Fokustema
V75 Gävle
Läs senare

Lekstuga för Click Bait

Ledningen var segermelodin för Click Bait och Per Lennartsson i Prins Daniels lopp på Gävletravet idag.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Stefan Melander-tränade Click Bait. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Stefan Melander-tränade Click Bait. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

– Som han visade upp sig är han verkligen värd en plats i Elitloppet. Vad jag förstod innan loppet var att Stefan Melander var väldigt tydlig med att Click Bait var i form, sade Per Lennartsson till ATG live.

Fakta

Elitloppshästarna 2022

Nu återstår endast en plats i Elitloppet och den blir officiell imorgon efter Click Baits vinst idag.

Inbjudna hästar:

Namn – Tränare

 • Admiral As – Reijo Liljendahl
 • Brother Bill – Timo Nurmos
 • Click Bait – Stefan Melander
 • Coktstile – Erik Bondo
 • Don Fanucci Zet – Daniel Redén
 • Etonnant – Richard Westerink
 • Extreme – Steen Juul
 • Hail Mary – Daniel Redén
 • Mister F Daag – Paul Hagoort
 • Perfetto – Dagfin Henriksen
 • Snowstorm Hanover – Daniel Redén
 • Vernissage Grif – Alessandro Gocciadoro
 • Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro
 • Who's Who – Pasi Aikio
 • Önas Prince – Per Nordström
Expandera

Click Bait (e. Cantab Hall-Fun At Parties) tog tidigt hand om ledningen och därifrån hade han lekstuga. På upploppet dansade sexåringen undan i 1.08-fart och landade på 1.10,5a/1.609 meter.

– Visst har Click Bait känts fin tidigare, men idag var det en helt annan dimension. Allting fungerade och han var fruktansvärt bra. Ett makalöst lopp från hans sida och det kändes som han kunde gått 300 meter till, fortsatte Per Lennartsson i Gävletravets vinnarcirkel.

Som inte var helt nöjd med att han lovat bort sig till Admiral As i Elitloppet nästa söndag.

– Jag har dåliga vibbar att lämna ifrån mig Click Bait i Elitloppet, men samtidigt har jag lovat att köra Admiral As, suckade Per Lennartsson.

Dubbelseger för Stenströmer

Ulf Stenströmer. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Ulf Stenströmer dubblade med Philip Consulting HB:s duo Calamari (e. Maharajah-Malabara) och Borups Tornado (e. Maharajah-Lady Lindy Lane) i ett klass II-lopp respektive bronsdivisionen.

– Det var nog några år sedan jag vann två V75-lopp samma dag och jag får tacka Leif Bengtsson, som valt att satsa på mig, sade Ulf Stenströmer.

Calamari och Ulf Ohlsson tog sats ute i tredjespår 600 kvar och hade inga större problem att plocka ner tappre Icouldbetheone (tredjespår och dödens) mitt på upploppet på nya rekordet 1.11,5a/1.640 meter.

– Han har inte den rätta tekniken, men det kommer bli bättre när han får arbeta mer i sanden. En grym häst med en jäkla inställning, sade tränaren Ulf Stenströmer.

”Mycket var vunnet då”

För Borups Tornado var det spets som gällde trots spår åtta bakom bilen.

– Jag trodde inte att jag skulle komma till ledningen, men blev släppt till spets. Mycket var vunnet då, men Borups Tornado var samtidigt fantastiskt fin, sade Ulf Ohlsson.

Storfavoriten Epimetheus travade ute i tredjespår sista 800 meterna och avslutade under 1.11 sista varvet, men kunde aldrig få slag på Borups Tornado som kom hem på 1.12,4a/2.140 meter.

***

I övrigt noteras att…

Kia Ora (e. Maharajah-Emily Moon) svarade för en ren styrkedemonstration i ett försök i Diamantstoet. Marcus Lilius var snabbt framme i dödens från tillägg och därifrån knäckte det Oskar Kylin Blom-tränade stoet ledande Eliza Turf i sista kurvan och vann sedan enkelt på 1.12,9/2.160 meter – nytt banrekord för femåriga ston.

– En fruktansvärd prestation. Jag vann mycket enklare än vad det kanske såg ut från sidan, kommenterade Marcus Lilius triumfen efter hans första vinst på V75-kupongen.

Mellby Joker (e. Muscle Hill-Mellby Amulett) hade lekstuga från ledningen i ett klass I-försök för Daniel Wäjersten och ser ut att kunna vara med i större sammanhang framöver. Efter ha fått öppna första 2.000 meterna på 1.14,3 sade duon tack-och-adjö i sista sväng. Wäjerstens häst kom hem på nya banrekordet för fyraåriga hingstar/valacker 1.13,4a/2.640 meter.

– En jättefin häst som gjorde en väldigt bra prestation, sade Daniel Wäjersten.

…Björn Goop kom enkelt till ledningen med Sam the Man (e. Wishing Stone-Celebrity Karma) i ett försök i silverdivisionen. Därifrån vann den sjuårige valacken säkert efter ha travat drygt 1.10 sista 700 meterna.

– Han fick bevisa färgen efter ha fått hårt tryck, sade Björn Goop efter vinsten.

Fakta

V75-resultat

Rätt rad:

7-12-5-10-4-2-8

Utdelning:

Sju rätt: 26.919 kr
Sex rätt: 197 kr
Fem rätt: 26 kr

Omsättning: 105.550.656 kr
Antal system: 1.344.472 st

Expandera

…tredjespår sista rundan i Gunnar Wallbergs Minne inte hade någon betydelse för Anders Wallins Ulvsåsen (e. Åsajerven-Ulvsås Anna) och Per Linderoth när han avgjorde till seger på upploppet

– En undantagshäst som det nästan ställs orimliga krav på, men han visar hur tuff han är. Helt annat än en kuskseger idag, sade Per Linderoth.

…en toppspurt över upploppet hjälpte inte för Stjärnblomster i Mofaksans lopp. Ledande Grude Tilla (e. Norheim Svarten-Toronia) satte stopp för Jan-Olov Perssons segerplaner.

– På förhand trodde jag att vi skulle kunna ge Stjärnblomster en match och jag fick också första varvet dit jag ville, sade Jörgen Westholm.

Stjärnblomster lyckades inte ta sin elfte raka seger, men visade fortsatt toppform efter 1.21,8 sista kilometern.

…Timo Nurmos-tränade Bentley Gar (e. Varenne-Noriana Rosso) hade uppvisning från spets i ett försök i Maharajahs stoserie. Örjan Kihlström satt och kyrkåte över upploppet på nytt banrekord för utländska femåriga ston på 1.12,3a/2.140 meter.

– Det var bara att åka med. Hästen har väldigt lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet, sade Örjan Kihlström.