Fokustema
Tränarbyte
Läs senare

Kentucky River byter regi

Dubbelmiljonären Kentucky River står utan tränare och har lämnat Per Nordströms stall.
Sulkysport kan avslöja vem som kommer att träna hästen i fortsättningen.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Kentucky River vid seger i Lyon Grand Prix i maj. Adam Ström/stalltz.se
Kentucky River vid seger i Lyon Grand Prix i maj. Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Enligt uppgifter till Sulkysport blir det Daniel Redén som kommer överta träningen av Kentucky River (e. Father Patrick-Flicka River), 1.11,1am*/2.276.500 kr, vilken vunnit tio av 29 lopp.

Kentucky River ägs av JimMit AB i Stockholm och bakom den pseudonymen döljer sig Jimmy Mitman. I sin senaste start slutade den femårige hingsten oplacerad i Åby Stora Pris efter en stark spurt i skymundan och i starten innan vann Kentucky River Axevallalöpning på 1.13,3a/2.640 meter.

Daniel Redén. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

I år har det blivit seger i Lyon Grand Prix och en andraplats i Harper Hanovers lopp. Under fjolåret togs största triumfen i Eskilstuna Fyraåringtest och det blev också vinst i ett försök till Svenskt Travderby.

Tredje tränaren

Kentucky River inledde sin karriär hos Conrad Lugauer innan han bytte tränare till Per Nordström och nu är det Daniel Redén som ska ta hand om sonen till Father Patrick. Han har ju lyckats med söner till Father Patrick tidigare…Francesco Zet, 1.09,4ak*/18.455.000 kr, är knappast obekant för någon.

Kentucky River köpte Jimmy Mitman av Lapeca Trav HB i Ängelholm och modern Flicka River (e. Ready Cash), 1.12,8ak/143.300 kr, gjorde inget större väsen av sig på tävlingsbanan. Faktum var att hon startade 23 gånger (0-5-1) utan att lyckas vinna lopp.