Fokustema
Krönika
Läs senare

Kaxig sjuåring bäst i Årjängs storlopp

Hagelskuren var ingen fördel för Milligan's School.
Men Stefan Melanders sjuåring hittade till ledningen i Årjängs Stora Sprinterlopp och brydde sig inte om underlaget när han dundrade runt på 1.09,8a/1.640 meter.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Milligan's School och Ulf Eriksson gav Stefan Melander hans fjärde fullträff i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Lennart Kihlman/ALN
Milligan's School och Ulf Eriksson gav Stefan Melander hans fjärde fullträff i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Lennart Kihlman/ALN
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

USA-födde Milligan’s School (e. Yankee Glide) flyttade till Sverige inför fyraåringssäsongen och hade ett fullt godkänt debutår på svensk mark, men som äldre har sjuåringen presterat ännu bättre och han kan bland annat skryta om seger i Sundsvall Open Trot och andrapris i Mastersfinalen bakom Propulsion. Hästen har tidigare varit bäst över medel- och längre distanser på svensk mark, men nu har han även börjat leverera över sprinterdistans.

Det var skönt att det stämde och att han hittade till ledningen

I slutet av förra säsongen vann han två lopp över 1.640 meter och i dagens storlopp i Årjäng var han i princip ohotad på 1.09,8a/1.640 meter efter att ha hittat till ledningen med Ulf Eriksson i sulkyn.
– Det var skönt att det stämde och att han hittade till spets. Som det såg ut vann Milligan’s School enkelt och det känns som att han har utvecklats; hästen har blivit kaxigare. Han är en fin häst som är stark och rejäl samt går över alla distanser, sade skötaren och tränarsambon Catarina Lundström.

Milligan’s School har tidigare presterat sämre när det varit skitigt och tungsprunget. Kretsen kring hästen jublade knappast när det kom en rejäl hagelskur en stund innan loppet, men idag var det inga bekymmer och stjärnan ordnade Stefan Melanders fjärde tränarseger i Årjängs Stora Sprinterlopp. Igor Brick vann 2000-2001 och 2016 toppade Nuncio.

Friplåt till Hugo Åbergs

Förstapriset uppgick till 500.000 kronor och som bonus fick Milligan’s School en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 28 juli. Sprinterloppet lockar med 1.609.000 kronor till vinnaren. Hästen har totalt gjort 93 starter (25-15-7) och tjänat nästan 11,9 miljoner.

***

Vagabond Bi (e. Varenne) fick äntligen sätta nosen först. I ett bronsförsök över tre varv var David Perssons sexåring starkast till slut på1.13,9a/3.140 meter. Björn Goops Fort Knox ledde i det längsta, men fyraåringen galopperade i segerstriden drygt 50 kvar. Hästen var duktig som treåring och har höga förväntningar på sig, men nu har han felat i tre av fyra starter i år. Den formstarke Färjestadtränaren tog ändå en dubbelseger. I lägsta klassen skrällde han med Pine Muscle (e. Muscle Hill) från rygg ledaren och Zap di Girifalco (e. Dream Vacation) toppade silverförsöket efter att ha travat i dödens sista varvet.

***

Tyvärr var Erik Perssons Memorial, tillika finalen i Dubbelcupen, inte med på V75-kupongen. Anledningen torde vara att blott elva kallblod kände sig manade att vara med trots finfina 200.000 kronor i förstapris. Vinnaren Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M.) svarade för en rejäl insats när han rundade samtliga på 1.22,/8/2.180 meter och sexåringen närmar sig en miljon kronor. Gunnar Melander tränar och kör Månlykke som ser ut att vara en arvtagare till sin far som stjärnan i Bollnästränarens stall.

