Fokustema
Sulkysport nummer 51
Läs senare

Lövgren & Readly Express

Denna vecka kan ni bland mycket annat läsa om Joakim Lövgrens tränarkarriär, får en längre intervju med ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth, Readly Express ständiga följeslagare Inga Perk, startlistor och tips till helgen och mycket mer.
Trevlig läsning!
Av
Cecilia Kristoffersson
Upplåst för dig som är prenumerant
 • Krönika – Kristian Borell
 • Inga Perk – Livet med Readly Express
 • Tränarkarriär – Joakim Lövgren
 • Svenskan som satsar svenskt i Normandie
 • Ledare
 • Propulsion och Lionel laddar hemma
 • Sébastien Guarato om sin nya stjärna
 • Litteratur – Travfolket i bokhyllan
 • Tips och startlistor till V86 på Solvalla & Bergsåker på onsdag, V64 Åby torsdag, V64 Axevalla fredag, V75 Mantorp lördag och Halmstads uppesittarkväll med V75 på söndag.
 • Season leaders
 • Förra veckans höjdare
 • Åby – Forne proffstränaren toppar som amatör

Köp lösnummer i appen!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor styck.

Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital!

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Via prenumerationer i våra appar ingår INTE Sulkysport premium. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Mycket mer travsport...
...hälften så dyr!
Kampanjer året ut!
Papperstidning + e-tidning + premium: 56 veckor 1.495 kr
Papperstidning + e-tidning + premium: 10 veckor 299 kr
Beställ
Fokustema
V75-Mästaren
Läs senare

Lövgren ersätter Bergh

Robert Bergh är en av 15 kuskar som kvalat in till V75 Champions som avgörs på Åby idag, men hemmatränaren har lämnat återbud och ersätts av Jägersros Joakim Lövgren.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Fokustema
Sulkysport numer 52
Läs senare

Rekordår & V75-fest

I veckans utgåva träffar ni en ny tränare, André Eklundh om sitt rekordår, tips och startlistor till hela V75-festen, familjelycka i Halmstad och mycket mer! Här kan ni även läsa veckans ledare signerad chefredaktör Lars G Dahlgren.
God Jul!
Av
Cecilia Kristoffersson
Upplåst för dig som är prenumerant
 • Ledare
 • Krönika – Klaus Koch
 • De nya tränarna – Nu ska Johan stå på egna ben
 • Campo Bahia på väg mot segern
 • André Eklundh om sitt rekordår
 • Historia – Felköpet som blev succé
 • Elitloppsvinnaren tar sats mot Paris
 • Tips och startlistor till V75Mantorp ikväll, Umåker onsdag, Solvalla torsdag och Romme lördag.
 • Förra veckans höjdare
 • Resultat Halmstad – Secret Mission skapar familjeglädje

Här kan ni läsa chefredaktör Lars G Dahlgrens ledare:

”Sulkysports papperstidning – förutom några specialnummer – försvinner i och med denna e-tidningsutgåva. Det blev ett sådant där märkligt sammanträffande. När vi satt i ett redaktionsmöte och försökte hitta in med vilken dag nummer 52 skulle tryckas för att det skulle komma ut till läsarna före jul var det praktiskt omöjligt att få till. Kalendern var för full av röda dagar. Så det fick bli en ren e-tidning.

Det blir alltså en väldigt konkret övergång, från Sulkysport som både papperstidning och digitalt media (sulkysport.se) till en rent digital produkt. Vi som jobbat stenhårt med att göra Sulkysports papperstidning till något vi känner varit en högkvalitativ läsvärd produkt, med travhästen i centrum för allt, är alla i grunden papperstidningsmänniskor. Så det är klart att det svider inombords. Det är trots allt en känslomässig skillnad att läsa saker på bildskärm och att bläddra tidningssidor.

Samtidigt går det inte att blunda för realiteter. Vi visste när Sulkysport startade att det skulle bli en tuff resa att få ekonomi i papperstidningen. Men vi var övertygade om att det skulle gå. Nu gjorde det inte det. 

