Fokustema
Comeback
Läs senare

Kolgjinis stjärna är tillbaka

Satsningen mot Elitloppet förra året kom av sig i början av maj.
Nu är Adrian Kolgjinis stjärna Tae Kwon Deo klar för årsdebut!
Av
Mathias Hedlund
Tae Kwon Deo och Adrian Kolgjini. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Tae Kwon Deo och Adrian Kolgjini. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Amerikansk satsning som treåring, Sprintermästare som fyraåring och inbjuden till Elitloppet efter seger i Håkan ”Lillis” Olssons lopp i Örebro på 1.09,8ak i början av maj som femåring.

Sedan har det varit upp och ned för Adrian Kolgjinis topphäst Tae Kwon Deo (e. Muscle Hill). Efter galopp i Elitloppsförsöket vann hästen Kalmarsundspokalen och slutade trea i Hugo Åbergs Memorial innan säsongen tog slut efter att ha strukits ur Jubileumspokalen.

Ifjol skulle hästen ta nya kliv i eliten, men den säsongen med blott ett framträdande – femma i ett snabblopp i Kalmar – är det bara att stryka ett tjockt streck över.

Nu är Tae Kwon Deo redo igen. Sju år gammal har hästen gjort 29 starter (9–4–3), travat 1.09,6ak som snabbast och sprungit in 3.004.116 kronor.

I Marspokalen på Jägersro på tisdag ställs han mot fem motståndare, däribland stallkamraterna Ultion Face (e. Joke Face) och Upset Face (e. Joke Face), som också är tillbaka efter längre uppehåll. Årsdebuterar gör även Conrad Lugauers Night Brodde (e. Up And Quick) som hade ett fint fjolår med över miljonen insprunget.

Här är startlistorna till alla lopp på Jägersro på tisdag!