Fokustema
Italien
Läs senare

Karriärens största seger

För andra året i följd kunde Enrico Bellei räkna hem Gran Premio Della Repubblica (€40.400) på Arcoveggio-banan i Bologna när Ganymede-sonen Achile Blv stod i en klass för sig.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Enrico Bellei vann Gran Premio Della Repubblica för sjunde gången som kusk. Foto: stalltz.se
Enrico Bellei vann Gran Premio Della Repubblica för sjunde gången som kusk. Foto: stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Hingsten var aldrig nära att förlora Grupp III-loppet efter att bombat till tät från spår två bakom bilen och hållit farten dugligt uppe hela vägen.
Det var bra spring i benen på sexåringen hela vägen in till mållinjen och segern bärgades på 1.11,2a/1.660 meter med fem längder som marginal.
En tidsnotering som är den näst snabbaste segertiden i loppets historia. Blott 2017 års vinnare Pancottina Bar (e. Varenne) har varit snabbare då hon vann den upplagan på 1.11,1 och här ska det tilläggas att tävlingarna i Bologna avgörs på en 800 metersoval.

Achille Blv är något av en ”late bloomer” och torsdagens seger värd 14.232 euro är hans största i karriären.
Däremot har han tjänat mer pengar på ett och samma bräde vid ett tidigare tillfälle. I höstas slutade hästen nämligen tvåa bakom Vernissage Grif (e. Varenne) i Grupp I-loppet Gran Premio Duomo (€110.000) i Florens.

Tvåa i samma lopp

Achille Blv tillhör en förhållandevis meritlös syskonskara, men hans mor Isadora dei Fiori (e. Varenne) 1.12,8ak/€177.925 lyckades desto bättre.
Hon slutade faktiskt tvåa i just Gran Premio Della Repubblica år 2009 bakom vinnaren Gorniz (e. Ganymede).

Gennaro Casillo-tränade Atik Dl (e. Look de Star) slutade tvåa på 1.11,7 i lag med Antonio di Nardo och Billy Idol Jet (e. Ken Warkentin) blev trea i lag med Massimiliano Castaldo.
Den sistnämnde tränas av Alessandro Gocciadoro som själv satt upp bakom Amon You Sm (e. Love You), men han gick sig rejält mör efter en tripp utvändigt ledaren.