Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Klass I-häst i Elitloppstempo

En dryg kvartsmiljon på kontot, men nu med ett rekord på 1.09,6!
Conrad Lugauers Hidalgo Heldia stod för en makalös uppvisning vid tisdagskvällens tävlingar på Jägersro.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Conrad Lugauer tränar Global Election. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Conrad Lugauer tränar Global Election. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Jo då, segertiden stämde. Undertecknad har handklockat loppet för att se att segertiden verkligen stämde och det gör den.
Hidalgo Heldia (e Raja Mirchi) gjorde därtill hela loppet själv framme i ledningen. Efter att flugit till tät och öppnat halvvarvet på 1.09,1 samt varvet på 1.10,1 var det säkert många av konkurrenterna som trodde att de fått god tempohjälp och skulle komma in i matchen, men ack så fel de hade.

Fakta

Hidalgo Heldia

Femårig valack e. Raja Mirchi–Lady Heldia e. Ganymede

St: 13: 5–2–1, 1.09,6ak, 297.794 kr

Ägare: Easy KB, Uppsala.
Uppfödare: H.T.P. Opstals, Nederländerna.

Tränare: Conrad Lugauer, Jägersro.

Istället för att visa trötthetstecken så ökade Hidalgo Heldia farten och lade iväg med 1.08,5 sista 500 meterna. Faktum var att det inte ens såg slutsålt ut över måskjutsen på den nämnda tidsnoteringen utan var bra spänst i steget hela vägen hem!
– Det finns en anledning till att jag har jagat den här hästen ett tag, men att han skulle vara såhär bra trodde jag inte, sade Conrad Lugauer till Kanal75.

Bror med miljonär

Den tyskfödde, femårige valacken började sin karriär på svensk mark i Patricia Van Der Meers regi och gjorde avtryck direkt.
När hästen räknade hem Norrländskt Treåringsmästerskap på Bollnästravet i början av juni var segern hans fjärde i följd och hästen var storfavorit till segern i sitt uttagningslopp till Tyskt Travderby två år senare, men det fick han lämna lottlös.
Karriären gick i stå och när Hidalgo Heldia anslöt hos Conrad Lugauer i oktober ifjol så hade han bara tio starter på sitt cv.
I de inledande två loppen för Conrad Lugauer blev det galopp och även om hästen slutade tvåa i det andra loppet var onsdagskvällens uppvisning mil ifrån de nivåer hästen har tävlat på tidigare.

Hidalgo Heldias mor Lady Heldia (e. Ganymede) 1.16,8am/€1.900 hade en kort karriär som innehöll två segrar på sex starter.
Hon är själv halvsyster med Sir Albert (e. Diamond Way) 1.13,0ak/€148.389 och har lyckats väl i aveln då hon även är mor till Mister Ed Heldia (e. Conway Hall) 1.11,7ak/€148.389 samt Ginger Heldia (e. Virgill Boko) 1.11,5ak/€62.659.