***

ATG har tidigare varit skickliga att förutspå omsättning, men på sistone har spelbolaget inte varit lika pricksäkra. Idag spådde man att en ensam vinnare skulle kamma hem 59 miljoner och i sjurättspotten var det nästan 63 miljoner kronor. Fel åt ”rätt” håll med andra ord och omsättningen var starka 125.366.504 kronor på V75.

***

Femrättspotten frös inne på nytt och på Axevalla lördag den 18 juli är det jackpot för sjätte helgen i följd. Visst är det roligt med jackpot, men det är inte skoj när det blir för ofta. Idag spelade vi V75 gemensamt med Norge och de norska spelarna är med och hugger på svenskarnas jackpotmiljoner, men hela femrättspotten (32.595.291 kronor) går inte vidare till Axevalla. Norge tar nämligen tillbaka ”sin” del av pengarna som frös inne…

Tre andra höjdare

  1. Norska Åsrud Vilja (e. Järvsöviking), som tränas av amatören Tor Örjan Johansen, sprang svenskt rekord (för äldre utlandsfödda ston) för tredje starten i följd. Idag kutade tioåringen 1.21,8/2.160 meter från dödens med Örjan Kihlström i sulkyn. Det var en kapning med nio tiondelar från när hon startade i Gävle i maj. Näst senast vann Åsrud Vilja på 1.22,5/1.660 meter på Hagmyren.
  2. Mer Norge. Strong Pepper (e. Orlando Vici) imponerade i klass I-försöket. Med Erik Adielsson i sulkyn pressade han sig till ledningen och vann lätt på starka 1.12,7/2.140 meter. Rune Flaskerud tränar Strong Pepper som säkerligen hävdar sig väl mot de bästa i kullen i Norge.
  3. Lipstick Tooma (e. S.J.’s Caviar) gjorde andra starten hos Daniel Redén och var klart förbättrad med lopp i kroppen och vässad utrustning. Femåringen avgjorde busenkelt i Diamantstoet från positionen utvändigt ledaren med krafter kvar på 1.13,5/2.160 meter. Örjan Kihlström skötte tömföringen.
Fakta

V75-resultat 11 juli

Rätt rad: 3-6-11-6-2-4-3
Sju rätt: 18.607 kronor
Sex rätt: 116 kronor
Fem rätt: jackpot
Omsättning: 125.366.504 kronor

Expandera

Pär Gustafsson på twitter:

@EmilPerssn Axevalla?
@PrGustafsson - 16 feb 2019
Lördag den 26 maj testar man 14.30-start på V75. Blir intressant att se om det kommer mycket folk och ser tävlingarna på plats.
@PrGustafsson - 18 maj 2018
@PrGustafsson - 13 maj 2017
U.S.Male E.P. startar i V75-3 på lördag. Tränas i Norge och där heter han U.S. Male E.P. Född i Danmark - U S Male E P Logik?
@PrGustafsson - 24 apr 2017
Fokustema
Krönika
Läs senare

Tidiga V75-tankar: Kort upplopp & luriga lopp

V75-cirkusen gästar den här veckan Gävleborgs län och omgången känns het på förhand.
Ta del av tidiga tankar till Hagmyrens tävlingar.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Antonio Tabac är hästen att slå i högsta klassen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Antonio Tabac är hästen att slå i högsta klassen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lördagens V75-bana är Hagmyren och omgången känns klart intressant på förhand. Precis som på Jägersro i lördags är det fulla fält och två 15-hästarslopp. Målrakan på banan i Hudiksvall mäter blott 161 meter och under veckan gäller det för spelarna att räkna ut vilka hästar som spetsar och har tätkänning när upploppet nalkas.

Häst i omgången med högst startpoäng: 3 Milligan’s School (V75-6), 15.925 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 9 Minessa (V75-4), 304 poäng

Startlistor till lördagens V75-omgång.

