Fokustema
Förvaltningsrätten i Skåne
Läs senare

Lövgren utan körspö

Förra året beslutade Länsstyrelsen i Skåne att Joakim Lövgren inte fick använda körspö under ett års tid i lopp och om han gjorde det skulle ett vite utgå på 30.000 kronor.
Domen överklagades till förvaltningsrätten, som hävde Länsstyrelsen i Skånes beslut i augusti förra året, men nu avslår förvaltningsrätten Lövgrens överklagande.
Av
Claes Freidenvall
Joakim Lövgren och Larry Wood siktas mot Sprintermästaren efter gårdagens vinst i Halmstad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren och Larry Wood siktas mot Sprintermästaren efter gårdagens vinst i Halmstad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Idag berättar Aftonbladet, att Förvaltningsrätten i Malmö drygt ett halvår (!) senare avslår Lövgrens överklagande.

– Detta är inte bara ett slag mot mig utan också mot hela samhället, man kan säga att travsporten står under ett tryck, säger Joakim Lövgren till Aftonbladet.

Det betyder att Joakim Lövgren tvingas köra lopp utan körspö under nästan ett års tid. Skulle han ändå göra det krävs han på 30.000 kronor i vite vid varje tillfälle han använder sig av körspö.

Till Aftonbladet säger Joakim Lövgren, att han kommer att ”överklaga beslutet till kammarätten”.

– På kort sikt kan kan jag köra vidare med körspö i lopp då överklagan gör att domen inte vinner laga kraft än. Tyvärr har förvaltningsrätten inte förstått vår verksamhet, hur den är uppbyggd och fungerar. När man ser domen finns det mycket okunskap, säger Lövgren till Aftonbladet och fortsätter:

– Nu återstår det att se hur kammarrätten, med sina jurister, väljer att ta del av de fakta som vi lagt fram. Nu valde förvaltningsrätten helt att köra över oss och våra pålagor. Det får prövas i en instans som ligger högre upp, där det också är mer jurister än nämndemän. De har kommit längre i sina karriärer och det ska bli intressant att se hur de ser på detta.

Lövgrens överklagan bifölls