Människors konsumtion av tryckta media håller på att förändras i grunden. Under hösten har vi kunnat läsa om anrika dagstidningar som också försvinner. Som Östra Småland/Nyheterna (utgivningsorter Kalmar/Oskarshamn).

Senaste ”tidningsdödnyheten” var att till och med den stora förstatidningen JönköpingsPosten liksom Sulkysport i fortsättningen ska nå sina läsare digitalt – inte via papper.

Omvärlden har heller inte varit god gällande att få papperstidningen att ”flyga ekonomiskt”. Papper som distributionsform för nyhetsinriktad journalistik och dagsaktuella fördjupningar och reportage går mot att inom några år kunna vara förgången tid. Sulkysport har dessutom varit hårt nischad i en bransch som fortsatt vara vikande (travsporten och dess aktiva). Rikstäckande distributionslösningar, vilka motsvarar rättmätiga krav på snabbhet prenumeranter har rätt att ställa, har blivit allt svårare och allt dyrare.

Sulkysport ger dock inte upp. Vår röst kommer att fortsätta höras, för det känns kanske mer viktigt än någonsin att det finns ett fritt och oberoende media byggt på journalistiska principer gällande den kombination av miljardindustri och folkrörelse travsport är. 

Till exempel har i höst presenterats en Svensk Travsport-beställd utredning (med förre ATG-ordföranden Mats Denninger som utredare), vilken resulterade i förslag vars konsekvens skulle innebära socialisering – kollektivisering i form av ett enda centralstyrt bolag – av travbanorna. Det känns onekligen som vingslag från ett politiskt system man trodde symboliskt försvann när Berlinmuren knackades ner.

Sulkysport kommer att fortsätta berätta om sådant med fritt och obundet journalistiskt perspektiv. Därför hoppas vi att de som uppskattat Sulkysport som papperstidning också följer med in i den nya digitala kostym vi kryper in i efter årsskiftet. 

Det innebär betydande förändringar för oss som gör Sulkysport. Som läsare – konsument av Sulkysport – ska du dock fortsatt känna att läsarna och hästarna är i fokus. 

Det är vad vi har att berätta, och vill berätta, i ord och bild, som är det viktiga. Oavsett om det tryckts på tidningspapper eller paketerats digitalt.”

Köp lösnummer i appen!

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Annars kan du läsa e-tidningen direkt på vår hemsida

God Jul & Gott Nytt År från oss på redaktion

Fokustema
Championatstrid
Läs senare

Lövgren champion på Jägersro

I kraft av fler andraplatser lyckades Joakim Lövgren besegra Johan Untersteiner i årets kuskchampionat på Jägersro.
– Visst är det någon form av milstolpe att ha grejat ett championat på en storbana, sade hemmatränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren vann kuskchampionatet på Jägersro för första gången. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren vann kuskchampionatet på Jägersro för första gången. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Duon vann 40 lopp vardera och inför det nionde och sista loppet var det fördel Untersteiner som ledde med 40-39. Lövgren hade dock betydligt fler andraplatser och en god chans att ”vända tillbaka” då han satt bakom favoritspelade Oscar L.A. (e. Ready Cash).
Treåringen hittade tidigt till tät och när Untersteiners egna styrning Twigs Got U. (e. Love You) fick vandra på utsidan blev det helt enkelt för tufft att ta sig förbi.
– Jätteroligt. Det finns inget roligare än att vinna, ha gjort sitt bästa och att det går vägen. Det är hur kul som helst, sade Lövgren och fortsatte:
– Jag har förstått att det varit väldigt viktigt för Johan att vinna och det har taggat mig också. Det har varit lite annat fokus under december och väldigt roligt. Det var ett roligt lopp att köra och jag räknade med att detta var min bästa chans under tävlingsdagen, sade Lövgren efter sitt första kuskchampionat någonsin på Jägersro.

Joakim Lövgren blev även den tränare som vann flest lopp på Jägersro under 2019. Det blev totalt 49 tränarsegrar kontra Conrad Lugauers 48.