Fokustema
Frankrike
Läs senare

Kriterievinnaren femma i Paris

Det blev en femteplats för 2020 års finska Kriterievinnare Sahara Jaeburn (e. Ready Cash) i dennes tävlingsdebut för Philippe Allaire.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Den forne Timo Nurmos-hästen gjorde sin första start på sex månader i lördagens femåringslopp Prix Ville de Soisy-Sous-Montmorency (€70.000) på Enghien.
I lag med Andrea Guzzinati fick hästen en tuff väg fram till ledningen och var slagen in mot det på Enghien evighetslånga upploppet.
En femteplats värd 3.000 euro blev det i vilket på fall på 1.12,9a/2.150 meter värd 3.500 euro, fyra tiondelar efter vinnaren Heart of Gold (e. Bird Parker) som skrällvann i lag med Matthieu Abrivard.
Björn Goop-tränade Buena Suerte Bi (e. Yankee Glide) blev utan prispengar på 1.13,0.

Två svenskfödda hästar startade i Prix de la Porte d’Auteuil (€65.000). Björn Goops Bryssel (e. Ready Cash) höll sig en placering före Jean-Michel Bazire-tränade Heading Reference (e. Scarlet Knight) och var därmed den ende av dem som nådde prispengar då Bryssels sjundeplats på 1.13,0a/2.150 meter gav 650 euro i belöning.
Segern värd 29.250 euro gick till Romain Derieuxs åttaåriga sto Eileen (e. Royal Dream). Derieux valde att släppa ledningen halvvägs in i loppet, men tog sig snabbt ut i dödens varifrån Eileen löste uppgiften med en längd på 1.12,5a/2.150 meter.
Stoet har sedan tidigare nått stora framgångar i Paris med totalt nio segrar på Enghien och Vincennes, men ingen av de tidigare har varit såhär på välbetald.