Fokustema
Åmål
Läs senare

Lekte från dödens

Johan A Nilsson satt sig lugn utvändigt om Gretzky B.R. i Torsten Janssons Minne när han inte fick ledningen med Lucifer Lane och därifrån finåkte han till seger över upploppet.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Lucifer Lane och Johan A Nilsson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Lucifer Lane och Johan A Nilsson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Lucifer Lane kändes hur stark som helst idag, sade Johan A Nilsson i vinnarcirkeln.

Magnus Teien Gundersen tog hand om täten med Gretzky B.R. och han var intresserad av att släppa ifrån sig ledningen och det uppfattade också Johan Nilsson på ett tidigt stadium.

– Det var körning mellan Gretzky B.R. och Audrey Effe och jag ville se lite hur det utvecklade sig och skulle Björn (Goop) hinna före ville jag vara framme och försöka överta. Men det var bara och ge upp och ta plan B.

Ökade farten

Efter 1.10 första 500 meterna fick Magnus Teien Gundersen dämpa farten till 1.14,1 första rundan och då var förstås mycket vunnet. Men det var inget som bekymrade Johan A Nilsson. Runt sista sväng satt han på leken och satt in slutstöten på upploppet och Infinitif-sonen avgjorde enkelt på 1.12,7a/2.080 meter efter avslutat sista varvet på 1.10,5.

– Jag hade på känn att det kanske skulle bli långsamt förstavarv om jag satt mig utvändigt och så blev det också. Sedan ökade vi farten successivt.

Vinsten var värd 60.000 kronor och det var andra raka triumfen för Lucifer Lane i Torsten Janssons Minne. Vad nästa start blir för Lucifer Lane är inte bestämt.

– Men det skulle vara roligt att prova Årjängs Stora Sprinterlopp.

Enkelt från spets

Ett klass II-försöks höll också i Åmål och Björn Goop ledde runt om med Agassi Broline (e. Trixton-Give You My Word) och var aldrig hotad någon gång på 1.13,8a/2.080 meter efter 1.12,3 sista 800 meterna.

– Han är snabb ut och duktig. Det är en häst för framtiden, sade Björn Goop.

Från rygg ledaren fick Global Virgin (e. S.J.’s Caviar-Global Legacy) fritt fram 100 kvar i ett försök i Diamantstoet och flög fram till vinst för Magnus Jakobsson.

– Vi har jobbat fyra månader för det här loppet, sade tränaren Birger Pettersson Wiik till ATG live.