V75-1 – klass I, 2.140 meter

Ett öppet lopp inleder. 1 Martin Tooma har bra spetschans och står perfekt inne penningmässigt. Värst emot är troligen 6 Helios di Quattro som gjort två bra insatser från svåra spår. Tyske 2 Naheed har vunnit åtta av tio starter och är obesegrad efter två lopp hos Oscar Berglund. Även om femåringen är färsk i klassen borde han duga. 5 Västerbo Pokerface har vunnit två lopp i lite enklare omgivningar och verkar på gång. Duger i klassen gör även 10 Egne Eros, 11 Algot Zonett och 12 Galileo Am.

V75-2 – Diamantstoet, 2.140 meter

14 Unique Juni har bra form även resultatraden visar något annat. Hon var senast tapper i dödens i Sto-EM och normalt ska hästen gå framåt med loppet i kroppen. Sjuåringen tål att göra jobbet själv, men det är inte givet att hon vinner med tanke på dubbla tillägg och många att runda. Värst emot är 7 Ies Elisabet. Hon gav ett fint intryck näst senast och gången efter blev det för jobbig inledning i ett uttagningslopp till Derbystoet. Peter Untersteiner skickar en häst till Hagmyren, 10 Princess S.W, som körs av Stefan Persson. 4 Marble Arch duger och 1 B.W.T.Devil kan leda länge.

V75-3 – klass II, 2.140 meter autostart

I lägsta klassen ser en trio ut att höja sig; 4 Brunello Hall, 5 Mellby Helios och 7 One Kind Of Art. Den sistnämnde har tre segrar och ett galoppmisslyckande efter fyra starter hos Timo Nurmos.

V75-4 – DubbelCupen (final), 2.140 meter

Lördagens kallblodslopp känns öppet och går det säkerligen att hitta fynd. 4 Spikfaks har bra form och vunnit fyra av fem starter på svensk mark. 6 Nordby Elde var mycket bra vid segern senast och nära att vinna efter starkt slutvarv gången innan.

V75-5 – bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

4 Merritt var kalasfin vid seger i bronsdivisionen för två veckor sedan. Hästen är kvar i klassen och full väg är normalt ingen nackdel. 6 Anything For You står på tur för en seger efter två mersmakande andraplatser 12 Pleasure For Cash är troligen bästa hästen. Han fick en omöjlig resa bakom Merritt senast och kan runda samtliga. 2 Valiant Dream vann klass I-final under Elitloppshelgen. Efter den fullträffen har han segrat i två av fem försök i ny regi och nu är den finske hästen åter på svensk mark. 1 Kalashnikov är formstark och gynnad av lite längre distans.

V75-6 – gulddivisionen, 1.640 meter autostart

Det blev en trevlig upplaga av E.J:s Guldsko och den stora vinnaren i spårlottningen är 2 Antonio Tabac, som har bra spetschans. Färske vinnaren av Sundsvall Open Trot, 3 Milligan’s School, är såklart given. Likaså snabbe femåringen 6 Missle Hill, som vann Jubileumspokalen efter vass spurt. Yrvädret 4 Very Kronos testar kort distans för första gången.

V75-7 – silverdivisionen, 2.640 meter autostart

Efter lång och trogen tjänst i näst högsta klassen har 4 Heading Reference belönats med ett bra spår och dessutom är lång distans ett plus. 6 Vagabond Bi var duktig femma i Sundsvall Open Trot och droppar tillbaka till rätt klass. 7 Sir Henry P.Hill och 5 Coogan slutade etta och tvåa i silverförsöket på Bergsåker för två veckor sedan. Båda räknas på nytt. Hemmahoppet 2 Doctor Doxey Zenz har styrka som räcker långt.

