Fokustema
Utblick USA
Läs senare

KGB-uppfödning debutvann

KG Bertmarks Hingstdepås uppfödning Hannah debuterade med seger igår på Harrah's Philadelphia i Chester för Andy och Julie Miller på 1.13,0/1.609 meter.
Av
Claes Freidenvall

Via tredje inner och dödens avgjorde Hannah (e. Muscle Hill-Viva Las Lindy) med trekvarts längd efter 1.11,6 sista 400 meterna. Triumfen var värd 6.500 dollar och Andy Miller skötte tömmarna.

KGB-uppfödningen Hannah debutvann igår. Foto: stalltz.se

Hannah såldes för 60.000 dollar på Lexington Selected Yearling Sale förra året. Hon är undan Viva Las Lindy (e. Dream Vacation), 1.11,5/$167.222, som har sin främsta avkomma i helsystern och tidigare Åke Svanstedt-tränade Evelyn, 1.09,8*/$305.222.

Viva Las Lindy har också lämnat Dream Child (e. Muscle Hill), 1.10,6/$107.556, och Marcus Melander-tränade treåringen Gerry (e. Muscle Hill), 1.10,6/$81.364.

It’s A Herbie snabbast

Andra försöksomgången i Indiana Sire Stakes ($48.500) för treåriga hingstar och valacker avgjordes på Hoosier Park i natt och först ut var It’s A Herbie (e. Here Comes Herbie-Psychic Image) och Verlin Yoder. Från spets gick duon ifrån med en dryg längd på 1.11,5. Tidigare i år It’s A Herbie finalvunnit Ralph & Dorothy Rose ($20.000).

Modern Psychic Image (e. Balanced Image), 1.15,0*/$66.000, har tidigare lämnat trion Must Be Psychic ($193.219), Psyche Queen ($148.212) och Arizooms Image ($104.653).

Gotwuteverittakes (e. Bluto-Raysofgrace de Vie) och Lewayne Miller spurtvann det andra försöket med en dryg längd på 1.11,7. För valacken Gotwuteverittakes var det tredje segern i karriären på åtta starter.

Han såldes om ettåring på Hoosier Yearling Sale för 13.000 dollar och är undan Raysofgrace de Vie (e. Windsong’s Legacy), 1.11,4*/$26.350. Modern har tidigare lämnat Pilgrims Tide (e. Muscle Massive), 1.11,2/$104.181.

Fokustema
Solvalla
Läs senare

Publiksatsning till Jubileumspokalen

Onsdagen den 14 augusti körs Jubileumspokalen och Solvalla gör sitt bästa för att få folk till banan för att uppleva tävlingsdagen på plats.
Av
Cecilia Kristoffersson
Makethemark vann Jubileumspokalen förra året. Foto Mia Törnberg
Makethemark vann Jubileumspokalen förra året. Foto Mia Törnberg

Om ganska exakt en månad körs Jubileumspokalen på Solvalla och det är flera topphästar som kan vara aktuella för loppet. Bland andra Who’s Who (e. Maharajah), som startar i Eskilstuna ikväll, Selmer I.H. (e. Love You), Villiam (e. Muscle Hill), Perfect Spirit (e. Andover Hall).

Förutom huvudloppet körs även EM för ston, Big Noon-pokalen, Wallenius Cup och nyinstiftade Jäntungens lopp för kallblod.

Nu har Solvalla satt in extra bussar för de som vill lämna bilen hemma eller inte har möjlighet att ta sig till banan på annat sätt.

BUSSLINJER

  • Karlstad – Örebro – Västerås – Enköping – Solvalla
  • Bollnäs – Gävle – Tierp – Uppsala – Solvalla
  • Mantorp – Linköping – Norrköping – Nyköping – Solvalla
  • Rättvik – Borlänge – Romme – Sala – Solvalla
  • Eskilstuna – Södertälje – Solvalla
Fokustema
Jubileumspokalen
Läs senare

BC-vinnare tillbaka

I lördags var Breeders Crown-vinnaren Selmer I.H. tillbaka efter tre månaders tävlingsuppehåll och det slutade på bästa sätt i Midnight Race i finska Torneå.
Av
Cecilia Kristoffersson
Selmer I.H. vann i comebacken och siktas nu mot Solvalla. Foto Mia Törnberg
Selmer I.H. vann i comebacken och siktas nu mot Solvalla. Foto Mia Törnberg

Året började med seger, men sedan strulade det lite och Selmer I.H. (e. Love You) galopperade i två starter.
– Vi kollade upp honom och gav honom en träningsperiod. Loppet i Torneå i lördags låg bra till i tiden och vi hade tagit sikte mot det. Nu glömmer vi det som varit och tittar framåt igen, säger Samu Sundqvist som är privattränare åt Ingemar Hultqvist.

Segertiden i lördags blev 1.13,4a/2.100 meter och förstapriset var 102.610 kronor. Nu är det även bestämt vad nästa uppgift blir.
– Jubileumspokalen. Har man en häst som duger att starta där vill man göra det, säger Samu Sundqvist som har toppform i stallet med fyra segrar på de senaste tio starterna och en segerprocent på 28 i år.

Fokustema
Berlin
Läs senare

Svenskar i tyska derbykval

Conrad Lugauer, Marc Elias, Ola Samuelsson och Jörgen Sjunnesson är de svensklicenserade aktörerna som finns representerade när Berlin kör derbykval under såväl lördagen som söndagen.
Av
Emil Persson
Conrad Lugauer laddar för tyska derbykval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Conrad Lugauer laddar för tyska derbykval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Under lördagen handlar det om kval till stoderbyt med 5.000 euro till vinnaren i respektive uttagningslopp. Lugauer inleder på lördagen med egentränade Ganes B (e. Muscle Hill) 1.15,7/€6.581 som inlett karriären med en seger och två andraplatser.
Ola Samuelsson startar Jaipur F Boko (e. Muscles Yankee) 1.16,5/€8.921 å sin tur medan Jörgen Sjunnesson kuskar bakom Arnold Mollemas Jersey Muscles (e. Muscles Yankee).

Totalt är det fyra uttagningslopp i Stoderbyt med nio hästar i varje vilket innebär att totalt 36 treåriga ston tar chansen att jaga finalplatser.

Under söndagen avgörs kvalen till det öppna Derbyt dit 32 hästar anmälts och fördelats ut på fyra lopp. Där är det bara Marc Elias som kör och han gör det åt pappa Conrad Lugauer. Då handlar det om Ornello (e. Love You) 1.15,1/€5.023.

I båda klasserna handlar det om 1.900 meter autostart och finalerna avgörs i Berlin helgen den 3-4 augusti.

Läs mer: