Fokustema
V75 Åby 11 maj
Läs senare

Lesperanza lekte med pojkarna

MÖLNDAL. Björn Goops Lesperanza var precis så överlägsen som förväntats i lördagens silverdivision.
– För den klass hon tävlar i just nu så duger hon väldigt bra, sade Björn Goop.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Lesperanza vann silverdivisionen i lag med Björn Goop. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport
Lesperanza vann silverdivisionen i lag med Björn Goop. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport

Nu ska det sägas att Ready Cash-dottern fick ett perfekt lopp i andra utvändigt och att tempot var anständigt, men som det såg ut hade Lesperanza (e. Ready Cash) rett ut uppgiften även om hon hamnat längre bak i fältet.
När Björn Goop gav sig iväg 750 meter före mål bet det bra, men Christoffer Eriksson ökade samtidigt farthållningen med Island Life (e. Pine Chip) framme i tät. Genom slutkurvan kunde Goop vila bakom densamme och när han åter vek ut för attack in mot upploppet tog sig Lesperanza fram mot grepp. Island Life svarad med galopp i samma skede och därmed blev marginalen ner till tvåan He’s A Diffacolt (e. Muscles Yankee) dryg. Segertiden skrevs till 1.12,7a/2.640 meter.

– Det är tufft för ston att möta hingstar, men hon är tuff och gör bra lopp varje gång. Det var motvind på sista bortre långsidan och det passade oss bra att vi kom ner bakom ledaren i slutkurvan och kunde bida vår tid. Närmast väntar finalen om 14 dagar och så hoppas vi att hon ska fortsätta gå bra i sommar, men framförallt nästa vinter i Frankrike, sade Goop efter att stoet avslutat 1.09 sista 700 meterna.

1.10-tid i klass II

Johan Untersteiner fick lämna återbud till torsdagens tävlingar på Åby då han blev pappa för första gången samma dag, men till lördagens tävlingar var han åter redo.
Där ordnade Marcello Wibb (e. Raja Mirchi) karriärens första V75-seger när han tog hem klass II-försöket, trots spår tolv bakom bilen över sprinterdistans. Att Gambit Brodde (e. Infintif) öppnade i 1.08-tempo hjälpte sannerligen till att göra det hela möjligt, men det var också en rejäl 700 metersrepa hästen gick från fjärde utvändigt efter att Johan Untersteiner funnit helt rätt ryggar  på vägen fram.
– Idag fick han visa att han är en riktig häst. Vi har varit besvikna på resultaten och han svek på V75 tidigare i år, men idag vände det. Barfotakörningen gjorde sitt till, men tidigare har han inte varit mogen för det utan tävlat med fyra järnskor, sade Johan Untersteiner.

”Travet fungerade bättre”

Peter Untersteiner ville inte vara sämre utan var likaså i segertagen. Från ledningen hela Pastor Power (e. Pastor Stephen) hela vägen i bronsdivisionen trots att Marvelous (e. Muscle Hill) fick ett perfekt lopp i rygg.
– Spår sex i voltstart var mitt enda, bra startspår idag och jag förstod att vi skulle kunna ha bra chans om vi nådde ledningen. Hästen har gått bra i skymundan på sistone och vunnit på V75 tidigare i år så han har visat att han är bra, sade Untersteiner.

Förra veckan var Mellby Club (e. Muscle Hill) den stora ”skrikhästen” i Orebro Intn’l ,men då stoppades han framfart direkt när det blev startgalopp. Nu var ordinarie kusk Jorma Kontio tillbaka bakom åttaåringen som han lotsade felfri hela vägen. Från femte utvändigt möjliggjordes segern i klass I då täthästarna lade ett jämnt 1.13-tempo hela vägen, något som blev för häftigt för att kunna stå emot Mellby Club som vann på 1.12,9a/2.640 meter.
– Det höga tempot passade oss och travet fungerade bättre hos hästen idag, sade Kontio.

Fokustema
Solänget
Läs senare

Borups Victory i BC-debut

Näst sista försöksomgången i Breeders Crown för tre- och fyraåringar hålls på tisdag på Solänget och det är gott om gästhästar som åker till Örnsköldsvik för att tävla om platser i semifinalerna på Solvalla den 24 oktober.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Borups Victory debuterar på tisdag för sin nye tränare Svante Båth. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Borups Victory debuterar på tisdag för sin nye tränare Svante Båth. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Robert Bergh startar bland annat sina två toppfyraåringar Fifty Cent Piece och Rome Pays Off. Den förstnämnde möter bland annat Derbyfinalisterna Henry Flyer Sisu och Readly Lavec, medan Fifty Cent Piece ställs mot två finalister i Derbystoet, Hoboken Am och Sayonara.

En intressant debut gör också treårige Borups Victory för sin nya tränare Svante Båth.

I fredags körde Svante Båth 1.15,5/1.600 meter i ett jobb inne på Solvalla, rapporteras det på stallets hemsida.

Här alla startlistorna till Solängets Breeders Crown-tävlingar på tisdag.

Fokustema
Italien
Läs senare

Åttonde tränaren för Cokstile

Elitloppsvinnaren Cokstile byter adress. Igen!
Erik Bondo blir hans åttonde tränare.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Cokstile har fått en ny tränare. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Cokstile har fått en ny tränare. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Trav-og Galopp-Nytt i Norge berättar idag att fjolårets Elitloppsvinnare Cokstile lämnar Vincenzo Gallo och skriver om alla tränarbyten som gjorts sedan hästen köptes på Klasselöpsauktionen på Bjerke som ettåring.

Dansken Erik Bondo, som varit verksam i Italien sedan 1990-talet, tar över träningen och siktet är inställt på Gran Premio della Lotteria i Neapel den 3 oktober. Bondo har inte bara fått Cokstile i träning från ägaren Renato Santese, utan också en annan Elitloppsdeltagare, Cheif Orlando.

Fokustema
Victor Gio
Läs senare

Första segrande avkomman

Peter Haughton Memorial-tvåan Victor Gio har redan haft segrande avkommor i sin första kull i Holland och hemlandet Italien, men igår fick han sin första svenskfödda vinnande tvååring.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Victor Gio vid en av sina segrar på Meadowlands. Foto Lisa Photo
Victor Gio vid en av sina segrar på Meadowlands. Foto Lisa Photo
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

I Skellefteå vann Petri Salmela-tränade Quantity of Time (e. Victor Gio-Quite A Yankee) för Ulf Ohlsson på 1.17,5/1.660 meter i Ung i Norr och kunde kvittera ut 25.000 kronor.

Victor Gio (e. Ready Cash-Ilaria Jet), 1.09,0ak/1.447.550 kr, har 24 hästar i sin första svenskfödda kull och Quantity of Time är hans enda startande avkomma.