Fokustema
Travhästägarna
Läs senare

Linn Andersson till Hästsportens Hus

Travhästägarna går på offensiven. Från 1 april anställs Linn Andersson som administratör med kontor i Hästsportens Hus på Solvalla.
Av
Ola Lernå
Linn Andersson börjar 1 april hos Travhästägarna med kontor i Hästsportens Hus. Foto Mia Törnberg
Linn Andersson börjar 1 april hos Travhästägarna med kontor i Hästsportens Hus. Foto Mia Törnberg

– Jag är så att säga en arbetande ordförande mitt i karriären. Då arbetet i Travhästägarna är väldigt tidskrävande med många möten och resor behöver vi en administratör och Linn Andersson kommer börja jobba åt oss 1 april, säger Travhästägarnas ordförande Mikael Melefors.
Bland arbetsuppgifterna finns hemsidan, stöd åt de lokala föreningarna och givetvis nyrekrytering till Travhästägarna.
– Förvisso börjar vi med ett vitt papper, men visst har vi flera tankar om hur vi vill gå framåt genom det här, säger Melefors.

En miljon i extra anslag

Pokalåret innebar att samtliga BAS-organisationer (Travhästägarna, ASVT, B-tränarnas riksförbund, Sveriges Travamatörers Riksförbund, Sleipner, Travtränarnas Riksförbund, Svenska Ponnytravförbundet, Svensk Monté och Hästskötarnas och Travlärlingarnas Riksförbund) fick ökat anslag om en miljon kronor.
– Det har förstås varit lite huggsexa om de pengarna. Vi har tidigare haft en tjänsteman anställd inom Travhästägarna och ska vi komma framåt tror vi att det här är vad som krävs, säger Melefors.
Linn Andersson är från Örebro, har krönikerat i bland annat Travronden och Sulkysport, men det senaste året har hon arbetat åt spelföretaget Legolas. Hon är flitig debattör, inte minst på sociala medier.
Nu flyttar hon in några dagar i veckan i Hästsportens Hus.
– Vi har kontor i Hästsportens Hus och det är där Linn kommer att ha sin arbetsplats, säger Melefors.

Fokustema
Bergsåker
Läs senare

E3-vinnare överlägsen i årsdebut

SUNDSVALL. Svante Båths Attraversiamo stod för en strålande årsdebut på hemmaplan innan V86-omgången ikväll.
Av
Cecilia Kristoffersson
Attraversiamo segrade direkt i årsdebuten. Foto Simon Hagen
Attraversiamo segrade direkt i årsdebuten. Foto Simon Hagen

Attraversiamo (e. Kiss Francais) kunde inte hylla upp ledningen mot Daniel Redéns Sverigedebuterande Night Rythm (e. Muscle Hill), men Örjan Kihlström valde att släppa per omgående då Erik Adielsson ställde frågan.

Varvet travades på 1.16,6 då fältets sex hästar låg på rad. Via en avslutning på 1.10,7 sista 500 landade segertiden på 1.14,5a/2.140 meter för Attraversiamo och han vann enkelt med sju längder.

– Han var hur läcker som helst idag och detta är en sådan häst man bara vill ge sig ut och köra ett till lopp med direkt då han är så fin att köra. Han springer 1.10 sista biten och bara springer och klipper med öronen, sade Erik Adielsson och Svante Båth fyllde i:

– Nu hoppas vi att han tar detta på rätt sätt och Kungapokalen är nästa mål.

Attraversiamo inledde förra året med fyra raka segrar och segrade bland annat i  långa E3-finalen och Margaretas Tidiga Unghästserie. Som tvååring var han tvåa i Svensk Uppfödningslöpning. Han har travat rekordet 1.12,1am och tjänat 2.738.500 kronor.

Tvåa blev Night Rhytm före Mikael Melefors-tränade Feminista Am (e. Muscle Hill).

Fokustema
Italien
Läs senare

Nu tävlas det i Rom igen!

Idag återupptogs travtävlingarna på Rom-banan Capannelle efter ha legat nere sedan slutet av förra året.
Av
Claes Freidenvall

Angela Caf (e. Cantab Hall-Fantastica Star) blev första vinnaren och stoet kördes till vinst av Alessandro Gocciadoro. Segertiden i Premio Apertura (€8.250) skrevs till 1.14,5a/1.640 meter och det var stoets fjärde seger i sjätte starten.

Bakgrunden till att portarna slogs igen på Capannelle-banan var att staden Rom chockhöjt hyran för La Hippogroup Roma Capannelle från 66.000 euro till 2,5 miljoner euro på årsbasis.

Nu har La Hippogroup Roma Capannelle och staden Rom kommit överens och idag öppnades det för travtävlingar igen på Capannelle efter ha varit tävlingsfritt i mer än 3,5 månader.

Fokustema
Frankrike
Läs senare

C D debutvann för Bazire

Danska toppstoet C D debuterade för Jean-Michel Bazire idag i Agen-La Garenne i Grand Prix Baron d'Ardeuil Aoc Buzet (€32.000) och segertömmarna skötte sonen Nicolas Bazire.
Av
Claes Freidenvall

Äger C D (e. Great Challenger-Quite A Beauty) gör Ecurie Jean-Michel Bazire och det femåriga stoet vann på 1.13,9 över 2.625 meter och belöningen var 14.400 euro.

Nicolas Bazire och C D landade utvändigt om ledande och Robert Bergh-tränade Sambuca Knight, men valde att krypa ner i vinnarhålet knappa varvet från mål.

Innan sista sväng kastade Sambuca Knight (oplacerad) in handduken, C D rundade ut i andra ytter och var snabbt nere i ledarryggen igen innan luckan uppenbarade sig vid ingången till upploppet.

C D var en stjärna redan som tvååring, vann Jydsk 2-årings Grand Prix och samma år slutade hon tvåa i Dansk Uppfödningslöpning. Som treåring vann hon både Danskt Stokriterium och Danskt Avelslopp.