Fokustema
Frankrike
Läs senare

Klar för Prix d’Amérique

Yoann Lebourgeois och Galius tog hem femåringsloppet Prix Tenor de Baune (€110.000) på Vincennes idag och Séverine Raimonds travare är därmed klar för Prix d'Amérique.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Galius och Yoann Lebourgeois vid segern i Prix Tenor de Baune 2021. Foto: Gerard Forni
Galius och Yoann Lebourgeois vid segern i Prix Tenor de Baune 2021. Foto: Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Galius (e. Love You-Star de Villeneuve) tog över ledningen från Tomas Malmqvist-tränade Empire 1.400 kvar och kom upp till 1.700 meter på 1.13,2.

Storfavoriten Ampia Mede Sm och Franck Nivard angrep i tredjespår 600 kvar, men stoet slog på en galopp i utgången av sista sväng och i det läget hade hon en bra bit fram till ledande Galius.

Inne på upploppet fick Empire chansen från ledarryggen, men kunde aldrig bjuda på någon kamp och Galius vann på 1.12,5/2.700 meter. Empire (e. Västerbo Prestige) noterade 1.12,6 som tvåa, medan fjärdeplatsen gick till Power (e. Googoo Gaagaa) och Robert Bergh på 1.12,7.

Se loppet här!

Tolv raka segrar

Galius inledde karriären med tolv raka segrar innan han gick på pumpen i semi-classique-löpningen Prix Octave Douesnel ifjol. I år har det blivit fyra vinster och där ingår också Grupp I-triumfen i Criterium des 5 ans (€200.000), Prix de Mauriac (€53.000) och Prix des Hetres (€39.000).

Galius är undan Star de Villeneuve (e. Jag de Bellouet), 1.13,1/€259.290, vilken också lämnat Fief (e. Goetmals Wood), 1.14,6/€63.300. Star de Villeneuve ingår i sin tur i samma syskonskara som Tess de Villeneuve (e. Goetmals Wood), 1.11,4/€458.440.

Galius stamtavla. Källa breedersbible.com