Fokustema
Italien
Läs senare

Löste ett omöjligt uppdrag

Länge såg det ut att vara kört för Vivid Wise As när han satt i fjärde inner i Gran Premio Costa Azzurra (€154.000) i Turin idag, men Matthieu Abrivard lyckades hitta loss vid ingången till sista sväng och det räckte för att hinna fram till vinst.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Matthieu Abrivard och Vivid Wise As spurtar till seger i Gran Premio Costa Azzurra 2023. Foto: Gerard Forni
Matthieu Abrivard och Vivid Wise As spurtar till seger i Gran Premio Costa Azzurra 2023. Foto: Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Bepi Bi tog hand om ledningen omgående, men kunde inte svara ut Alessandro Gocciadoro och Zacon Gio vid utgången av första kurvan. Vivid Wise As (e. Yankee Glide-Temple Blue Chip) var också tvungen att släppa förbi sig Blackflash Bar från sitt innerspår bakom bilen och hamnade i fjärde invändigt.

Väl i ledningen försökte Alessandro Gocciadoro och Zacon Gio packa fältet så mycket han kunde med Capital Mail och Gabriele Gelormini på utsidan, men 550 meter före mål skaffade sig Matthieu Abrivard fritt läge med Vivid Wise As.

Långt fram till ledarduon

Det var dock väldigt långt fram till ledarduon i det läget och länge såg det ut att bli en match mellan Zacon Gio och Capital Mail på Stupinigi-banan. Den senare knäckte ledaren 50 meter före mål, men kunde inte stå emot Vivid Wise As slutstöt sista biten.

Vinnartiden skrevs till 1.11,1a/1.600 meter och det var två tiondelar från Vernissage Grifs löpningsrekord från ifjol.

Måltvåan Capital Mail (e. Nad al Sheba) noterade samma tid som vinnaren från dödens, medan Zacon Gio (e. Rufy Grif) var trea på 1.11,2. I rygg på ledande Zacon Gio satt Bepi Bi (e. Donato Hanover) fastlåst som femma med vinstkrafter på 1.11,4.

För Alessandro Gocciadoro-tränade Vivid Wise As var det första segern i tredje försöket i Gran Premio Costa Azzurra och hästen tog sin 17:e Grupp I-vinst i karriären.