Fokustema
Allt större smärtor
Läs senare

Jimmy Takter ska opereras

Jimmy Takter behöver genomgå en opereration som är rätt komplicerad, berättar sajten Harness Racing Update.
Av
Lars G Dahlgren
Jimmy Takter. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport
Jimmy Takter. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport

Det handlar om en tumör i nacken, som senaste månaderna orsakat allt större smärta. När Jimmy Takter i början av september skulle köra några lopp på The Red Mile med hästar från dottern Nancy Johanssons stall kunde han inte fullfölja dagen utan det blev kuskbyte, beroende på att smärtorna var för stora.

Nu har alltså läkarundersökningar resulterat i att Jimmy Takter behöver operera bort det som orsakat de senaste månadernas allt större smärtor – enligt harnessracingupdate.com med diagnosen ryggradstumör.

Det ska dock inte vara lika allvarligt och skräckinjagande som det låter.

– Enligt läkarna är det ovanligt att tumörer i det området är elakartade. Jag har låtit två läkare undersöka mig och båda säger samma sak om det, säger Jimmy Takter till HRU.

Det som ska opereras bort sitter dock så illa till, inne i ryggraden, att operationen är komplicerad.

–Självklart är jag lite orolig. Det är inte säkert att de kan få bort hela tumören beroende på hur den vuxit runt nervbanorna och i så fall kan det också behövas någon form av terapi för att den ska bli mindre. Även en lyckad operation kan föra med sig lite nervskador, säger Jimmy Takter till harnessracingupdate.com. och fortsätter:

– Jag vill få det här gjort så fort som möjligt, förhoppningsvis redan nästa vecka.

Jimmy Takter har inte längre några hästar i träning, men är ändå nära Nancy Johanssons och Per Engbloms rörelser. Takter körde till exempel Engbloms Osterc i finalen i Hambletonian för en dryg månad sedan.

Här kan hela artikeln om Jimmy Takter på sajten Harness Racing Update läsas.

Fokustema
Auktion Arqana Trot Vincennes
Läs senare

Följ auktionen live från Vincennes

Ikväll avslutas årets Prix d'Amérique-auktion på Vincennes. Första utrop är klockan 19.00 och auktionen startar på nummer 164. Följ auktionen live här. Propulsion har en avkomma med som nummer 237.
Av
Mia Törnberg
Fokustema
Nyförvärv
Läs senare

Nyförvärv till Snogarp

Snogarps Gård fortsätter satsa. Senast i raden nyförvärv är USA-födda Maria Deo (e. Muscle Hill) som ska föla i år med Chapter Seven.
Av
Ola Lernå
Muscle Hill-dottern Maria Deo har anlänt Sverige. Foto Snogarps Gård
Muscle Hill-dottern Maria Deo har anlänt Sverige. Foto Snogarps Gård

Femåriga Maria Deo köptes i USA i höstas och har nu anlänt Sverige. Hon vann två starter på tio lopp som tvååring innan tävlingskarriären tog slut Hon vann bland annat Simpson Stake och ett försök i Bluegrass Stakes, noterade 1.11,5 i rekord och tjänade 31.665 dollar.
Stammen är spännande med franska Guilty of Love som mormors mors. Guilty of Love har lämnat superhingsten Love You, Repeat Love, Perhaps Love och Nice Love.

Fokustema
Unghästköp
Läs senare

Readly Express-bror till Båth

Svante Båth har av Stall Pellini handlat en lillebror till Readly Express.
Det handlar om årsfölet Kingslayer Pellini (e. Up And Quick – Caddie Dream).
Av
Lars G Dahlgren
Foto Mia Törnberg
Foto Mia Törnberg

– Jag är jätteglad att affären är i hamn och att Kingslayer levde upp till de krav Svante Båth ställer på en unghäst, säger Kristian Pellvik.
Caddie Dream (e. Viking Kronos) har tidigare lämnat Readly Express 1.08,9ak/23.211.565 kronor och Caddie Lisieux (e. Ready Cash) 1.10,6ak/3.705.600 kronor. Av Caddie Dreams yngre avkommor finns såväl Fabulous Pellini (e. Ready Cash) och High Line Pellini (e. Ready Cash) hos Svante Båth.
– Tvååriga Fabulous Pellini jobbade 1.19/1.600 meter innan vi gick över till vinterträningen och hon känns väldigt bra, säger Svante Båth.
Vem är det som köpt Kingslayer Pellini?
– Jag själv. Den är inte placerad ännu och man kan väl säga att jag köpt hästen i spekulation, säger Svante Båth.