Pär Gustafsson på twitter:

@EmilPerssn Axevalla?
@PrGustafsson - 16 feb 2019
Lördag den 26 maj testar man 14.30-start på V75. Blir intressant att se om det kommer mycket folk och ser tävlingarna på plats.
@PrGustafsson - 18 maj 2018
@PrGustafsson - 13 maj 2017
U.S.Male E.P. startar i V75-3 på lördag. Tränas i Norge och där heter han U.S. Male E.P. Född i Danmark - U S Male E P Logik?
@PrGustafsson - 24 apr 2017
Fokustema
Krönika
Läs senare

Mellby Free gjorde som Krossed Out

Jägersro bjöd på finfin sport idag som uppladdning inför morgondagens Derby-tävlingar. Mellby Free satte killarna på plats, Harran Boko trivs på hemmaplan och Exclusive Matter höll undan trots press i omgångar.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mellby Free och Björn Goop tror vi spårar hem Stoeliten. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Mellby Free och Björn Goop tror vi spårar hem Stoeliten. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Björn Goops toppsto Mellby Free (e. Muscle Hill) öppnade snabbt till ledningen i Birger Bengtssons Minne och väl i spets kunde killarna inte hota sexåringen på nya rekordet 1.10,1a/1.640 meter. Hon kommer förmodligen att laddas mot Sto-SM, som körs på Åby lördag den 10 oktober med en halv miljoner kronor i förstapris. Kan det månne bli ett revanschmöte mot Conrads Rödluvan, som vann EM för ston på Solvalla i augusti?

Birger Bengtssons Minne har körts sedan 1988 och blott ett sto har toppat tidigare. 1999 segrade Krossed Out och Stig H Johansson på 1.13,9 och det året handlade det om 2.640 meter autostart.

***

Hans Crebas. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Hans Crebas är i ropet för dagen och det med rätta. Belgienfödde Lucky Base (e. Akjas Funnymaker) har tjänat snabba pengar i sommar, men femåringen bär dessa utan bekymmer och idag var hästen smått överlägsen på 1.12,8/2.140 meter i bronsdivisionen. Axevallatränaren är avstängd och lånade ut tömmarna till Kevin Oscarsson.

***

Loes (e. Up And Quick) var dagens största V75-skräll. I händerna på Carl Johan Jepsson spetsade fyraåringen hem försöket i Diamantstoet på 1.14,2/2.140 meter.
– Skönt att det gick vägen! Det verkar bara ha varit jag som trodde på det här. Loes har mött tuffa hästar och vi har haft tankar om att hon skulle kunna duga mot de bästa. Jag tycker att det såg bra ut under vägen och jag förstod att ”Calle” ville köra i spets, sade Axevallatränaren Eric Martinsson efter årets första V75-triumf.

***

Stall Kolgjini brukar ha hästarna i ordning den här helgen. Toppstammade Upper Face (e. Trixton-Lisa America) räckte inte i Derbykval och nu svarade hästen för en mindre skräll på 1.12,6a/1.640 meter i lägsta klassen.

***

Omsättningen i dagens jackpotomgång landade på 132 miljoner kronor och en bidragande anledning till de fina siffrorna var fulla och jämna fält. På Bergsåker förra veckan var omgången inte lika kittlande och trots lönehelg och något mer större jackpot (35 miljoner mot dagens 33) var V75-omsättningen drygt tio miljoner lägre. Spelsiffrorna i dessa coronatider har varit bra och det är viktigt att det är intressanta lopp på de stora spelformerna om den positiva (spel)trenden ska hålla i sig.

***

Nog om lördagen – nu laddar vi för söndagens Derbytävlingar.

Rackham och Christoffer Eriksson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Lördagens Topp 3

