Fokustema
Lindesberg
Läs senare

Lekande lätt från spets

Bubble Effe gav inte sina motståndare skuggan av en chans i Bergslagsloppet på Fornaboda ikväll sedan Alessandro Gocciadoro försvarat innerspåret och kört ett tempomässigt perfekt lopp för att inte bjuda in konkurrenterna.
Av
Claes Freidenvall
Alessandro Gocciadoro startar sex hästar under onsdagens tävlingar på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro startar sex hästar under onsdagens tävlingar på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

– Innerspåret passade oss eftersom hästen är väldigt startsnabb. Det blev enkelt och det var aldrig några problem, kommenterade Alessandro Gocciadoro vinsten i vinnarcirkeln.

Efter ha öppnat första 500 meterna på 1.10,4 passerades kilometern på 1.11,4. Det är förstås vardagsmat för en häst av Bubble Effes (e. Nesta Effe-New York Effe) kaliber när han tog en friplåt till Årjängs Stora Sprinterlopp nästa lördag med en gäspning.

Bubble Effe vann Bergslagsloppet ikväll i Lindesberg. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

– Nu har jag två hästar i det loppet och både Bubble Effe och Vernissage Grif kommer att starta där.

Vinnartiden skrevs till 1.10,9a/1.640 meter och förstapriset uppgick till 125.000 kronor i Bergslagsloppet.

Finskägd sedan förra veckan

Sedan förra veckan ägs Bubble Effe av den finske storhästägaren Reima Kuisla, har den finska tidningen Hevosurheilu berättat om. Där säger den nyblivna ägaren Kuisla bland annat:

– Efter starten i Lindesberg kommer hästen till Finland. Vi ska gå igenom Bubble Effe med veterinär. Jag tror att det här kan vara en lämplig häst för exempelvis S:t Michel-Ajo.

Obesegrad i tre starter

Jimmi Ehlers har en talangfull travare i Deeply Express (e. Readly Express-Lady Eowyn) och i Fornabodas Treåringspris var han bara bäst i ett sprinterlopp.

Deeply Express och Jimmi Ehlers vid en tidigare seger. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Efter ha inlett i dödens övertogs ledningen efter 600 meter och sedan var det spel mot ett mål på nya rekordet 1.13,0a/1.640 meter. Tre starter har utmynnat i lika många segrar. Kvällens triumf var värd 60.000 kronor och han fördubblade därmed sin prissumma.

– Det är en bit till de bästa treåringarna och jag ska inte säga för mycket, men det kan bli riktigt bra häst. Idag gick han inte i botten, sade Jimmi Ehlers i vinnarcirkeln.

Tredje försöksvinsten i bronsdivisionen

I ett försök i bronsdivisionen hittade Örjan Kihlström till spets dryga två varv från mål med Bugatti Miles (e. Djali Boko-Meaning Broline) och väl i tät blev det rena gåsmarschen för Daniel Redéns travare.

– Det var länge sedan det löste det sig så fint som det gjorde för Bugatti Miles ikväll. Normalt brukar han få göra lite jobb själv, men kunde springa undan på lätta fötter, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Efter att Örjan fått bestämma i täten – första 2.000 meterna passerades på 1.16,3 – blev det desto bättre fart över sista bortre långsidan. Sista halvvarvet travade Bugatti Miles på snabba 1.09,5.

– Vi fick sköta tempot själva och det blev väldigt lagom och ett fint lopp, vilket förstås var skönt för Bugatti Miles, fortsatte Kihlström efter vinsten på 1.14,8a/2.640 meter.

För Bugatti Miles var det tredje rikstototriumfen i bronsdivisionen under 2022 efter tidigare vunnit på Bergsåker den 2 april och på Umåker den 14 maj.