Fokustema
V86 Solvalla/Jägersro
Läs senare

Larsen kontrollerade med Secret Mission

Secret Mission och Peter Untersteiner-lärlingen Henriette Larsen är ett skönt par. De har V75-seger från i somras tillsammans och nu blev det seger i Hästägarekannan på Jägersro.
Av
Lars G Dahlgren
Foto: Magnus Strömsten/ALN
Foto: Magnus Strömsten/ALN

Henriette placerade USA-importen Secret Mission (e. Muscles Yankee – Dancing Filly) utvändigt om ledaren. I slutkurvan hade den Jonny Mårtensson-tränade åttaåringen kopplat greppet och i det läget var Dizzy River i Secret Missions rygg det allvarligaste hotet mot segern även om favoriten Sevilla kom i tredjespår efter att ha fått en bra resa. Henriette förivrade sig inte med att köra undan utan såg till att Johan Untersteiner inte fick luckan med Dizzy River och sedan svarade Secret Mission säkert in i mål på 1.12,7a/2.140.

Fakta

Spelfakta

Rätt V86-rad:
3–2–13–2–3–1–6–1
Utdelning:
Åtta rätt: jackpot
Sju rätt: 35.921 kr
Sex rätt: 1.534 kr
Omsättning: 23.269.470 kr

Expandera

Arapaho Ghostdance (e. Raja Mirchi – Tiberina) stod svårt till med startspår i tredje ledet i det som heter Generationsduellen där fäder möter söner. Femåringen rundade hela fältet i tredjespår på slutvarvet för Adrian Kolgjini och på mållinjen knäppte Arapaho Ghostdance på 1.13,6a/2.140 den ledande Franklin Face, körd av Adrians lillebror Dante.

Nanetta Hill (e. Muscle Hill) var ute efter sjätte raka segern i ett fyraåringslopp för ston, men ledande Conrad Lugauer-tränade Ivana Boko (e. Kadabra – Alexis Boko) vägrade ge sig i ledningen för Marc Elias och var starkast sista 100 meterna på 1.13,4a/2.140. Samma stalls treåring Ornello (e. Love You – Ornellaia) vann tidigare under kvällen lärlingsloppet på 1.13.5a/1.640.

Camilla Jonasson-tränade Carozzo (e. Igor November – Mozzarella Ås) vann också på Jägersro på för klassen upp till 200.000 kronor bra tid: 1.12,7a/2.140, körd av Christoffer Eriksson.

På Solvalla kördes ett lopp av silverdivisionskaraktär. Ebony Boko (e. Chocolatier – Favor Baby) fick bestämma i ledningen för Oskar J Andersson och den Jörgen Westholm-tränade åttaåringen vann säkert på 1.12,9a/2.140

 

 

Fokustema
Travgala
Läs senare

Amatörer gjorde rent hus

Amatörlicensinnehavare gjorde rent hus på Danneros travgala i lördags.
Av
Lars G Dahlgren

Alla priser, både för fyrbenta och tvåbenta, gick till amatörer. Elisabeth Lundholm har de hästar som korades till banans främsta varmblodet både bland yngre och äldre, Soul Tan och Everest Sisu, och utsågs också till Årets tränare.

Dannero var ensam bana att ha travgala ihelgen som gick men till helgen åker skokrämen till dansskorna fram på desto fler ställen: Axevalla, Färjestad, Halmstad, Jägersro, Kalmar och Åby.

Pristagarna

Årets häst och äldre varmblod: Everest Sisu (e Muscle Hil – Verify) – Elisabeth Lundholm (a)
Årets yngre varmblod: Soul Tan (e. Maharajah – Waikiki Woman) – Elisabeth Lundholm (a)
Årets yngre kallblod: Hibovalle (e. Järvsöviking – Siva) – Lennart Wedin (a)
Årets äldre kallblod: Husnäs Elving (e. Månprinsen A.M. – Nylands Xenia) – Håkan Norman (a)
Årets sto: Torpa Olea (e. Skaffer Brunen – Riska Lill) – Lars Selin (a)
Årets montépris: Igor Sånna (e. Make It Happen – Xmas Hornline) och Lena Fritz – Fredrik Lundgren (a)
Årets tränare: Elisabeth Lundholm (a)
Årets kusk: Ingvar Nyberg (a)
Årets ponnyekipage kategori A: Månstorpsspaderdam – Maja Olofsson
Årets ponnyekipage kategori B: Shokota – Stella Edin

Fokustema
Italien
Läs senare

Corona-virus stoppar travtävlingar

Igår ställde La Maura-banan i Milano in sina tävlingar på grund av corona-virus och nu gör Padova samma sak den 26 februari.
Av
Claes Freidenvall

Fyra travbanor höll däremot tävlingar i pastans land igår – Bologna, Florens, Foggia och Neapel – och idag tävlar Albenga, Follonica och Taranto.

Mest oroligt i Italien är det i Lombardiet – läs Milano – och Veneto, vilket bland annat gjort att de två sista dagarna av karnevalen i Venedig ställts in på grund av virusutbrottet.

Enligt svt.se har utbrottet hittills lett till 79 konstaterade fall av smitta och två dödsfall. Flest smittade – 39 stycken – har upptäckts i regionen Lombardiet, där alltså travbanan La Maura finns placerad.

Fokustema
Hingstligan 17-23 februari 2020
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

22-åring i topp

Scarlet Knight fyllde 22 år vid årsskiftet, men det hindrar inte den forne Hambletonian-vinnaren att fortsatt fira framgångar som avelshingst. Förra veckan kunde han räkna in sex ettor på svenska travbanor.
Av
Claes Freidenvall
Scarlet Knight var pappa till sex vinnare förra veckan. Foto: stalltz.se
Scarlet Knight var pappa till sex vinnare förra veckan. Foto: stalltz.se

Ett andrapris och fyra tredjeplatser ståtar Scarlet Knight med i den svenska championligan för avelshingstar. Redan 2012 var han tvåa (efter Love You) och Pine Chip-sonen är still going strong vid 22 års ålder.

Fakta

Förra veckans toppar:

Sex segrar:

Scarlet Knight

Fem segrar:

Love You
S.J.’s Caviar

Fyra segrar:

Zola Boko

Tre segrar:

Maharajah
Muscle Hill
Quite Easy
Super Photo Kosmos

Fotnot: gäller 17-23 februari 2020.

Expandera

Förra veckan slog han till med sex vinnare och det toppade han på. I hans segerbukett ingick Body Contact, Nappa Scar, Panamera, Puccini, Secondary Stall och Velegance.

Sexlingen innebar att Scarlet Knight gick upp i delad topp i hingstligan tillsammans med Maharajah. Båda hingstarna har 31 vinnare i Sverige per den 23 februari 2020.

Bakom Maharajah och Scarlet Knight skuggar Love You med 29 vinster och han kunde räkna in fem vinnare förra veckan och lika många ettor hade S.J.’s Caviar.

Segerrikaste avelshingstar 2020
Namn
StarterSegrar
Maharajah
19831
Scarlet Knight
28231
Love You
20729
Ready Cash
11725
Dream Vacation
19321
Quite Easy
13521
S.J.'s Caviar
15620
Super Photo Kosmos
16420
Muscle Hill
20119
Andover Hall
9518
Pastor Stephen
16018