  1. Johan Untersteiner hade tre hästar i klass I-försöket, men han är avstängd och fick snällt se loppet från sidan. Halmstadtränaren hade inte fuskat med träningen med fyraårige Exclusive Matter (e. Explosive Matter), som var mycket bra från spets på 1.12,7a/2.640 meter.
    Jag tycker att jag hade tre fina hästar och det kändes lite ovant att stå på sidan. Exclusive Matter kom smidigt till ledningen, men sedan blev det körning på körning. Det blev tufft och jag började kolla var mina andra hästar satt”, kommenterade Untersteiner.
  2. Christoffer Eriksson, som körde nämnde Exclusive Matter, testade i Derby-kval med egentränade Love You-fuxen Rackham och där var hästen tapper fyra efter offensivt upplägg. Nu blev det ingen final och istället fick hästen gå ut i en spårtrappa. Fyraåringen hade många att runda, men han gynnades  av högt tempo och avgjorde säkert på starka 1.12,3a/2.140 meter.
  3. Spetsstriden i silverförsöket var oviss på förhand, men när det var allvar drog Harran Boko (e. Maharajah) till ledningen och väl i pik var det spel mot ett mål. Sexåringen trivs extra bra i tätpositionen och nu vann Stall Lugauers häst med krafter kvar på 1.11,7a/2.140 meter.
    En femstjärnig insats”, sade Marc Elias.
Fakta

V75-resultat 5 september 2020

Rätt rad: 2-3-13-6-7-5-4
Sju rätt: 1.455.652 kronor
Sex rätt: 4.220 kronor
Fem rätt: 281 kronor
Omsättning: 131.940.751 kronor

Expandera

Pär Gustafsson på twitter:

@EmilPerssn Axevalla?
@PrGustafsson - 16 feb 2019
Lördag den 26 maj testar man 14.30-start på V75. Blir intressant att se om det kommer mycket folk och ser tävlingarna på plats.
@PrGustafsson - 18 maj 2018
@PrGustafsson - 13 maj 2017
U.S.Male E.P. startar i V75-3 på lördag. Tränas i Norge och där heter han U.S. Male E.P. Född i Danmark - U S Male E P Logik?
@PrGustafsson - 24 apr 2017
Fokustema
Krönika
Läs senare

Tidiga tankar: Öppet, jackpot och hausse på Derbyhästar

Derbyhelgen på Jägersro stundar.
Lördagen bjuder på en jackpotkryddad V75-omgång som kittlar på förhand.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Racing Mange och Joakim Lövgren har perfekta förutsättningar i högsta klassen, men hur är det med formen? Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Racing Mange och Joakim Lövgren har perfekta förutsättningar i högsta klassen, men hur är det med formen? Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Om det har varit ihåliga V75-omgångar på sistone så är det klart mer spännande på Jägersro på lördag. Det är fulla fält och två avdelningar med 15 hästar i. Femrättspotten frös inne på Bergsåker den gångna helgen och 31.782.944 kronor har flyttats över till lördagens sjurättspott, vilket såklart gör omgången ännu mer intressant.

Den här lördagen varje år blir det alltid ”skrik” på fyraåringar som varit nära eller gjort bra insatser i Derbyförsöken. 2020 lär inte bli något undantag. Hemmahästen Booze (V75-7) fick aldrig fritt i sitt uttagningslopp och var mycket nära en finalbiljett med krafter i behåll. Nu får han istället gå ut i klass I-försöket och han lär dra streck…

Häst i omgången med högst startpoäng: 7 Mellby Free (V75-5), 6.705 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 12 Dynamite Life (V75-4), 664 poäng

Startlistor till lördagens V75-omgång.

V75-1 – bronsdivisionen, 2.140 meter

3 Nero Maximus har bra kunnande för klassen och fina förutsättningar. Femåringen avslutade bra i comebacken och är en tänkbar spik. 9 Dortmund, höll bra efter offensivt upplägg i Sverigedebuten, och 11 Armour As är tidiga vid gardering. Pass upp även för 8 Kennedy. 2 Lucky Base har presterat starkt över längre distanser i sommar och får ny körsven.

V75-2 – klass II, 1.640 meter autostart

2 Awesome Kronos fullföljde godkänt från femte ytter senast och spetsläge över sprinterdistans är klara plusfaktorer. Hästens tre vinster har kommit från ledningen och han har bara förlorat vid ett tillfälle från tätpositionen (slutade tvåa). 3 Upper Face räckte inte i Derbykval senast och nu står han perfekt inne i lägsta klassen. 11 Oscar L.A. har fart för att fälla allt vid överpace.

