Fokustema
Elitloppet
Läs senare

Kanadensisk joker till Elitloppet

Utsedd till ”Årets Äldre Travare” i Kanada både 2020 och 2021.
Nu är Perfetto klar för Elitloppet!
Av
Mathias Hedlund
Perfetto, som tränas av norrmannen Dagfin Henriksen i Kanada, är klar för Elitloppet? Foto Simon Hagen/Sulkysport & New Image Media
Perfetto, som tränas av norrmannen Dagfin Henriksen i Kanada, är klar för Elitloppet? Foto Simon Hagen/Sulkysport & New Image Media

Den i Kanada verksamme norrmannen Dagfin Henriksen är mannen bakom Perfetto (e. Majestic Son-Perfect Prelude), 1.09,5*/$713.416, har startat 90 gånger (25-14-13) och redan hunnit med sju starter under 2022, vilket inkluderar två segrar och tre andraplatser.

– Perfetto är väldigt stark och har bra huvud, han tycker om att tävla. Jag hoppas att han är bra nog i Elitloppet, sade Dagfin till TV12.

Dagfin ser verkligen fram emot resan över Atlanten till Elitloppet:

– Det känns helt otroligt, det är en dröm! Jag har varit på Elitloppet som åskådare en gång, så det är väldigt stort att få komma dit, sade Dagfin.

Perfettos största seger kom som tvååring i ett försök i Ontario Sire Stakes Gold (C$124.200) och ifjol var hans största merit tredjeplatsen i kanadeniska storloppet Maple Leaf Trot (C$546.000) bakom Lindy the Great och Forbidden Trade.

Inbjudna till Elitloppet:

Meriterna, härstamningen, tränaren – läs mer om hästarna här:

Don Fanucci Zet

Etonnant

Vivid Wise As

Back Of the Neck

Extreme

Årets Häst mot Elitloppet