc (e. Voltigeur de Myrt), Hidalgo Heldia (e. Raja Mirchi), Protector Tile (e. Father Patrick), Sanderson (e. Formula One) och Voyager West (e. Panne de Moteur).

Här är startlistorna till lördagens tävlingar.

***

4Åby Stora Pris-klare Drole de Jets (e. Coktail Jet-Likely Jet) start i sprinterloppet Prix de Washington på Enghien får sägas vara lördagens mest intressanta tilldragelse. Här kan ni läsa om loppet!

Det körs ett lopp till på Parisbanan som sticker ut. Det är fyraåringsloppet Prix de Milan, 2.150 meter autostart och 31.500 euro till vinnaren.

Där möter Philippe Allaires som det ser ut egentligen abdikerade kullkung Gotland (e. Ready Cash-Sanawa) Gu d’Heripre (e. Coktail Jet-Vedetta d’Heripre) vilken har tre raka grupp II-segrar. Philippe Billard tränar Gu d’Heripre vilken i senaste starten, slutet av juni, vann på Vincennes på 1.13,4/2.700 meter.

***

Jörgen Westholm. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

5För 20.000 euro ropades den då ettårige Apollon de Kacy (e. Prince Gede-Nefertiti Kids) in av handbollsprofilerna Johan Sjöstramd och Magnus Jernwmyr på auktion i Frankrike hösten 2012. När vi skriver den 25 juli 2020 har hästen gjort 75 starter i regi Jörgen Westholm, vunnit 17 lopp och tjänat nästan 4,5 miljoner kronor.

Frankrike-Sverige-Frankrike-Sverige-Frankrike -Sverige-Frankrike-Sverige…Apollon de Kacy kan resvägen mellan de två länderna och sedan i våras har han funnits på Jörgen Westholms träningsanläggning. Igår kväll, på hemmabanan Rommes midnatstrav, var det dags för andra årssegern när han tillsammans med Rikard N Skoglund vann Midnattsstayern på 1.14,5/3.200 meter.

***

6Tonåringen, 13-årige Hulte Magnus (e. Lome Elden) tränas för comeback. Leif Jonssons häst har inte startat  sedan i april 2018, men kommande torsdag ska han ut i ett kvallopp på Bergsåker med Kenth Åkerlund i sulkyn. Hagmyrenhästen har gjort 117 starter (26-20-23) och tjänat över 2,5 miljoner kronor.

Kallblodet har tre V75-vinster samt ett andrapris bakom Månprinsen A.M. i Svenskt Mästerskap 2014 på meritlistan. Rekordnoteringen, 1.20,4a/2.140 meter, sprang Hulte Magnus som sexa i Unionskampen 2016. Tekno Odin vann på 1.19,1…

***

7Efter tredjeplatsen i debuten 2016 radade svenskfödde Bandit Brick (e. Yankee Glide) upp 20 raka segrar för sin tränare Steen Juul. 30 av karriärens 35 första starter slutade med seger. Förra året testades hästen på fransk mark och vann bland annat ett lopp på Vincennes i juni ifjol.

Numera är hästen åter i Danmark hos Jeppe Juel, där det efter en galopp och en fjärdeplats blev tredje gången gillt på Charlottenlund igår eftermiddag. Efter att ha körts i ryggar ända till upploppet från dubbla tillägg plockade Bandit Brick ned fjolårets danske Derbyvinnare, årsdebuterande Dumbo (e. Wishing Stone), sista biten. Seger 33 i livet togs på 1.14,5/2.040 meter voltstart. Seger var värd 12.500 danska kronor.