V75-3 – spårtrappa, 2.140 meter autostart

13 Rackham har fin kapacitet och hade inte gjort bort sig i söndagens Derbyfinal, men istället får han gå ut i den här spårtrappan och bricka 13 är inte helt iskallt. Fuxen tål att göra jobbet själv och har vettig segerchans. 14 Zenzero Jet är fartfylld och obesegrad efter två lopp med Örjan Kihlström. Favorit blir troligen 6 Royce Rolls, som var strålande på 1.10,8ak i senaste starten. 2 Kadabra Bolets kommer att leda länge och 5 Kapten Kidd är på gång efter två lopp hos Robert Bergh.

V75-4 – Diamantstoet, 2.140 meter

Ytterligare ett öppet lopp. Readly Express lillasyster 7 Laleh Pellini är bra när hon sköter sig, men hon har felat i tre av de fem senaste loppen. Tidigare i somras galopperade hästen bort en försöksseger till Stochampionatet och penningmässigt står hon billigt inne. 1 Four Fifty har höjt sig hos Robert Bergh och 10 Darah Bibo och 14 Waiting Hill Hall har tidig bud från tillägg. 15 Rock My Dreams vann på bra sätt i slutet av juli och Josef Franzls hästar har som bekant gått starkt på svensk mark.

V75-5 – gulddivisionen, 1.640 meter autostart

1 Racing Mange har fina förutsättningar, men han gav sig från ledningen i Tingsryd senast och bör garderas. 2 Esprit Sisu är inte gynnad av sprinterdistans, men har bra spår för första gången på länge. Spurtstarke 6 Generaal Bianco har fin form och 7 Mellby Free duger även mot hingstarna.

V75-6 – silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Harran Boko och Simon Mitman. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

5 Harran Boko var mycket fin på barfotabalans näst senast och gången efter svarade han för ett klart godkänt lopp bakifrån. Nu är han gynnad av framspår och hemmaplan och från spets är det toppchans, men det är bra nivå det här silverförsöket. 2 Giant Shadow har perfekt läge, men han har varit struken för pågående veterinärbehandling efter senast och det är visst frågetecken för formen. 4 Adde S.H. går upp i klass och står på tur för seger. Roger Walmann har en formstark duo i 6 Urban Kronos och 11 Southwind Hydro. Även Joakim Lövgrens hästar 3 Staro Leonardo och 7 Sevilla hävdar sig i silverdivisionen.

V75-7 – klass I, 2.640 meter autostart

12 Newport Beach har sex raka segrar och kommer från imponerade seger i klass II-finalen. Hästen hävdar sig även bra i näst lägsta klassen, men från spår tolv är han såklart sårbar. 10 Booze var nära att knipa en finalbiljett i Derbyt, men han fick nöja sig med tredjeplatsen med krafter kvar och han kan få utdelning på formen. 2 Hurricane Silas blir farlig om han hittar till ledningen. 5 Mellby Granat står perfekt inne penningmässigt och Johan Untersteiner har en trio i 3 Quick Lane, 4 Exclusive Matter och 7 Kick The Dust Ås.

Pär Gustafsson på twitter:

@EmilPerssn Axevalla?
@PrGustafsson - 16 feb 2019
Lördag den 26 maj testar man 14.30-start på V75. Blir intressant att se om det kommer mycket folk och ser tävlingarna på plats.
@PrGustafsson - 18 maj 2018
@PrGustafsson - 13 maj 2017
U.S.Male E.P. startar i V75-3 på lördag. Tränas i Norge och där heter han U.S. Male E.P. Född i Danmark - U S Male E P Logik?
@PrGustafsson - 24 apr 2017