Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Kändes väldigt fin”

Herakles Zet var läcker att skåda då han sprintade hem Rune Johanssons Grand Prix under torsdagskvällen.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Rune Johansson, 91, fick dela ut pris till Daniel Redén-tränade Herakles Zet och Örjan Kihlström efter Rune Johansson Grand Prix i Örebro igår. Foto Gunilla König/Stalltz.se
Rune Johansson, 91, fick dela ut pris till Daniel Redén-tränade Herakles Zet och Örjan Kihlström efter Rune Johansson Grand Prix i Örebro igår. Foto Gunilla König/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Örebrotravets fyraåringslopp lockade med 125.000 kronor i segerpremie och de slantarna lade Daniel Redén-tränade Herakles Zet (e. Propulsion) programenligt beslag på.

Fakta

Herakles Zet

Fyraårig mörkbrun hingst e. Propulsion–Bellatrix Zet e. Hard Livin

St: 13: 3–3–2, 1.12,0am, 909.000 kr

Ägare: Stall Zet (Daniel Redén).
Uppfödare: Brixton Medical AB, (Daniel Redén).

Tränare: Daniel Redén, Solvalla.

Efter att inlett raskt och kommit fram som tredjehäst gjorde Örjan Kihlström slag i saken och pressade sig till tät på första långsidan gentemot Västerbo Exciting (e. Jocose).

Norske Cabron (e. Caballion) sällskapade på utsidan och satte tuffe press på ledaren över sista bortre långsidan och såg på intet vis slagen ut när galoppen kom 250 meter före mål.

Det ska dock sägas att Herakles Zet hade hur mycket spring som helst i benen i det skedet och Cabron skulle behövt gjort en ”överhästlig” prestation för att ta sig förbi i den raska avslutning á 1.09 sista 500 meterna som nu blev. Slutvarvet gick så pass fort som 1.10,7 och Herakles Zet kom i mål på 1.12,0a/2.140 meter.

Daniel Redén-tränade Herakles Zet och Örjan Kihlström vann Rune Johansson Grand Prix. Foto Gunilla König/Stalltz.se

— Han gick väldigt bra i försöket till Kungapokalen, men hade lite otur i finalen. En jättefin häst och han har känts fin hela tiden. Han var fin redan i årsdebuten, men det lär inte bli sämre med tiden. Det blev väldigt enkelt när den norska hästen galopperade, men han kändes väldigt fin även innan det och behöver inte be om ursäkt för nånting, sade Örjan Kihlström i Örebrotravets vinnarcirkel efter loppet.

Första avkomman

Herakles Zet slutade under fjolåret tvåa i uttagningslopp till Svenskt Travkriterium och bärgade en fjärdeplats i finalen från spår åtta.

Torsdagens seger var hans första för året i tredje försöket efter att inlett med en andraplats i kvalet till Kungapokalen och sedan galopperat med gott om krafter kvar vid utgången av slutkurvan.

Modern Bellatrix Zet (e. Hard Livin) 1.11,6ak/878.400 kr slutade trea i E3 finalen för ston år 2017 och Herakles Zet är hennes förstfödda avkomma.

Treårige lillebrodern Iginla Zet (e. Southwind Frank) 1.17,8m/5.000 kr slutade åtta i sin tävlingsdebut i Gävle den 11 april och har inte tävlat sedan dess.

Herakles Zets stamtavla på BreedersBible.com.