Fokustema
Hagmyren
Läs senare

Lekstuga för Bäcklös Uriel

Bäcklös Uriel hade uppvisning i Sleipners Elitlopp på Hagmyren idag när han hade lekstuga från ledningen för Mats E Djuse.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Bäcklös Uriel vinner för Mats E Djuse.
Bäcklös Uriel vinner för Mats E Djuse.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

– Bäcklös Uriel har ett väldigt bra vapen och det är att han är snabb ut bakom bilen, sade Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

Ledningen togs efter drygt 100 meter och första 500 meterna öppnades på 1.18,6, men sedan drog Djuse ner på farten och varvet passerades på 1.19,9. Ut på sista bortre långsidan skärpte Djuse tempot framme i täten och Bäcklös Uriel (e. Smedheim Solan-Bäcklös Amalia) gav inte motståndarna skuggan av en chans på 1.20,1a/1.640 meter när han hämtade hem 100.000 kronor.

– Det var inte lika snabba förutsättningar idag som i Bollnäs i förra starten. Då körde vi för en fin tid, men det går inte att göra det varje gång. Han var väldigt bra idag också och jag hoppas han kan vara på den här nivån en lång tid framöver, fortsatte Djuse.

Ohotad från spets

I Sleipners Fyraåringslopp där Jan-Olov Persson hade sju av åtta startande travare fick Juni Blixt (e. Tekno Odin-Juni Fax) lägga en ordentlig speed för att komma till täten efter drygt 400 meter. Första halvvarvet passerades på 1.22,2, men sedan kunde Jorma Kontio dra ner ordentligt på farten och första kilometern klockades till 1.28,1.

På upploppet var Juni Blixt ohotad på 1.26,3a/2.140 meter efter 1.24,2 sista kilometern och belöningen var 100.000 kronor. Fjolårets Kriterievinnare Brolin (e. Lome Brage) satt fastlåst i rygg på ledaren som tvåa och delade andraplatsen med Björs Balder (e. Smedheim Solan), vilken gjorde sitt jobb i dödens.

– En riktig topphäst och det gick fort sista 300 meterna, sade Jorma Kontio efter segern.

”Kan duga mot de allra bästa”

I Järvsöfaks Minne imponerade norskfödde Brenne Odin (e. Moe Odin-Brenne Järva) stort när han spurtade till vinst för Åsbjörn Tengsareid. Rygg ledaren byttes ut mot andra utvändigt 1.600 kvar, men det höll på att bli en riktig fälla när det fylldes på i tredjespår – läs Dellenit och Holter Odin – ut på sista bortre långsidan.

I sista sväng kom luckan och efter en stark avslutning kunde Brenne Odin plocka ner Holter Odin (1.22 sista 500) i god tid före mål på 1.23,5a/2.140 meter. Triumfen i Järvsfaks Minne för fem- och sexåringar var värd 150.000 kronor.

– Jens Kristian (Brenne) har fått honom i toppform. Jag körde väldigt fort runt sista sväng och de är en häst som kan duga mot de allra bästa. Han har den potentialen, sade Åsbjörn Tengsareid efter 14:e segern i karriären.