Fokustema
Solvalla
Läs senare

Joggingtur före Frankrikeäventyr

En liten joggingtur och 1.10 sista 400 meterna.
Det var precis det besked Daniel Redén ville ha från Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet.
Och dörren till Prix d’Amérique är fortsatt vidöppen.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström tog tredje raka segern ikväll. Foto Adam Ström/stalltz.se
Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström tog tredje raka segern ikväll. Foto Adam Ström/stalltz.se

Årets Elitloppsvinnare Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) var faktiskt segerlös i drygt fem månader innan han segrade i Rommechansen får två veckor sedan. Ikväll på Solvalla plockade Daniel Redéns travare en ny seger tillsammans med Örjan Kihlström.

I ett sprinterlopp för fem- och sexåringar var Don Fanucci Zet megafavorit och han motsvarade alla förväntningar, även om det bjöds lite motstånd inledningsvis när en pigg Cash Cowboy (e. Ken Warkentin) och Erik Adielsson tog ledningen från innerspår. Det dröjde 600 meter innan Don Fanucci Zet kördes förbi och övertog. Tempot var tämligen stillsamt, 1.12,4 första kilometern, men 400 meter från mål lättade Kihlström något på tömmarna och Don Fanucci Zet svarade med att sticka undan med ett par längder efter 1.10 sista 400 meterna – i totalt okörd stil på 1.11,8a/1.640 meter före Cash Cowboy.

– Det var perfekt, han såg så flegmatisk och lat ut som han brukar, det var mycket bra, sade Daniel Redén till ATG Live.

Prix d’Amérique i januari – finns Don Fanucci Zet på startlinjen där? Ja, chanserna finns.

– Väder och vind bestämmer det och hur det ser ut med banan i Belgien, men det var väldigt, väldigt bra med Don Fanucci Zet idag, sade Redén.

I Belgien ska hästen stallas upp om det blir en Frankrikesatsning och körande Örjan Kihlström skulle se fram emot en sådan.

– Det ska bli väldigt, intressant om han kommer ner dit. Sedan vet man inte hur hästar fungerar där, sade Örjan.